Van olyan célod, amiért vállalnád a kudarc veszélyét?

Szerző: Szlafkai Éva

Képzeld el a legutóbbi egyik próbálkozásodat, amikor lelkesen és teljes gőzzel belefogtál valamibe, ám az mégsem sikerült. Mit éreztél? Bizonyára csalódott voltál, de talán nem is hagyott olyan nagy nyomot. Talán nem is mindig a kudarcnak gondolt sikertelen helyzetek az igazi kudarcok az életben. Van sokkal rosszabb helyzet…

Megmutatom, mire gondolok. Emlékszel, amikor egy hosszú ideje kitűzött célodért, vagy épp dédelgetett vágyad megvalósításáért nem tettél semmit? Ez esetben mit érzel? Talán erre a kérdésre adott válaszod egy kicsit torokszorítóbb lehet.

A legnagyobb kudarcunk valójában nem az, amikor nem jön össze egy lelkes próbálkozásunk és beégünk magunk, vagy mások előtt.

Az igazi kudarc az, amit mindig is szerettünk volna, de soha nem volt bátorságunk belevágni.

Vannak olyan dolgok, amikért bizony jár nekünk egy nagy adag „Ülj le, egyes!” Ahogy a világ egyik legbefolyásosabb marketing szakembere, Seth Godin fogalmaz, szakmai önéletrajzunkban a legnagyobb feketepont azoké a tetteké, amik megvalósulatlanok maradtak. Van benne valami, ugye?

A legemésztőbb kudarcélményeink a vakfoltok miatt vannak:

  • Az olyan út miatt, amelyet féltünk bejárni.
  • A feladat miatt, amelybe nem kezdtünk bele.
  • Az alkotás miatt, amelyet soha nem hoztunk létre.
  • A döntés miatt, amelyet féltünk meglépni.
  • A kimondatlan szó miatt, ami a bensőnket mérgezi inkább.
  • A kihagyott lehetőség miatt, amelyből nem tudjuk, MI LEHETETT VOLNA.

De a volna nincs.
Nincs!

Ezen felbuzdulva legalább 1 dolgot válassz ki a céljaid közül, esetleg idei/jövő évi terveid közül, ami érdekel annyira, hogy vállalod a bukás veszélyét! Amely esetében inkább a potenciális bukást választod, mintsem a meghátrálás miatt érzett belső szégyent és megsemmisülést.

A tévedésünk ára még mindig elenyésző ahhoz képest, amilyen árat akkor fizetünk, ha meg sem próbáltunk tenni valamit.

Szóval a Te idei nagy bevállalásod mi lesz?

Lead: pexels.com


TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY? KÖVESD A SZIKRÁKAT A TÖBB EZER KÍVÁNCSI, SZIPORKÁZÓ OLVASÓVAL EGYÜTT: SZIKRAMAILFACEBOOKINSTAGRAM

Ezeket olvastad már?