5 ingyenesen letölthető évtervező. Tervezd kreatívan 2023-at!

Szerző: Szlafkai Éva
Ingyenes letölthető évtervező 2019 - szikratervező

Ha szeretnénk kiértékelni a tavalyi évünket és elkezdenénk megtervezni az ideit, íme 5 ingyenesen letölthető évtervező, és még néhány kreatív megoldás, amelyek tudatosan és élményszerűen segítenek megválaszolni az évünket érintő kérdéseket. 

Vannak köztük mély átgondolásra alkalmas, alapos tervezők, amelyek kitérnek számos olyan területre, amelyen csak átsiklanál, mégis nagyon hasznos foglalkozni vele. Illetve vannak játékosak, kreatívak, egyszerűbbek és bonyolultabbak. Egy nap, vagy éppen egy óra alatt kitölthetők. Van kifejezetten csajoknak tetsző és vannak mindenkinél bevált változatok is.

Szikra online kurzusok

Kreatív fókuszú önfejlesztő online kurzusok. Rendhagyó módszerek, izgalmas témák, egyedi önismereti és fejlesztési technikák! Cégeknek is. Kíváncsi vagy?

szikrakurzusok.hu

Élj kreatívan! – 60 oldalas szemléletformáló füzet

Habár ez nem tipikus tervező füzet, mégis nagyon sokat tehetsz magadért, ha letöltöd és kitöltöd. Vedd kezedbe a saját térképedet!

Az Élj kreatívan! című könyvben inspiráló történetek, elgondolkodtató kérdések, nemzetközileg elismert szakértők és személyes példák segítenek kreatív énünk fejlesztésében, valamint hazai szakemberek osztják meg nézeteiket a kreativitásról, szabadságról, hibázásról, motivációról. A könyv Szikratöltőpontjaiban található játékos feladatokat, gondolatébresztő kérdéseket az alábbi letölthető füzet segítségével válaszolhatod meg, hogy megrajzolva a saját térképedet felszabadíthasd a kreatív energiáidat.

Kitöltés: pár óra (vagy nap)
Oldalszám: 60 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

Szikratervező, a kreatív szemléletű letölthető évtervező 2023

Mi mással is kezdeném… 🙂 Az idei szikratervező a korábbiak frissítése, ugyanúgy egy kreatívabb szemszögből közelít a sikereidhez, a kudarcaidhoz, vágyaidhoz, céljaidhoz. Mondjuk úgy, hogy egy kreatív önismereti évértékelő. A tervezőt 6 téma mentén dolgozhatod fel: szemléletmód, motiváció,  kreativitás, énidő, szokások, inspiráció. Cikkek, könyvajánlók, coaching kérdések, vagyis elgondolkodtató és kreatív tartalom csupán 12 oldalon (6db A4 lap). Nem kell hozzá több óra, vagy fél nap, hogy kitöltsd, 1 órán belül végezhetsz! Kíváncsi vagy?

Miért jó?

Ezzel a kreatív szemléletű tervezővel élményszerűen értékelheted az előző évedet és tervezheted meg 2022-t. Mindezt nem fél nap alatt, hanem akár egy-két órán belül. Az offline tervező a QR kódok segítségével interaktívvá válik. Ingyen letölthető, ehhez a Szikramailre kell csak feliratkoznod. Aki már feliratkozott, ő december elején meg is kapta e-mailen vagy a FB csoportban.

Kitöltés: 1-2 óra
Oldalszám: 12 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

letölthető szikratervező 2023

Year Compass, a profi letölthető évtervező

Ismeritek jól, a legkomplexebb és legsikeresebb ingyenesen letölthető tervező, tavalyelőtt már írtam róla. A YearCompass egy profin összerakott kis füzet, amely segít lezárni az éved, és megtervezni a következőt. A YearCompass irányított kérdéseken és gyakorlatokon keresztül bejárja veled az elmúlt egy éved, majd segít abban, hogy az álmaidat konkrét célokká formáld. Ehhez számos kérdésre kell felelned, tehát érdemes akár több órát is rászánnod a kitöltésére, viszont végül egy teljes képet kapsz magadról és a rád váró évről. Az évek alatt mozgalommá nőtte ki magát.

Miért jó?

2013 óta minden év végén elkészítik, több nyelven elérhető, elektronikusan is kitölthető, lefűzve is megveheted, valamint 20 oldalon keresztül számos önismereti és tervezést segítő kérdést tesz fel.

