EQ – a teljesítménynövelés motorja

Szerző: Szokoli Bernadett
EQ - a teljesítménynövelés motorja

Az értelmi intelligencia csak egy faktora az intelligenciának. Van több is, legalább 7. Például az egyre inkább előtérbe kerülő érzelmi intelligencia, amely az érzelmeink szabályozásáért felel, például hogyan mondok valamit, hogyan reagálok szituációkban, hogyan fogadom mások véleményét stb. Az EQ jobban meghatározza a sikerünket, mint az IQ.

Mi az EQ és miért fontos?

Többféle megközelítése létezik. Egyre nagyobb jelentőséget csak az 1990-es években kapott, mert felismerték, hogy a sikerben komoly tényezőként van jelen. Azóta azonban mind többet foglalkoznak vele, térnyerése egyelőre inkább vállalati, szervezeti kontextusban figyelhető meg. Hogy miért? Mert az EQ és a teljesítmény kapcsolatban vannak egymással.

Daniel Goleman világít rá arra, hogy az emberek mindinkább felismerik, hogy az érzelmek milyen fontos szerepet játszanak életünkben és hogyan befolyásolják cselekedeteinket. Sparow és Knight megfogalmazása szerint pedig az EQ az, ahogyan gondolkodunk érzelmeinkről és ezt hogyan használjuk fel arra, hogy viselkedésünket irányítsuk.

EQ és a teljesítmény

Timothy Gallwey teljesítmény képletében látható az összefüggés a teljesítmény és az érzelmi intelligencia között. Ő ugyanis ezt mondja:

Teljesítmény = Lehetőség – Akadályok –> T=L-A

Gallwey azt mondja, hogy a lehetőség arra, hogy fejlesszük teljesítményünket, mindannyiunkban megvan. Azonban a fejlődést különböző tényezők megakadályozhatják. Az EQ területén vizsgálva pedig ezek az akadályozó tényezők lehetnek a belső hiteink, szokásaink és ami a legkönnyebben felszínre hozható: negatív hozzáállásunk.

Jó hír, hogy pl. a negatív hozzáállásunkon akár magunk is változtathatunk, így aztán egy-egy belső akadályt, ha nem is könnyedén, de le tudunk győzni.

Próbáld ki!

Előfordult már veled, hogy egy megbeszélésre kellett menned, de egyáltalán nem volt kedved? Szóval tudod, hogy emiatt csúszik majd a délutáni programod. Azt is tudod, hogy jó hosszú lesz, és talán nem is hatékony. Közben ezer munkád van és emiatt még csúszni is fogsz velük. Milyen hangulatban indulsz el? És vajon ez a hangulat meghatározza majd az ottani viselkedésedet is? Proaktívan reagálsz a témakörökre vagy csak azon pörögsz, hogy minek ülsz itt? És így milyen lesz a végkicsengés? Át tudsz lendülni?

Szerintem olykor igen, olykor nem. Az átlendülés azonban csak tőlünk függ: saját hozzáállásunkon, viselkedésünkön, saját akaraterőnk segítségével változtatunk. Ami pedig egyébként azt is eredményezheti, hogy az adott megbeszélésen akár jobb teljesítményt is nyújtasz.

Persze a körülményeket nem tudod megváltoztatni, de a hozzáállásod igen, így a hangulatod, teljesítményed javulhat. És ezen a szinten akkor már az EQ területén vagyunk.

Íme 4 módszer, amivel növelheted az érzelmi intelligencia szintedet + teszt!

Beszélgetés az EQ-ról egy NLP trénerrel

Az érzelmi intelligencia sokkal jobban meghatározhatja a sikereinket, az életben való beválásunkat, mint az értelmi intelligencia. Erről beszélgetünk a Nők az úton podcast adásban coach, NLP tréner vendégünkkel, S. Tóth Mártával, és megnézünk számos magánéleti- és munkahelyi példát.

Forrás: Érzelmi intelligencia coaching – Neale, Spencer-Arnell, Wilson (Oktker Nodus Kiadó Kft., 2015.)


TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY? KÖVESD A SZIKRÁKAT A TÖBB EZER KÍVÁNCSI, SZIPORKÁZÓ OLVASÓVAL EGYÜTT: SZIKRAMAIL, FACEBOOK, INSTAGRAM

 

Ezeket olvastad már?