Előítélet leleplező a Coca-Cola videója: Ne címkézz!

Szerző: Szlafkai Éva
Coca Cola vaktesztje az előítélet ellen | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.hu

Hajlamosak vagyunk külső alapján ítélni, és ugyebár 3-7 mp alatt felmérjük, hogy valaki szimpatikus-e nekünk vagy sem, levesszük-e azt a terméket a polcról vagy sem, felvesszük-e az illetőt az állásba vagy sem, barátkozni akarok-e vele vagy sem…ezekről mind első blikkre döntünk.

Helyes ez így? Nem biztos, de attól még így van, és éppen ezért érdemes néha megállni és elgondolkodni, hogy nem fosztjuk-e meg magunkat így egy csomó élménytől, tapasztalattól, ha ragaszkodunk a címkéinkhez, amikkel korábban teleaggattunk dolgokat.

Mutatok Neked egy pár perces VIDEÓT egy vaksötétben végzett kísérletről, ami ezt a témát boncolgatja: Ne címkézz!

Egyébként a Közel-Keleti Coca-Cola 3 perces kampányfilmje, de erre csak a végén jössz rá. Érdemes megnézned…

A címkével az a probléma, hogy ha ráaggatjuk valamire, lehetetlen látni, hogy mi lapul alatta.

Hajlamosak vagyunk mindent felcímkézni, vagyis egy korábban általunk eldöntött véleményt használni mindig az ugyanolyan vagy hasonló helyzetekre.  És ebből mi lesz? Előítélet, a szó bármilyen értelmében.

A Coca-Cola szembesít, milyen az előítélet

A Coca-Cola kampányfilmje pont a címkézés problémájára világít rá.

A kisfilmben egy kísérletet látunk, amikor vaksötétben 6 férfit egy asztalhoz ültetnek bandázni (dumálni, enni), és egy infrakamerán követhetjük az eseményeket. Igazából azt látjuk, hogy jól érzik magukat, klassz a hangulat, jól elbeszélgetnek, egyiküket sem zavarja a másik kinézete, vagyis a vaksötétben nincs előítélet. A résztvevők többsége  soha nem ült volna le ebbe a társaságba, nem ült volna némelyik faszi mellé, illetve nem osztotta volna valamelyiknek a nézeteit.

Hogy meghatároz a külsőnk! Megdöbbentő!

Nézd meg a filmet, kíváncsi vagyok mit szólsz hozzá. Talán egy pár percre elgondolkodsz a saját címkézési szokásaidon, és azon, hogy az elavult címkéid között érdemes néha szelektálni.

Lássuk a videót… és köszi a LIKE-ot vagy a szívecskét, ha érdekesnek találtad. 😉


[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A TUDÁSVÁGY, DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Forrás: www.youtube.com

Ezeket olvastad már?