Ilyen az apró örömök energiatöltő ereje

Szerző: Szlafkai Éva
Örömforrás | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.hu

Amikor rohansz a nap során és egyik feladatodból a másikba esel, nem igazán állsz meg megszagolni egy virágot. Na jó, ezt most képletesen értem. Tele vagy dologgal, zsongsz és alig várod, hogy valamivel feltöltekezz vagy ágyba zuhanj a nap végén. Pedig útközben is fel tudnál töltődni, csak meg kell találni a megfelelő akkuforrásokat. Tuti volt a Te mai napodban is valami ilyesmi. Észrevetted?

A Te mai napodban mi töltött fel legalább egy kicsit energiával?

Ha eddig nem is igazán vetted észre azokat a pillanatokat, amelyek dupla annyit képesek tölteni rajtad, mint amennyit például egy lecsesző főnök leszív, akkor hegyezd ki rá az érzékszerveidet, mert igen erős energiaforrásról maradsz le.

Az én mai napom tele volt kisebb nagyobb hegyekkel és völgyekkel (láz, számonkérés, feladatrengeteg, meetingek, láz, edzés stb), de most nem is a napközben jelenlévői kis örömöket szeretném írni, hanem az otthon várót. Mivel napok óta rohanásban  vagyok a munkáim miatt, nem igazán szántam időt az otthoni teendőkre és ma az a kép fogadott a lakásba belépve, hogy a párom rendbe rakott mindent (helyettem), csilli-villi tisztaság, friss tulipánok illatoztak a vázában, néhány szívecskés mécses meggyújtva és egy nagy ölelés. Azonnal feledve a napi stressz. Az egész napi kis örömök halmozódva érkeztek meg hozzám estére. Köszönöm! 😉
Sajnos a lázam így estére ismét felszökött, de örülök, hogy ilyen közegben töltekezhetek.

Az apró örömök óriás ereje

Idézd fel a mai napodat, és keresd meg benne a saját apró energiaforrásaidat. Legalább hármat sorolj fel magadban, mert így láthatod, hogy mik lehetnek azok a pillanatok, amelyek számíthatnak.

De itt ne állj meg. Holnap TUDATOSAN keresd ezeket a helyzeteket, és a nap végén ÍRD össze őket. Nyugodtan ki is függesztheted magadnak, hogy lásd mennyi olyan pillanat van az életedben, amelyet becsülj meg jól, mert ezek jelenthetik sokszor a mentőövet egy pocsékabb napon.

Vedd észre őket!


Ledafotó: huffingtonpost.com

 

Ezeket olvastad már?