Hétköznapi kreatív zsenik

Szerző: Szlafkai Éva
Hétköznapi kreativ zsenik | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.hu

A történelemre legnagyobb hatást gyakorló emberek a kreatív alkotásaikon, felfedezéseiken kívül igencsak semmitmondó emberek voltak. Legalábbis a viselkedésüket illetően.

Szóval, ha úgy érzed, hogy van benned valami plusz, de nem vagy egy élénk társasági ember, vagy logikai zseni, esetleg sziporkázó szónok, ne aggódj, nem kell annak lenned, hogy nyomot hagyj a világban egy tevékenységeddel, alkotásoddal.

Da Vinci és Edison egy szürke egér volt?!

Talán Da Vinci volt a történelmünk legnagyobb kreatív zsenije, a korai multitasking tulajdonság megtestesítője. Talán tőle, vagy inkább miatta létezik a polihisztor szavunk.

Hiába volt az, akiként ma ismerjük, személyiségében nagyon is félénk, visszahúzódó volt. Amolyan fárasztó és unalmas, magának való alak. Majdnem hogy megszállott. Valljuk  be, nem ártott némi megszállottság ahhoz, amit művelt és az utókorra hagyott. 🙂

Thomas Edison is egy szürke és gépies ember volt. Mondjuk nem is csoda, hiszen még mindig tartja a valaha bejegyzett legtöbb szabadalom világrekordját (1093) és volt olyan időszak, amikor 5 naponta jegyeztetett be egyet. Durva. Ráadásul voltak is fekete felhők az egén, akadtak furcsaságai, amiről itt olvashatsz.

Nem mindenhol kimagaslóak a zsenik

  • Michelangeló fantasztikus művész volt.
  • Beethoven pazar zeneszerző.
  • Picasso hihetetlenül innovatív festőzseni.
  • Einsten a fizika halhatatlan alakja.

Nem feltétlenül voltak ők lebilincselő, lenyűgöző és érdekes személyiségek. Viszont a saját szakterületükön hatalmasat és maradandót alkottak. Viszont gondolj bele, ha nem lettek volna ilyen ötleteik és bámulatos teljesítményük az adott téren, illetve nem dolgoztak volna keményen, a magánéletük és hétköznapi cselekedeteik nem feltétlenül lennének említésre méltóak.

Az utókor a nagy tetteik fényében értékeli őket; és persze ez azért köszönhető az ügyes  történetíróknak is. Igazából ők hétköznapi zsenik voltak. 😉

Szóval ne aggódj, ha esetleg nem vagy lenyűgöző karakter, brillírozó társasági lény, netán lenyűgöző kommunikátor, Te is alkothatsz olyan kimagaslót, ha keményen dolgozol és folyamatosan fejleszted magad, mint a bejegyzésben felsorolt zsenik a történelemből.

Fotó: grandeexhibitions.com

Ezeket olvastad már?