Így tervezd meg 13 lépésben a célodhoz vezető utat

Szerző: Szlafkai Éva
Így tervezd meg 13 lépésben a célodhoz vezető utat.

Célokat tűzünk ki, tervezünk, újratervezünk, lépésekre bontjuk, de valahol elakadunk, esetleg halogatunk vagy bele sem kezdünk. Vajon mi lehet a gond? Talán az, hogy nem láttunk rá már az elején több nézőpontból. Ezzel a cikkel átadok neked egy iránytűt, hogy tudatosan átgondolhasd a célodhoz vezető utat, beleértve a mögöttes értékeket, a miérteket, a hajtóerődet és az eszközeidet. Jó utat!

Minden esetben úgy kezd a tervezést, hogy egyértelműen fogalmazd meg, mi a célod!

Az én célom, hogy …

Fejezd be a mondatot!

A könnyebb követhetőség és a megértés kedvéért végigviszek egy fiktív példát: Az én célom, hogy elindítsak egy blogot fenntarthatóság témában.

Most pedig vedd elő a határidőnaplódat, egy üres papírt, vagy bármilyen eszközt, amivel szívesen tervezel, és keress egy szuper célt, amit meg akarsz valósítani! Ha megvagy, jöhetnek az alábbi kérdések!

1. Ha elértem a célt, honnan tudom, hogy megérkeztem?

Amikor felvázolsz magadnak egy célt, akkor érdemes azt is átgondolni, hogy vajon milyen konkrétumokból, érzésekből, mérőszámokból tudod, hogy elérted a célodat.

Példa: Elkészült a blogoldal, megírtam legalább 3 bejegyzést, megosztottam a követőimmel a cikkeket és már érkeztek visszajelzések, hogy tetszik az embereknek, valamint látom az analitikában a látogatásokat.

2. Mikorra szeretném elérni a célt?

Amikor kitűzöl egy célt, minden esetben legyen határideje, ami mérhető, különben csak álom marad, ami egyszer majd talán megvalósul… vagy nem.

Szeretném 2019. május végén elindítani a blogot.

3. Miért van szükségem erre, mi fog változni?

Érdemes megértenünk a célunk mögöttes tartalmát, a miértet, illetve azt érzelmi töltetet, ami majd a motivációt is fogja adni, aztán pedig nagyon fontos, hogy…
Itt olvashatod tovább a cikket, benne a maradék 10 lépéssel!

Lead: pexel.com

Téged is hajt a kíváncsi tudásvágy, számodra is fontos az önfejlesztés és a kreatív szemléletmód? Ha igen, kövesd a szikrákat a több ezer fejlődni vágyó olvasóval együtt: SZIKRAMAILFB CSOPORT, FBINSTAGRAM, PODCAST, ÉLJ KREATÍVAN KÖNYV ÉS PROGRAM, SZIKRA KURZUSOK.

Ha személyre szabottabb segítség kell komplex projektek, kreatív problémamegoldás vagy énmárka építés témában, jelentkezz be egyéni konzultációra.

Ezeket olvastad már?