6 kreatív jégtörő feladat céges programokhoz

Szerző: Szlafkai Éva
5 kreatív jégtörő feladat céges programokhoz

Nem is lehetne érdekesebb kezdet egy céges program számára, mint amikor a kollégák újfajta szemszögből ismerik meg egymást. Az első benyomások, a közös nevetés, a gondolatok, érzések megosztása és a kreatív önkifejezés lehetősége mind hozzájárulnak a csapatépítő programok sikeréhez. Szerintem ez mindig izgalmas folyamat, éppen ezért megosztok most hat kreatív és rendhagyó jégtörő feladatot az eszköztáramból, melyekkel garantáltan feldobhatjátok a következő céges rendezvényt.

„Az asztalom”

Ebben a játékban mindenki bemutathatja, hogy milyen lenne az ideális asztala. Legyen szó a formáról, a színről, vagy akár a tárgyakról, amiket ott tartana, ez a feladat megteremti az alapot a kollégák személyes stílusának és preferenciáinak megismerésére. (10-15 perc)

„Fotó az életemből”

Ebben a jégtörő feladatban mindenki hoz magával egy képet, amely valamilyen fontos eseményt vagy személyt ábrázol az életében, és mesél róla a többieknek. Ez segíti a csapatot abban, hogy mélyebb bepillantást nyerjenek a másik életébe, és jobban megértsék, hogy milyen élmények, emberek, tapasztalatok formálták őket. (15-20 perc)

„Véletlen szószedet”

Ebben a feladatban mindenki kap egy véletlenszerű szavakból álló listát, amiről kiválaszt egy számára érdekes vagy inspiráló szót, majd elmagyarázza, miért választotta azt. Ez a játék elősegíti a kreatív gondolkodást, és a résztvevők számára lehetőséget biztosít, hogy megosszák saját gondolataikat és ötleteiket. (10-15 perc) A véletlen szavak kiváló asszociációk, ahogy azt Edward De Bonotól is tudjuk.

Csatlakozz a Szikra Hub-hoz, amely egy kreatív fókuszú önfejlesztő klub. Célja, hogy kreatívan megközelített témákkal és folyamatosan bővülő tudástárral segítse az önfejlesztésedet számos területen.  Mentoranyagok, tervezők, kihívások, könyvek tudásanyagai, workshopok, coaching alkalmak és mindez kreatív köntösben, ráadásul közösségben. Kíváncsi vagy a rendhagyó tartalmakra? Nézz körül a www.szikrahub.hu oldalon!

„Színes személyiségek

Minden résztvevő kiválaszt egy színt, amit úgy érez, hogy a legjobban képviseli a személyiségét, és elmagyarázza, miért választotta éppen azt. Ez segít a résztvevőknek, hogy megértsék, hogyan láthatják magukat és másokat különböző szempontokból. (10-15 perc)

„Igen, és…” Improvizációs játék

Ebben a jégtörőben a résztvevők párokba állnak, és egyikük elkezd egy történetet, amit a másik folytat azzal, hogy „Igen, és…”. Ez nemcsak a kreativitást és a gyors gondolkodást ösztönzi, hanem a pozitív és támogató kommunikációt is. (10-15 perc)

„Arról lettem világhíres, hogy …”

Az egyik kedvenc jégtörőm, mert amellett, hogy jópofa, jókat lehet nevetni (a jó hangulat pedig fontos a kreativitás beindításához), rendhagyó módon árulkodik a résztvevők álmairól, nagyszabású céljairól. (kb. 10-15 perc)

A jégtörő feladatok nemcsak a jég megtöréséről, vagyis a hangulat bemelegítéséről szólnak. Többek között ehetőséget teremtenek arra, hogy a résztvevők új szemüvegeken át, rendhagyóbb nézőpontokból ismerjék meg egymást, beindítsák a kreativitásukat, és az élmények hatására jobban tudjanak együtt dolgozni. Legyen szó egy új projekt kezdetéről, egy céges tréningről, vagy akár egy szokványos csapatépítő rendezvényről, az ilyen típusú feladatok hasznosak és szórakoztat.

Leadfotó: Behance – Daga Podkrólewicz

Kövesd a Szikrákat a több ezer önfejlesztő taggal: SZIKRAMAIL, ONLINE KURZUSOK vagy csatlakozz a szikrás közösséghez és meríts a rengeteg kreatívan megközelített tudásanyagból a Szikra HUB-ban.

Kreatív szemléletmód a fókuszban – előadások, céges tréningek, online kurzusok, egyéni- és csapatfejlesztés változatos témakörökben, más nézőpontokból.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?