Amikor nincs motiváció, akkor jön a bödön!

Szerző: Szlafkai Éva
Motivációs bödön| Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.hu

Biztos érezted már azt, hogy nincs kedved semmihez. Hiába vagy pörgős típus, néha Te is leeresztesz. Íróként nincs kedved írni, edzőként nincs kedved edzeni, sofőrként nincs kedved vezetni, vendéglátóként emberek közé menni stb. Itt most nem a depresszióra gondolok, hanem csak egy rosszabb passzra. Ilyenkor hagyd a csudába azt a napot. De ha másnap is tart, akkor ilyen vészhelyzetekre állj elő magadnak egy mentőötlettel.

Erre jó egy S.O.S Motivációs bödön. Hallottál már róla?

Amikor a leginkább szükséged lenne egy kis seggbe rúgásra, vagyis motiváló szavakra, akkor jól jön egy korábban ilyen alkalomra tartogatott mentőöv. Amit Te készítettél magadnak, hogy kihúzd magad a sz@rból pocsolyából.

S.O.S Motivációs Bödön

Amikor jó hangulatban vagy, szánj magadra egy fél órát, és írd össze, hogy mik azok a tevékenységek, amikkel szívesen foglalkozol, amelyek feltöltenek. Minden egyes ötletet írj fel egy színes post-itre (vagy egy csíkos lapra, de ne vesszünk el a részéletekben) és írd oda, hogy az a tevékenység miért jó neked, miért hasznos számodra, miért töltődsz fel benne.

Tök jó, ha legalább 10 db ilyen mentális mentőövet össze tudsz szedni, amivel rossz passz esetén ki tudod húzni magad a passzivitás mételyéből. Fogj egy befőttes üveget vagy egy klassz kis designvázát (ami jobban passzol az enteriőrhöz), töltsd meg ezekkel az ötletekkel, és ha gázos, alulmotivált napod van és nincs kedved semmihez, vonszold el magad a bödönig és húzz egy mentőövet. És használd fel! Végezd azt a tevékenységet, amit húzol!

Ehhez előtte el kell kötelezned magad, hogy minden körülmények között megteszed magadért, ha szükséges!
bodon

Motivációs Bödön

A bödönbe természetesen tehetsz más mentőöveket is. Mondjuk kedves gondolatokat, vagy vicces sztorikat, kedvenc gyakorlatokat, klassz éttermeket, bármilyen program vagy tevékenységlehetőséget, amik mentális mentőövként szolgálhatnak a borús napokon. Akár irodában bevezetheted, barátnőnek adhatod (Noémi 😉 ), vagy a pároddal/baráti körrel felhasználhatjátok, ha kifogynátok a közös programötletekből.

A lényeg, hogy olyankor töltsd meg ötletekkel, amikor termékeny hangulatban vagy. Hidd el, megköszönöd majd magadnak!

Kellemes bödönözést! 😉

Ezeket olvastad már?