5 ingyenesen letölthető évtervező. Tervezd kreatívan 2024-et!

Szerző: Szlafkai Éva
5 ingyenesen letölthető évtervező. Tervezd kreatívan 2024-et!

Ha szeretnénk kiértékelni a tavalyi évünket és elkezdenénk megtervezni az ideit, íme 5 ingyenesen letölthető évtervező, és még néhány kreatív megoldás, amelyek tudatosan és élményszerűen segítenek megválaszolni az évünket érintő kérdéseket. 

Vannak köztük mély átgondolásra alkalmas, alapos tervezők, amelyek kitérnek számos olyan területre, amelyen csak átsiklanál, mégis nagyon hasznos foglalkozni vele. Illetve vannak játékosak, kreatívak, egyszerűbbek és bonyolultabbak. Egy nap, vagy éppen egy óra alatt kitölthetők. Van kifejezetten csajoknak tetsző és vannak mindenkinél bevált változatok is.

Csatlakozz a Szikra Hub-hoz, és fejlődj kreatívan Te is ezen az ÖNISMERETI JÁTSZÓTÉREN! A klub célja, hogy rendhagyóan megközelített témákkal és folyamatosan bővülő tudástárral segítse az önfejlesztésedet számos területen, miközben a POWER SKILL-jeidet is fejleszted. Mentoranyagok, tervezők, kihívások, könyvek tudásanyagai, workshopok, coaching alkalmak és mindez kreatív köntösben, ráadásul közösségben. Kíváncsi vagy a több mint 300 tudásanyagra? Nézz körül a www.szikrahub.hu oldalon!

Szikratervező, a kreatív szemléletű letölthető évtervező 2024

Mi mással is kezdeném… 🙂 Az idei szikratervező nem a korábbiak frissítése, hanem egy teljesen más megközelítésű, még kreatívabb és érdekesebb. Továbbfejlesztett. Akár a hozzá kapcsolódó online kurzus. Ez a Szikratervező az elmúlt 7 évben megszokott tervezőkhöz képest még izgalmasabb szemszögből közelít a sikereidhez, a kudarcaidhoz, vágyaidhoz, céljaidhoz. Mondjuk úgy, hogy egy kreatív önismereti évértékelő. A tervezőt többféleképpen (írásban, rajzzal, coaching kérdésekkel) és több téma mentén dolgozhatod fel: lezárás, változás,  kreativitás, inkubáció, szokások, inspiráció, pénzügyek, Szikratippek, ChatGPT. Szikrázó és elgondolkodtató tartalom 22 oldalon (11 db A4 lap). Nem kell hozzá több óra, vagy fél nap, hogy kitöltsd, de ha szeretnéd, el is merülhetsz benne a rajzos feladatok segítségével! Kíváncsi vagy?

Miért jó?

Ezzel a kreatív szemléletű tervezővel élményszerűen értékelheted az előző évedet és tervezheted meg 2024-et. Mindezt nem fél nap alatt, hanem akár egy-két órán belül. Az offline tervező a QR kódok segítségével interaktívvá válik. Ingyen letölthető, ehhez a Szikramailre kell csak feliratkoznod, és azonnal meg is kapod.

Kitöltés: akár csak 1-2 óra
Oldalszám: 22 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

Élj kreatívan! – 60 oldalas szemléletformáló füzet

Habár ez nem tipikus tervező füzet, mégis nagyon sokat tehetsz magadért, ha letöltöd és kitöltöd. Vedd kezedbe a saját térképedet!

Az Élj kreatívan! című könyvben inspiráló történetek, elgondolkodtató kérdések, nemzetközileg elismert szakértők és személyes példák segítenek kreatív énünk fejlesztésében, valamint hazai szakemberek osztják meg nézeteiket a kreativitásról, szabadságról, hibázásról, motivációról. A könyv Szikratöltőpontjaiban található játékos feladatokat, gondolatébresztő kérdéseket az alábbi letölthető füzet segítségével válaszolhatod meg, hogy megrajzolva a saját térképedet felszabadíthasd a kreatív energiáidat.

Kitöltés: pár óra (vagy nap)
Oldalszám: 60 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

Year Compass, a profi letölthető évtervező

Ismeritek jól, a legkomplexebb és legsikeresebb ingyenesen letölthető tervező, tavalyelőtt már írtam róla. A YearCompass egy profin összerakott kis füzet, amely segít lezárni az éved, és megtervezni a következőt. A YearCompass irányított kérdéseken és gyakorlatokon keresztül bejárja veled az elmúlt egy éved, majd segít abban, hogy az álmaidat konkrét célokká formáld. Ehhez számos kérdésre kell felelned, tehát érdemes akár több órát is rászánnod a kitöltésére, viszont végül egy teljes képet kapsz magadról és a rád váró évről. Az évek alatt mozgalommá nőtte ki magát.

