5 ingyenesen letölthető évtervező. Tervezz kreatívan!

Szerző: Szlafkai Éva
Ingyenes letölthető évtervező 2019 - szikratervező

Ha szeretnénk kiértékelni a tavalyi évünket és elkezdenénk megtervezni az ideit, íme 5 ingyenesen letölthető évtervező, és még néhány kreatív megoldás, amelyek tudatosan és élményszerűen segítenek megválaszolni az évünket érintő kérdéseket. Frissítve a 2020/21-es évre.

Vannak köztük mély átgondolásra alkalmas, alapos tervezők, amelyek kitérnek számos olyan területre, amelyen csak átsiklanál, mégis nagyon hasznos foglalkozni vele. Illetve vannak játékosak, kreatívak, egyszerűbbek és bonyolultabbak. Egy nap, vagy éppen egy óra alatt kitölthetők. Van kifejezetten csajoknak tetsző és vannak mindenkinél bevált változatok is.

Szikra kurzusok

Elindult Magyarország első kreativitás témájú online kurzusoldala. Kíváncsi vagy? szikrakurzusok.hu

Élj kreatívan! – 60 oldalas szemléletformáló füzet

Habár ez nem tipikus tervező füzet, mégis nagyon sokat tehetsz magadért, ha letöltöd és kitöltöd. Vedd kezedbe a saját térképedet!

Az Élj kreatívan! című könyvben inspiráló történetek, elgondolkodtató kérdések, nemzetközileg elismert szakértők és személyes példák segítenek kreatív énünk fejlesztésében, valamint hazai szakemberek osztják meg nézeteiket a kreativitásról, szabadságról, hibázásról, motivációról. A könyv Szikratöltőpontjaiban található játékos feladatokat, gondolatébresztő kérdéseket az alábbi letölthető füzet segítségével válaszolhatod meg, hogy megrajzolva a saját térképedet felszabadíthasd a kreatív energiáidat.

Kitöltés: pár óra (vagy nap)
Oldalszám: 60 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

Szikratervező, a kreatív szemléletű évtervező 2020/21

Mi mással is kezdeném… 🙂 Az idei szikratervező a korábbiak frissítése, ugyanúgy egy kreatívabb szemszögből közelít a sikereidhez, a kudarcaidhoz, vágyaidhoz, céljaidhoz. Mondjuk úgy, hogy egy kreatív önismereti évértékelő. A tervezőt 6 téma mentén dolgozhatod fel: szemléletmód, motiváció,  kreativitás, énidő, szokások, inspiráció. Cikkek, könyvajánlók, coaching kérdések, vagyis elgondolkodtató és kreatív tartalom csupán 12 oldalon (6db A4 lap). Nem kell hozzá több óra, vagy fél nap, hogy kitöltsd, 1 órán belül végezhetsz! Kíváncsi vagy?

Miért jó?

Ezzel a kreatív szemléletű tervezővel élményszerűen értékelheted a 2020-as éved és tervezheted meg 2021-et. Mindezt nem fél nap alatt, hanem akár egy-két órán belül. Az offline tervező a QR kódok segítségével interaktívvá válik. Ingyen letölthető (semmit nem kell megadnod hozzá). 

Kitöltés: 1-2 óra
Oldalszám: 12 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

Szikratervező 2021 - letölthető évtervező

Year Compass, a profi tervező

Ismeritek jól, a legkomplexebb és legsikeresebb ingyenesen letölthető tervező, tavalyelőtt már írtam róla. A YearCompass egy profin összerakott kis füzet, amely segít lezárni az éved, és megtervezni a következőt. A YearCompass irányított kérdéseken és gyakorlatokon keresztül bejárja veled az elmúlt egy éved, majd segít abban, hogy az álmaidat konkrét célokká formáld. Ehhez számos kérdésre kell felelned, tehát érdemes akár több órát is rászánnod a kitöltésére, viszont végül egy teljes képet kapsz magadról és a rád váró évről. Az évek alatt mozgalommá nőtte ki magát.

Miért jó?

2013 óta minden év végén elkészítik, több nyelven elérhető, elektronikusan is kitölthető, lefűzve is megveheted, valamint 20 oldalon keresztül számos önismereti és tervezést segítő kérdést tesz fel.

Kitöltés: több óra
Oldalszám: 20 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA

yc-elegant-edition-07.jpg

Inspirációs napló, a kedves évtervező

Ez egy vidám, barátságos munkafüzet, amit évről-évre fejlesztenek, ám a cuki design változatlan. A különböző életterületekre különféle kérdések vonatkoznak. Az inspirációs napló kinyomtatott lapjait teheted gyűrűs mappába, spiráloztathatod, és gyűrűs kalendáriummal is használhatod. Vannak benne ötletek a napi mozgáshoz, randizáshoz, pihenéshez illetve fogadalom tervező- és értékelő rész is, valamint inspirációs lista, magadnak írt levél és még sok klassz dolog, főleg csajoknak. Ha papírt spórolnál vagy digitálisan szeretnéd kitölteni a Napló tervező részét, most már ezt is megteheted.

