5 ingyenesen letölthető évtervező. Tervezz kreatívan!

Szerző: Szlafkai Éva
Ingyenes letölthető évtervező 2019 - szikratervező

Ha szeretnénk kiértékelni a tavalyi évünket és elkezdenénk megtervezni az ideit, íme 5 ingyenesen letölthető évtervező, és még néhány kreatív megoldás, amelyek tudatosan és élményszerűen segítenek megválaszolni az évünket érintő kérdéseket. 

Vannak köztük mély átgondolásra alkalmas, alapos tervezők, amelyek kitérnek számos olyan területre, amelyen csak átsiklanál, mégis nagyon hasznos foglalkozni vele. Illetve vannak játékosak, kreatívak, egyszerűbbek és bonyolultabbak. Egy nap, vagy éppen egy óra alatt kitölthetők. Van kifejezetten csajoknak tetsző és vannak mindenkinél bevált változatok is.

Ajánlok egy A2-es méretű évtervezőt, egy füzetet, két naplót, egy kreatív tervezőt, valamint határidőnaplókat, kreatív naplókat, podcast adást és évtervező workshopot is!

Járjuk körül az évtervezési lehetőségeket alaposan. 🙂

Szikratervező, a kreatív szemléletű évtervező

Mi mással is kezdeném… 🙂 Ahogy a tavalyi, úgy az idei szikratervező is egy kreatívabb szemszögből közelít a sikereidhez, a kudarcaidhoz, vágyaidhoz, céljaidhoz. Mondjuk úgy, hogy egy jópofa, kreatív önismereti évértékelő. Olyan témák és feladatok várnak rád, amelyek játékossá, érdekessé és izgalmassá teszik a 2018-as év átgondolását és a 2019-es év megtervezését.  A tervezőt 6 téma mentén dolgozhatod fel: szemléletmód, motiváció,  kreativitás, stresszkezelés, tudásvágy, inspiráció. Cikkek, könyvajánlók, coaching kérdések, vagyis elgondolkodtató és kreatív tartalom 12 oldalon (6db A4 lap). Nem kell hozzá több óra, vagy fél nap, hogy kitöltsd, 1 órán belül végezhetsz! Kíváncsi vagy?

Miért jó?

Ezzel a dizájnos, kreatív tervezővel élményszerűen értékelheted a 2018-as éved és tervezheted meg 2019-et. Mindezt nem fél nap alatt, hanem akár egy-két órán belül. Az offline tervező a QR kódok segítségével interaktívvá válik. Ingyen letölthető (semmit nem kell megadnod hozzá). Ez nem a szokványos évtervező, teljesen más nézőpontból közelíti az önismeretet és az évtervezést … 🙂

Kitöltés: 1-2 óra
Oldalszám: 12 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

Letölthetsz 2019. januári hónaptervezőt is IDE KATTINTVA

Letölthető tervező - szikratervező 2019

A2 plakát, a legnagyobb évtervező

Kreanilla tervezője egyszerű, és éppen ezért nagyszerű, mert totálisan átlátható vele az egész év. 300dpi, viheted akár nyomdába is. Vagy kérhetsz poszternyomtatást a nyomtatódon, ekkor négy A4-es darabot kell majd összeillesztened és már mehet is a falra. Vagy A4-es lapmérethez igazítva is nyomtathatod, ekkor lesz egy kisebb, könnyebben áttekinthető évterveződ, amit, ha kettéhajtasz, már mehet is az A5-ös határidőnaplód lapjai közé, ahonnan bármikor előhúzhatod.

Két szót is felírhatsz rá: az egyik az év szava (ami motivál, jobb kedvre derít, vagy amit csak szeretnél) és a legfőbb célod, amit mindig szeretnél magad előtt látni.

Miért jó?

A2 méretű, az egész évet egyben áttekintő tervező, beleírhatod a kampányaidat, a nyaralást, határidőket… Ingyen letölthető (semmit nem kell megadnod hozzá).

