Milyen kreatív típus vagy? Tudd meg az Adobe dizájnos tesztjéből!

Szerző: Szlafkai Éva
Kreatív típus

Egy igazán rendhagyó, vizuálisan is lenyűgöző tesztet mutatok neked, amellyel játékos formában fedezheted fel a saját kreatív típusodat. Kíváncsi vagy, rád melyik jellemző a 8 közül?

Az Adobe csapat készített egy szemcsiklandóan látványos tesztet, amely a szokásainkat felmérő pszichológiai kutatásokon, személyiségteszteken nyugszik (pl. (pl. Myers-Briggs, Enneagram, Big Five , Jungi archetípusok stb.). A dizájnos tartalomhoz szükséges infókat és a kreatív személyiségekre jellemző főbb karaktereket Carolyn Gregoire író kutatta (könyve a Wired to Create: Unravelling the Mysteries of the Creative Mind) Creative Types projekt keretén belül, de ugyanilyen fontos szerepe volt a karakterek megalkotójának, Anton Hjertstedtnek ahogy a webdesigner Daniel Powellnek és még sokaknak, hiszen egy igazán klassz projekt kivitelezése sosem egy ember munkája és érdeme.

A teszt célja, hogy szórakoztató formában rámutasson, milyen színes egyéniségek vagyunk, és mennyire izgalmas, hogy különféleképpen értelmezzük a világot, és más-más erősségekkel, jellemzőkkel tudunk hozzájárulni a kreatív folyamatokhoz. Ennek könnyebb értelmezéséhez 8 féle kreatív típust sorol fel: álmodozó, gondolkodó, látnok, művész, alkotó, innovátor, producer, felfedező. Arra is rámutat a teszt, illetve a végén az értelmezés, hogy miként aknázhatjuk ki még jobban a ránk jellemző kreatív potenciált, milyen irányba fejlődjünk és melyik típussal kooperáljunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. A Creative Type teszt formulája három kérdés különféle dimenzióinak kombinálására épül: extrovertált vagy introvertáltak vagyunk, érzelem- vagy értelemfókuszúak, illetve álmodozóak vagyunk vagy „doer”-ek. Ebből született az a 15 kérdés, amire te is válaszolni fogsz a tesztben. Bővebben a témáról ebben a cikkben olvashatsz.

Szikra online kurzusok

Kreatív fókuszú önfejlesztő online kurzusok. Rendhagyó módszerek, izgalmas témák, egyedi önismereti és fejlesztési technikák! Cégeknek is. Kíváncsi vagy?

szikrakurzusok.hu

Habár a 8 kreatív típus közül az egyik nagyobb mértékben jellemző ránk, mint a többi, ám életszakaszonként, életterületenként eltérő, hogyan viselkedünk, reagálunk bizonyos szituációkban. Ha bővebben érdekelnek a kreativitáshoz tartozó tipológiák, csoportosítások, az Élj kreatívan! könyvben is szenteltem ennek a kérdésnek egy alfejezetet.

Az animációk installálását Isabel + Helen végezte.

Arra számíthatsz a tesztben, hogy 15 kérdés során két eldöntendő válasz közül kell kiválasztanod a rád jellemzőt és a válaszodtól függő animáció vezet majd át a következő kérdésre. Ezek nem amolyan skippelhető animációk, és miért is ugranánk át, mivel ez is jócskán hozzátesz az élvezhető kitöltési folyamathoz. A teszt végén kapsz egy elemzést a típusodról, illetve javaslatot, hogy melyik másik kreatív típus passzolna hozzád, akivel megválthatjátok a világot. 🙂

Ha kíváncsi vagy a karakterek megalkotásának folyamatára, itt tudod megnézni.

ITT TUDOD KITÖLTENI A TESZTET!

https://mycreativetype.com/

Rád melyik típus jellemző?

Csatlakozz most a Szikra Hub-hoz, amely egy kreatív fókuszú tudástár, és fejlődj több mint 300 inspiráló tudásanyagból. Irány a szikrahub.hu! További lehetőségek: SZIKRAMAIL, ONLINE KURZUSOK.

Kreatív szemléletmód a fókuszban – előadások, kurzusok, céges tréningek változatos témákban, rendhagyó nézőpontokból.  evaszlafkai.hu

Leadfotó: Adobe

Élj kreatívan! könyv CTA

Találj rá az egyedi és szabad önmagadra!

A kreatív szemléletmód kinyitja az ajtókat – segít rugalmasabban megoldani a problémákat, felszínre hozni az ötleteket, a saját utadat járni, megragadni a lehetőségeket, hatással lenni másokra, önmegvalósítani, szabadnak, egyedinek érezni magad és kiteljesíteni az életedet. Egyszerűen felvillanyoz! A jó hír, ez a kíváncsi hozzáállás mindannyiunkban fellelhető és fejleszthető. A könyvben nemzetközileg elismert szakértők, hazai szakemberek, inspiráló történetek és elgondolkodtató feladatok segítenek kreatív éned fejlesztésében. Az eljkreativan.hu weboldalról INGYEN LETÖLTHETŐ FÜZETTEL!

Kíváncsi vagy?

Csatlakozz most a Szikra Hub-hoz, amely egy kreatív fókuszú tudástár, és fejlődj több mint 300 inspiráló tudásanyagból. Irány a szikrahub.hu! További lehetőségek: SZIKRAMAIL, ONLINE KURZUSOK.

Kreatív szemléletmód a fókuszban – előadások, kurzusok, céges tréningek változatos témákban, rendhagyó nézőpontokból.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?