Miért jó?

Az illusztrációkat, a napló jelleget és a kérdéseket tekintve főleg csajoknak – sőt, inkább fiatal lányoknak – ajánlom, közülük is azoknak, akik tudatosan szeretnek tervezni és szeretnek belemerülni a részletekbe. Ez a komplex napló kitér rengeteg területre az egészségtől kezdve a munkán át a szerelmi életig. Viszont fel kell iratkozni.

Kitöltés: több óra
Oldalszám: 37 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

Melyiket töltöd le?

Grátisz határidőnaplók

Ha inkább a hagyományos módon terveznél és szereted a határidőnaplókat, és még nem szerezted be a 2021-est, ajánlok néhányat.

Grátisz – kreatív évtervezési megoldások

Ha valami különlegesebbre vágysz, vagy inkább közösségben terveznéd az évet, ajánlok még lehetőségeket.

  • Évtervezés tudatosan –  A kurzus 4 fejezetén és azon belül 9 leckéjén olyan tempóban haladhatsz végig, ahogy neked megfelel, így a saját igényeidre, időbeosztásodra szabhatod a téma feldolgozását.
  • Anya mindent megtervez napló – Az anyukák sokrétű igényeihez igazodva készült el az Anya mindent megtervez, ami több mint egy egyszerű határidőnapló.
  • Content Book – Ez egy nagyon szép, igényes, profi social media stratégia tervező, szakmai könyv és életszervező egyben. 
  • Yearpreneur – Lupui Iza évtervezője vállalkozóknak.

Remélem, találtál számodra megfelelő módszert és eszközt a 2020-as éved sikeres megtervezéséhez!

ÉVTERVEZÉS TUDATOSAN ONLINE KURZUS

4 FEJEZET | 9 LECKE | 5900 FT

Ha szeretnéd a tavalyi év következtetéseit beleépíteni a jövő évbe, megtalálni a mozgatórugóid szerepét a céljaid felé vezető út kijelöléséhez és végigjárásához, akkor ez az online kurzus neked való! A tervezés során nem hagyunk egyedül, tanácsokkal, módszerekkel, ötletekkel, személyes történetekkel inspirálunk. A saját módszereinkről mesélünk a videókban, letölthető segédanyagokkal segítünk, elgondolkodtató kérdéseket teszünk fel és feladatokkal készítünk fel a következő évedre.

Az online kurzus 4 fejezetén olyan tempóban haladhatsz végig, ahogy neked megfelel, így a saját igényeidre, időbeosztásodra szabhatod a téma feldolgozását. Akár pár óra alatt elvégezheted! TUDD MEG A RÉSZLETEKET!

Én hogy tervezem az évet?

Hallgasd meg a Nők az úton podcast adásában. Ha inkább az évzárásra vagy kíváncsi, arról is találsz adást ide kattintva, illetve készítettem egy Szikra podcast adást is a Szikratervező kérdéseiből válogatva.

Az évek óta frissített Szikratervező más nézőpontból közelít az évedhez, a sikereidhez, a kudarcaidhoz, az idődhöz, a céljaidhoz, ahogy a Szikra podcast is, így az alábbi adásban a tervezőben szereplő kérdésekből szemezek és én is válaszolok rájuk. Aztán te jössz! 20 kérdés, 20 válasz.Válaszold meg őket velem együtt mondjuk vezetés, lazítás, kávézás, futás, kutyasétáltatás vagy épp főzés közben, illetve simán letöltheted a 12 oldalas szikratervezőt a blogról. Ha nem szeretnél órákat tölteni tervezéssel, de szeretnél egy gyors és tartalmas összegzést a mögötted és előtted álló évről, esetleg előkészülnél egy alapos tervezéshez, hallgasd meg a podcast adást!

Remélem, találtál számodra megfelelő módszert és eszközt a következő éved sikeres megtervezéséhez!

B.U.É.K.

Kövesd a Szikrákat a többezer olvasóval, amire számos lehetőséged van: SZIKRAMAIL, FACEBOOK OLDAL, FB CSOPORT, INSTAGRAM, ONLINE KURZUSOK, ÉLJ KREATÍVAN! KÖNYV ÉS FÜZET.

További lehetőségek: cégeknek kreativitás fejlesztő programok, vállalkozóknak egyéni konzultáció (komplex projektek, kreatív problémamegoldás, énmárka).

Ezeket olvastad már?