6 kreatív jégtörő feladat céges programokhoz

Szerző: Szlafkai Éva
5 kreatív jégtörő feladat céges programokhoz

Nem is lehetne érdekesebb kezdet egy céges program számára, mint amikor a kollégák újfajta szemszögből ismerik meg egymást. Az első benyomások, a közös nevetés, a gondolatok, érzések megosztása és a kreatív önkifejezés lehetősége mind hozzájárulnak a csapatépítő programok sikeréhez. Szerintem ez mindig izgalmas folyamat, éppen ezért megosztok most hat kreatív és rendhagyó jégtörő feladatot az eszköztáramból, melyekkel garantáltan feldobhatjátok a következő céges rendezvényt.

„Az asztalom”

Ebben a játékban mindenki bemutathatja, hogy milyen lenne az ideális asztala. Legyen szó a formáról, a színről, vagy akár a tárgyakról, amiket ott tartana, ez a feladat megteremti az alapot a kollégák személyes stílusának és preferenciáinak megismerésére. (10-15 perc)

„Fotó az életemből”

Ebben a jégtörő feladatban mindenki hoz magával egy képet, amely valamilyen fontos eseményt vagy személyt ábrázol az életében, és mesél róla a többieknek. Ez segíti a csapatot abban, hogy mélyebb bepillantást nyerjenek a másik életébe, és jobban megértsék, hogy milyen élmények, emberek, tapasztalatok formálták őket. (15-20 perc)

„Véletlen szószedet”

Ebben a feladatban mindenki kap egy véletlenszerű szavakból álló listát, amiről kiválaszt egy számára érdekes vagy inspiráló szót, majd elmagyarázza, miért választotta azt. Ez a játék elősegíti a kreatív gondolkodást, és a résztvevők számára lehetőséget biztosít, hogy megosszák saját gondolataikat és ötleteiket. (10-15 perc) A véletlen szavak kiváló asszociációk, ahogy azt Edward De Bonotól is tudjuk.

Csatlakozz a Szikra Hub-hoz, és fejlődj kreatívan Te is ezen az ÖNISMERETI JÁTSZÓTÉREN! A klub célja, hogy rendhagyóan megközelített témákkal és folyamatosan bővülő tudástárral segítse az önfejlesztésedet számos területen, miközben a POWER SKILL-jeidet is fejleszted. Mentoranyagok, tervezők, kihívások, könyvek tudásanyagai, workshopok, coaching alkalmak és mindez kreatív köntösben, ráadásul közösségben. Kíváncsi vagy a több mint 300 tudásanyagra? Nézz körül a www.szikrahub.hu oldalon!

„Színes személyiségek

Minden résztvevő kiválaszt egy színt, amit úgy érez, hogy a legjobban képviseli a személyiségét, és elmagyarázza, miért választotta éppen azt. Ez segít a résztvevőknek, hogy megértsék, hogyan láthatják magukat és másokat különböző szempontokból. (10-15 perc)

„Igen, és…” Improvizációs játék

Ebben a jégtörőben a résztvevők párokba állnak, és egyikük elkezd egy történetet, amit a másik folytat azzal, hogy „Igen, és…”. Ez nemcsak a kreativitást és a gyors gondolkodást ösztönzi, hanem a pozitív és támogató kommunikációt is. (10-15 perc)

„Arról lettem világhíres, hogy …”

Az egyik kedvenc jégtörőm, mert amellett, hogy jópofa, jókat lehet nevetni (a jó hangulat pedig fontos a kreativitás beindításához), rendhagyó módon árulkodik a résztvevők álmairól, nagyszabású céljairól. (kb. 10-15 perc)

A jégtörő feladatok nemcsak a jég megtöréséről, vagyis a hangulat bemelegítéséről szólnak. Többek között ehetőséget teremtenek arra, hogy a résztvevők új szemüvegeken át, rendhagyóbb nézőpontokból ismerjék meg egymást, beindítsák a kreativitásukat, és az élmények hatására jobban tudjanak együtt dolgozni. Legyen szó egy új projekt kezdetéről, egy céges tréningről, vagy akár egy szokványos csapatépítő rendezvényről, az ilyen típusú feladatok hasznosak és szórakoztat.

Leadfotó: Behance – Daga Podkrólewicz

Csatlakozz most a Szikra Hub-hoz, amely egy kreatív fókuszú tudástár, és fejlődj több mint 300 inspiráló tudásanyagból. Irány a szikrahub.hu! További lehetőségek: SZIKRAMAIL, ONLINE KURZUSOK.

Kreatív szemléletmód a fókuszban – előadások, kurzusok, céges tréningek változatos témákban, rendhagyó nézőpontokból.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?