Kitöltés: több óra
Oldalszám: 20 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA

yc-elegant-edition-07.jpg

Inspirációs napló, a kedves letölthető évtervező

Ez egy vidám, barátságos munkafüzet, amit évről-évre fejlesztenek, ám a cuki design változatlan. A különböző életterületekre különféle kérdések vonatkoznak. Az inspirációs napló kinyomtatott lapjait teheted gyűrűs mappába, spiráloztathatod, és gyűrűs kalendáriummal is használhatod. Vannak benne ötletek a napi mozgáshoz, randizáshoz, pihenéshez illetve fogadalom tervező- és értékelő rész is, valamint inspirációs lista, magadnak írt levél és még sok klassz dolog, főleg csajoknak. Ha papírt spórolnál vagy digitálisan szeretnéd kitölteni a Napló tervező részét, most már ezt is megteheted.

Miért jó?

Az illusztrációkat, a napló jelleget és a kérdéseket tekintve főleg csajoknak – sőt, inkább fiatal lányoknak – ajánlom, közülük is azoknak, akik tudatosan szeretnek tervezni és szeretnek belemerülni a részletekbe. Ez a komplex napló kitér rengeteg területre az egészségtől kezdve a munkán át a szerelmi életig. Viszont fel kell iratkozni.

Kitöltés: pár óra
Oldalszám: 37 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

Melyiket töltöd le?

Grátisz határidőnaplók, tervezők

Ha inkább a hagyományos módon terveznél és szereted a határidőnaplókat, és még nem szerezted be a 2023-ast, ajánlok néhányat.

Grátisz – kreatív évtervezési megoldások

Ha valami különlegesebbre vágysz, vagy inkább közösségben terveznéd az évet, ajánlok még lehetőségeket.

Remélem, találtál számodra megfelelő módszert és eszközt a követjező éved sikeres megtervezéséhez!

(Év)tervezés másképpen ’23

Hogyan tervezz (évet) ebben a bizonytalan, kiszámíthatatlan és folyamatosan változó világban? Hogyan alkalmazkodj rugalmasan terveiddel a változásokhoz? A rendhagyó körülmények rendhagyó módszereket kívánnak, ha tudatosabb és hatékonyabb akarsz lenni. Ebben segít kreatív, önismeretre és időmenedzsmentre épülő feladatokkal, illetve illusztratív technikákkal az évek óta népszerű Szikra évtervező kurzusként továbbfejlesztett változata.
Tervezd kreatívan a 2023-as évedet!

ÉVTERVEZÉS 2023 kurzus

Én hogy tervezem az évet?

Hallgasd meg a Nők az úton podcast adásában. Ha inkább az évzárásra vagy kíváncsi, arról is találsz adást ide kattintva, illetve készítettem egy Szikra podcast adást is a Szikratervező kérdéseiből válogatva.

Az évek óta frissített Szikratervező más nézőpontból közelít az évedhez, a sikereidhez, a kudarcaidhoz, az idődhöz, a céljaidhoz, ahogy a Szikra podcast is, így az alábbi adásban a tervezőben szereplő kérdésekből szemezek és én is válaszolok rájuk. Aztán te jössz! 20 kérdés, 20 válasz.Válaszold meg őket velem együtt mondjuk vezetés, lazítás, kávézás, futás, kutyasétáltatás vagy épp főzés közben, illetve simán letöltheted a 12 oldalas szikratervezőt a blogról. Ha nem szeretnél órákat tölteni tervezéssel, de szeretnél egy gyors és tartalmas összegzést a mögötted és előtted álló évről, esetleg előkészülnél egy alapos tervezéshez, hallgasd meg a podcast adást!

https://open.spotify.com/episode/2XvkeBrb05eUzhvVnJTAPU?si=ws1d_xKYRwC3V7XfxFcOwQ

Remélem, találtál számodra megfelelő módszert és eszközt a következő éved sikeres megtervezéséhez!

B.U.É.K.

Kövesd a Szikrákat a több ezer kíváncsi olvasóval: FB CSOPORT, ONLINE KURZUSOK, INSTAGRAM, FACEBOOK OLDAL, SZIKRAMAIL.

Kreativitás a fókuszban – előadások, céges tréningek, online kurzusok, egyéni- és csapatfejlesztés változatos témakörökben, más nézőpontokból. Rendhagyó módszerek, érdekes témák, egyedi önismereti- és fejlesztési technikák.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?