Kitöltés: fél óra, vagy egy teljes év
Oldalszám: 1 oldal , ha A2 (vagy 4 oldal, ha A4)
Letöltés: IDE KATTINTVA 

2019-evtervezo-800.jpg

Year Compass, a profi tervező

Ismeritek jól, a legkomplexebb és legsikeresebb ingyenesen letölthető tervező, tavalyelőtt már írtam róla. A YearCompass egy profin összerakott kis füzet, amely segít lezárni az éved, és megtervezni a következőt. A YearCompass irányított kérdéseken és gyakorlatokon keresztül bejárja veled az elmúlt egy éved, majd segít abban, hogy az álmaidat konkrét célokká formáld. Ehhez számos kérdésre kell felelned, tehát érdemes akár több órát is rászánnod a kitöltésére, viszont végül egy teljes képet kapsz magadról és a rád váró évről. Az évek alatt mozgalommá nőtte ki magát.

Miért jó?

2013 óta minden év végén elkészítik, több nyelven elérhető, elektronikusan is kitölthető, lefűzve is megveheted, valamint 20 oldalon keresztül számos önismereti és tervezést segítő kérdést tesz fel.

Kitöltés: több óra
Oldalszám: 20 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA

yc-elegant-edition-07.jpg

Inspirációs napló, a kedves évtervező

Ez egy vidám, barátságos munkafüzet, amit évről-évre fejlesztenek, ám a cuki design változatlan. A különböző életterületekre különféle kérdések vonatkoznak. Az inspirációs napló kinyomtatott lapjait teheted gyűrűs mappába, spiráloztathatod, és gyűrűs kalendáriummal is használhatod. Vannak benne ötletek a napi mozgáshoz, randizáshoz, pihenéshez illetve fogadalom tervező- és értékelő rész is, valamint inspirációs lista, magadnak írt levél és még sok klassz dolog, főleg csajoknak. Ha papírt spórolnál vagy digitálisan szeretnéd kitölteni a Napló tervező részét, most már ezt is megteheted.

Miért jó?

Az illusztrációkat, a napló jelleget és a kérdéseket tekintve főleg csajoknak – sőt, inkább fiatal lányoknak – ajánlom, közülük is azoknak, akik tudatosan szeretnek tervezni és szeretnek belemerülni a részletekbe. Ez a komplex napló kitér rengeteg területre az egészségtől kezdve a munkán át a szerelmi életig. Viszont fel kell iratkozni.

Kitöltés: több óra
Oldalszám: 37 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

inspiraciosnaplothumb2019.jpg

Inspirációs napló, heti tervezővel

Az inspirállak blog szerzőjének 2019-es naplója az eddigi legszínesebb a korábbi 7 év naplója közül. A belső oldalak rózsaszín-szürke-fekete színkombinációt kaptak, ami nagyon letisztulttá és egységessé teszi. A korábbi évekhez hasonlóan, most is van egy fő témája a naplónak, ami ezúttal nem más, mint a boldogság. Mindenféle listát és tervezőfeladatot megtalálsz benne, úgy mint a karácsonyi tervezős fejezet benne a menütervezővel, bevásárlólistával, karácsonyi feladatlistával, programtervezővel és ajándékötletes listával, vezethettek benne kívánságlistát, bakancslistát, céltervezőt és még sok-sok mást. A napló egyik újdonsága a 15 napos boldogság kihívás fejezet, amiben minden napra egy-egy izgalmas, komfortzónából kilépős feladattal készült Nektek a blogger.

Miért jó?

Sokrétű, komplex, kellően csajos, viszont itt is az adataimra volt szükség a letöltéshez. Bár megéri, ha valaki heti tervezőt is szeretne tölteni, mert itt erre is lehetősége van. Azoknak ajánlom, akik alaposan ki szeretnék vesézni az évüket, és imádnak listákat írni.

Kitöltés: akár napok alatt
Oldalszám: 153 oldal
Letöltés: IDE KATTINTVA 

inspiracios_naplo_2019.jpg

Melyiket töltöd le?

Grátisz – 2019-es határidőnaplók

Ha inkább a hagyományos módon terveznél és szereted a határidőnaplókat, és még nem szerezted be a 2019-est, ajánlok néhányat.

