A hibád a tanítómestered

Szerző: Szlafkai Éva
Hibád a tanítómestered | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.hu

Utálod, hogyha elszúrsz valamit vagy az életed valamely területén rosszul teljesítesz? Persze, bosszantó és kicsit megrendíti a magadba vetett hitet, de egy kis csavarral hasznot is húzhatsz belőle.

Ha hibázunk, az azt jelenti, hogy itt a lehetőség, hogy tanuljunk valamit ismét! Csak a hibáinkon keresztül látjuk, hogy mely területeken kell fejlődnünk, mibe kell további energiát fektetnünk.

Ben Zander*, a világ egyik legjobb előadója  (aki nem mellesleg a Bostoni Filharmónikusok karmestere) beszédeiben arra bíztat, hogy ne féljünk hibázni, hanem szemléljük annak pozitív hozadékát:

Új ismereteket szerzünk, amelyek mind tanulási lehetőségek

Ha tartunk a kockázattól és mindig a járt utat választjuk, akkor is kockáztatunk valamint. Méghozzá azt, hogy nem nyitjuk ki az ajtót a saját fejlődési lehetőségeinknek. Azok a tulajdonságok, amelyekre a hibáink felismerésén és javításán keresztül teszünk szert, hozzájárulnak, hogy minél teljesebb életet éljünk és tudatosabb emberek legyünk.

Tehát, ha legközelebb elszúrsz valamit, gondolkodj el rajta, hogyan szolgálhatna téged ez a felismerés! Vajon miben kellene fejlődnöd?


Könyvajánló: Benjamin Zander | A lehetőség művészete 

Ezeket olvastad már?