Miért jó?

2013 óta minden év végén elkészítik, több nyelven elérhető, elektronikusan is kitölthető, lefűzve is megveheted, valamint 20 oldalon keresztül számos önismereti és tervezést segítő kérdést tesz fel.

Kitöltés: több óra
Oldalszám: 20 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA

yc-elegant-edition-07.jpg

Inspirációs napló, a kedves letölthető évtervező

Ez egy vidám, barátságos munkafüzet, amit évről-évre fejlesztenek, ám a cuki design változatlan. A különböző életterületekre különféle kérdések vonatkoznak. Az inspirációs napló kinyomtatott lapjait teheted gyűrűs mappába, spiráloztathatod, és gyűrűs kalendáriummal is használhatod. Vannak benne ötletek a napi mozgáshoz, randizáshoz, pihenéshez illetve fogadalom tervező- és értékelő rész is, valamint inspirációs lista, magadnak írt levél és még sok klassz dolog, főleg csajoknak. Ha papírt spórolnál vagy digitálisan szeretnéd kitölteni a Napló tervező részét, most már ezt is megteheted.

Miért jó?

Az illusztrációkat, a napló jelleget és a kérdéseket tekintve főleg csajoknak – sőt, inkább fiatal lányoknak – ajánlom, közülük is azoknak, akik tudatosan szeretnek tervezni és szeretnek belemerülni a részletekbe. Ez a komplex napló kitér rengeteg területre az egészségtől kezdve a munkán át a szerelmi életig. Viszont fel kell iratkozni.

Kitöltés: pár óra
Oldalszám: 37 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

Melyiket töltöd le?

Grátisz határidőnaplók, tervezők

Ha inkább a hagyományos módon terveznél és szereted a határidőnaplókat, és még nem szerezted be a 2023-ast, ajánlok néhányat.

Grátisz – kreatív évtervezési megoldások

Ha valami különlegesebbre vágysz, vagy inkább közösségben terveznéd az évet, ajánlok még lehetőségeket.

Remélem, találtál számodra megfelelő módszert és eszközt a követjező éved sikeres megtervezéséhez!

(Év)tervezés másképpen ’24

Hogyan tervezz (évet) ebben a bizonytalan, kiszámíthatatlan és folyamatosan változó világban? Hogyan alkalmazkodj rugalmasan terveiddel a változásokhoz? A rendhagyó körülmények rendhagyó módszereket kívánnak, ha tudatosabb és hatékonyabb akarsz lenni. Ebben segít kreatív, önismeretre és időmenedzsmentre épülő feladatokkal, illetve illusztratív technikákkal az évek óta népszerű Szikra évtervező kurzusként továbbfejlesztett változata.
Tervezd kreatívan a 2024-es évedet!

Én hogy tervezem az évet?

Hallgasd meg a Nők az úton podcast adásában. Ha inkább az évzárásra vagy kíváncsi, arról is találsz adást ide kattintva, illetve készítettem egy Szikra podcast adást is a Szikratervező kérdéseiből válogatva.

Az évek óta frissített Szikratervező más nézőpontból közelít az évedhez, a sikereidhez, a kudarcaidhoz, az idődhöz, a céljaidhoz, ahogy a Szikra podcast is, így az alábbi adásban a tervezőben szereplő kérdésekből szemezek és én is válaszolok rájuk. Aztán te jössz! 20 kérdés, 20 válasz.Válaszold meg őket velem együtt mondjuk vezetés, lazítás, kávézás, futás, kutyasétáltatás vagy épp főzés közben, illetve simán letöltheted a 12 oldalas szikratervezőt a blogról. Ha nem szeretnél órákat tölteni tervezéssel, de szeretnél egy gyors és tartalmas összegzést a mögötted és előtted álló évről, esetleg előkészülnél egy alapos tervezéshez, hallgasd meg a podcast adást!

Remélem, találtál számodra megfelelő módszert és eszközt a következő éved sikeres megtervezéséhez!

B.U.É.K.

Csatlakozz most a Szikra Hub-hoz, amely egy kreatív fókuszú tudástár, és fejlődj több mint 300 inspiráló tudásanyagból. Irány a szikrahub.hu! További lehetőségek: SZIKRAMAIL, ONLINE KURZUSOK.

Kreatív szemléletmód a fókuszban – előadások, kurzusok, céges tréningek változatos témákban, rendhagyó nézőpontokból.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?