Grátisz – kreatív évtervezési megoldások

Ha valami különlegesebbre vágysz, vagy inkább közösségben terveznéd az évet, ajánlok még lehetőségeket.

  • Tudatos évtervezés 2019 workshop nőknek 2019.01.13. –  Ha egy egész napot szánsz a 2019-es éved profi és alapos megtervezésére, és szívesen ismerkedsz hozzád hasonlón fejlődő szemléletű nőkkel.
  • Anya mindent megtervez napló – Az anyukák sokrétű igényeihez igazodva készült el az Anya mindent megtervez, ami több mint egy egyszerű határidőnapló.
  • Kreatív évtervező csomag – Kifejezetten vállalkozóknak készült csomagok a sikeres tervezéshez.
  • Közösségi évtervezés január 01-31.  – Minden nap feltesznek egy kérdést a Szikra magazinblog FB oldalán és InstaStoryjában, amire a válasz mehet kommentként, vagy a saját határidőnaplódba! Attól közösségi, hogy a FB-on a válaszok nyilvánosak, így a célja az is, hogy egymás vállalásainak tanúi legyünk, valamint 2019 decemberében együtt visszanézzük, miként jöttek be a számítások!

Utazz el évtervezni! 2020.01.11-12.

Szeretnél tudatosan, alaposan tervezni, de mindig csak halogatod? Szeretnél egyedül néha elvonulni, de mindig halogatod? Szeretnél magaddal többet foglalkozni, de elsodornak a mindennapok? Kezdd az évet újult erővel: gyere és vonulj el 12 inspiráló nő társaságában megtervezni a 2020-as éved, hogy már egyből 3 dolgot kipipálhass a listáról: tervezés, feltöltődés, énidő! 2 nap, 4 csillagos szálloda, teljes ellátás, tréning, tervezés, wellness. >>> ÉVTERVEZÉS 2020 wellness hétvége Womenspiration módra 2020. január 11-12-én.

Részletek a legmenőbb év eleji, elvonulós, tervezős programról ITT.

Imádok tervezni, listákat készíteni, ránézni az életem különböző szeleteire, értékelni, tanulságokat leszűrni, visszanézni, álmokat szőni, vágyakat megfogalmazni. Ám az évtervezésemmel kapcsolatban gyakran előfordul, hogy márciusban ráeszmélek, nem voltam valami hatékony és bizony fontos kérdéseket nem sikerült végiggondolni… ilyenkor mindig megfogadom, hogy jövőre majd egészen biztosan másképp csinálom. Egy olyan hétvége az álmom, amikor van időm megállni és körülnézni az életemben…Olvassátok Barta Niki írását.

Ha nem szeretnél egyedül jönni az évtervezős wellness hétvégére, és van olyan barátnőd, aki szintén szívesen jönne velünk elvonulni, feltöltődni, évtervezni erre a teljes ellátásos, inspiráló programra, gyertek együtt és az egyik részvételi díj FÉLÁRON van! Íme, a részletek a Womenspiration weboldalán.

Én hogy tervezem az évet?

Hallgasd meg a Nők az úton podcast adásában. Ha inkább az évzárásra vagy kíváncsi, arról is találsz adást ide kattintva. 🙂

A szakértők azt mondják az idősebb emberekkel végzett kutatásaik kapcsán, hogy életünk vége felé mindig megbánunk valamit, méghozzá általában azt, amibe nem vágtunk bele, amit nem próbáltunk ki. Érdemes tehát minden évben feltennünk magunknak a kérdést: “Mi az, amibe idén mindenképpen belevágok, hogy nem bánjam meg, hogy nem tettem?”

Ilyen és hasonló gondolatok bőven elhangzanak az alábbi évtervezős adásban.

Remélem, találtál számodra megfelelő módszert és eszközt a következő éved sikeres megtervezéséhez!

B.U.É.K.

TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY? KÖVESD A SZIKRÁKAT A TÖBB EZER FEJLŐDNI VÁGYÓ, KREATÍV NÉZŐPONTRA NYITOTT OLVASÓVAL EGYÜTT: SZIKRAMAILFACEBOOKINSTAGRAM

Ezeket olvastad már?