5 kreatív ötlet Anyák napjára, amit a ChatGPT segítségével kérhetsz

Szerző: Szlafkai Éva

Szeretnéd meglepni az anyukádat valami igazán különlegessel Anyák napján? Ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá, vagy új és kreatív ötleteket szeretnél, a ChatGPT egy nagyszerű eszköz lehet. A ChatGPT egy mesterséges intelligencia-alapú chatbot, amely képes válaszolni a kérdéseidre és tippeket adni akár az anyák napi ajándékokhoz.

A ChatGPT-t itt találod: https://chat.openai.com/

1. Üzenet megfogalmazása

Ha szeretnél egy különleges üzenetet írni az anyukádnak, de nehézséget okoz, hogy a legmegfelelőbb szavakat találd meg, kérheted a ChatGPT segítségét. Az alábbi példában egy egyszerű kérdést írunk be, majd a ChatGPT ad egy javaslatot az üzenet megfogalmazására.

Példa parancs: „Szeretnék egy édes üzenetet küldeni anyukámnak, tudsz nekem segíteni?

ChatGPT válasz: „Természetesen! Milyen a kapcsolatod az anyukáddal?”

És már el is indult a beszélgetés. Járj a végére, hogyan alakul és milyen egyedi javaslatai lesznek.

3. Rendhagyó ajándék ötlet

Az anyák napján valódi meglepetésre vágysz? A ChatGPT segítségével megkaphatsz olyan ajándék ötleteket, amelyekről talán még sosem hallottál. Kérhetsz ötletet szokatlan ajándékokra, vagy olyan ajándékokra, amelyekkel kifejezheted az egyedi kapcsolatot, amit anyukád és te közöttetek van.

Példa parancs: „Szeretnék egy rendhagyó ajándékot adni anyukámnak az anyák napi alkalomra. Van valami ötleted, amire nem is gondolnék?”

ChatGPT válasz: „Persze, szívesen segítek! Az egyedi ajándékok mindig nagy hatást keltenek. Talán egy személyre szabott könyvet, vagy egy festményt készíthetnél neki, ami az emlékeitekre emlékeztet. De lehet, hogy valami egészen mást keresel. Tudsz nekem többet mondani arról, hogy milyen az egyedi kapcsolatod anyukáddal?

3. Ajándékok megrendelése online

Ha nem tudsz boltba menni, vagy időhiányban szenvedsz, akkor kérheted a ChatGPT-t, hogy segítsen online ajándékot rendelni. Az alábbi példában egy egyszerű kérdést írunk be, majd a ChatGPT megadja az ajándék rendeléséhez szükséges információkat.

Példa parancs: „Szeretnék online rendelni egy ajándékot anyukámnak, tudsz nekem segíteni?”

ChatGPT válasz: „Természetesen! Milyen típusú ajándékot szeretnél rendelni? Van valamilyen speciális igényed?

Ezt követően a ChatGPT feltehet néhány kérdést az ajándékról, például a megfelelő weboldalról, a termékről vagy szolgáltatásról, a fizetési lehetőségekről és a szállítási lehetőségekről, majd megadja a megfelelő információkat.

Vegyél részt a Kreatív AI mestereszközök online kurzuson!

4. Kézműves ajándék készítése

Sokan úgy érzik, hogy a legjobb ajándék, amit egy anya kaphat, az az, amit saját kezűleg készítünk el. Ha szeretnél valami egyedivel meglepni az anyukádat az anyák napi alkalomból, akkor miért nem készítesz neki egy saját készítésű ajándékot? A ChatGPT segítségével könnyedén kérhetsz ötletet a kézműves ajándékok készítéséhez. Csak add meg a ChatGPT-nek, hogy milyen anyagokkal szeretnél dolgozni, és milyen típusú ajándékot szeretnél készíteni, és a ChatGPT megadja neked a megfelelő útmutatást.

Példa parancs: „Szeretnék egy kézműves ajándékot készíteni anyukámnak az anyák napi alkalomra. Van valami ötleted, hogy milyen ajándékot készíthetek?”

Válasz… nézd meg! 🙂

5. Személyre szabott kérés

Parancs: „Szeretnék egy olyan ajándékot adni anyukámnak az anyák napi alkalomra, amelyben testközelbe kerülhet a természettel. Van valami ötleted, amire nem is gondolnék?

ChatGPT válasz: Persze, szívesen segítek! Az egyik rendhagyó ötlet, amit ajánlani tudok, az egy biokert kialakítása. Együtt ültethettek különböző növényeket, és az általuk termelt zöldségeket, gyümölcsöket élvezhetitek az év folyamán. Ha pedig van lehetőségetek rá, akkor egy kis kerti tó vagy vízjáték kialakítása is nagyszerű lehetőség lenne.

Tudtál választani? Ha neked is vannak hasonló ötleteid, oszd meg kommentben a cikk alján. 🙂

Reméljük, hogy ezek az ötletek inspirációt adtak arra, hogy hogyan használhatod a ChatGPT-t, hogy valami különlegeset adj anyukádnak. Persze nemcsak erre használhatod, hanem óriási lehetőségek vannak benne és én megtanítom neked, hogyan aknázd ki a segítségével a kreativitásodat és pörgesd 200%-ra a hatékonyságodat. Vegyél részt a Kreatív AI mestereszközök online kurzuson, gyorsan, nézd meg a tematikát!

Leadkép: Julie Liger Belair

Kövesd a Szikrákat a több ezer kíváncsi olvasóval: FB CSOPORT, ONLINE KURZUSOK, INSTAGRAM, FACEBOOK OLDAL, SZIKRAMAIL.

Kreativitás a fókuszban – előadások, céges tréningek, online kurzusok, egyéni- és csapatfejlesztés változatos témakörökben, más nézőpontokból. Rendhagyó módszerek, érdekes témák, egyedi önismereti- és fejlesztési technikák.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?