Az ellentétek vonzzák egymást? Ezért jó, ha a párod a tökéletes ellentéted!

Szerző: Vendég Szerző
Az ellentétek vonzzák egymást?Ezért jó, ha a párod a tökéletes ellentéted! | ellentét_365letszikra_1170x650_pixabay

Hogyan boldogulsz egy olyan párral, aki mindenben más mint Te? Valljuk be, ezzel bármelyikünk szembesülhet nap-mint-nap egy párkapcsolatban. Még ha nem is vagyunk mindenben egymás ellentétei, őrületesen nehéz együtt élni valakivel, aki nem pontosan olyan mint mi. Vagy mégsem?? Bális Katus írásait eddig is az őszinteség és a nyíltság jellemezte. Témái sokunkat érintenek, megközelítése pedig végtelenül pozitív, ugyanakkor kritikus. Legújabb írásában az ellentétekről ír.

A válásom után most újra párkapcsolatban élek egy olyan férfival, aki, ha akarnánk se lehetne jobban az ellentétem.

Ő laza, én merev vagyok.
Ő izmos, én puha vagyok.
Ő a „majd meglátjuk, hogy alakul”-elvet vallja, én a „tervezzünk, amit lehet”-elvet.
Ő a nyarat szereti, én a telet.
Ő a napsütést szereti, én az esőt.
Ő két lábbal a Földön jár, én túllelkesedek apró szépségeken is.
Ő elégedett a kinézetével, én egyáltalán nem vagyok az a sajátommal.
Ő ledobja a cipőjét a bejárati ajtóban, én csak az előszobában.
Ő korán kelő, én legszívesebben délig az ágyban maradnék.
Ő szeret mosogatni, én imádom a mosogatógépet.
Ő háton alszik, én az oldalamon.
Ő kevés dologgal foglalkozik, én túlagyalok mindent.
Ő azonnal kipattan az ágyból reggel, én másfél óráig használom a szundi funkciót. Ő ezen kiakad, én nem. 🙂
Ő rap zenét hallgat, én a zongorát szeretem.
Ő spontán helyezi el a ruháit, én tudatosan.
Ő bírja az új kütyüket, én bírom a szivárványokat meg az unikornisokat.

Stipkovits Erika nemrégiben tartott előadásán megtanultam, hogy egy olyan ellentétes pár, mint akár mi is vagyunk, nagyon boldog és izgalmas éltet tud együtt tölteni, ha elfogadják egymás különbözőségeit. Sőt! Továbbmennék!

Ha megtanulják szeretni egymás különbözőségeit és képesek abból tanulni.

Míg ha két hasonló beállítottságú ember tölti együtt az életét, az gyakran vezethet végtelen unalomhoz. Nincs izgalom, nincs tanulás, nincs fejlődési lehetőség, nincsenek új világok, új szemszögek. Persze rettenetesen nehéz egy kapcsolatot egyensúlyban és harmóniában tartani, ha a párod az ellentéted (meg amúgy is). De tudjátok mit?! Mégis működik. Jól. És megéri!

Elképzelhető és abszolút működőképes egy ilyen kapcsolat, de rengeteg türelem, tudatos jelenlét és elfogadás szükséges hozzá.

Akármilyen szituációról is legyen szó, ha egy ilyen pár megpróbál megoldást találni egy helyzetben, ott szinte garantált a siker.

Hogy miért?

Mert a két fél teljesen ellentétesen gondolkodik, így egy döntéshez szinte minden létező nézőpontot szemügyre vesznek. Még ha az egyik fél nem is alapos, a másik hozzáállása miatt minden opciót átvesznek. Megmondom őszintén nem is tudnám elképzelni, hogy „saját magammal” legyek együtt. Egy olyan férfi, aki olyan mint én, aki úgy gondolkodik, úgy dolgozik, úgy álmodik, úgy beszél, mint én … hát nem tudom.

Amellett, hogy egy ilyen ember létezése számomra elképzelhetetlen, folyton felvetődik bennem a kérdés, hogy vajon mit tanulhatnék én egy ilyen embertől?

Vajon tudnék fejlődni valaki mellett, aki ott tart az útján, ahol én? Kizártnak tartom.

Az ellentét párok fejlesztik egymást

Ha a párod az ellentéted, nagyon sokat tudsz tőle tanulni, együtt fejlődhettek, együtt emelhetitek fel egymást anélkül, hogy bárki a másik hátán mászna fel, elnyomva őt. Éppen ezért rejlik annyi csoda egy ilyen kapcsolatban, ugyanis nem maradhatsz az általad megszokott, langymeleg mocsaradban, hanem igenis ki kell onnan mozdulnod, el kell onnan lépned, méghozzá a másik irányába!

via GIPHY

Még ha csak egy apró lépést is, de mozdulnod kell.

Hogy ez nehéz dolog-e? Hát nagyon. De csodálatosan tud a két fél egymásnak segíteni ebben is, hiszen mindkét félnek lépnie kell.

Az ellentét párok többet beszélgetnek

Legalábbis jó esetben. Erősebb a kötődés a két ember között, hiszen egy ilyen párnak többet kell beszélgetnie egymással, ha azt szeretné, hogy megértés legyen a kapcsolatban és higgyétek el, kell is beszélgetni. Jobban, mint olyan pároknál, ahol hasonlítanak a felek egymásra.

A két fél „máshogy” gondolkodása odáig vezethet, hogy bizony egy-egy fogalmat, szót vagy gondolatot is máshogy értelmeznek, ezért elengedhetetlen, hogy még az evidensnek tűnő dolgokról is eszmecserét folytassanak.

Hölgyeim, itt a jó hír: egy férfi, aki belemegy ezekbe a beszélgetésekbe, komolyan gondolja a kapcsolatot!

Az ellentét párok egymás példaképei lehetnek

Amit a másikban, a mi ellentettünkben látunk, az nem más, mint amik titkon mi magunk is lenni szeretnénk. Egy olyan embert látunk a párunkban, akit csodálunk, mert laza vagy mert épp céltudatos, mert ambiciózus vagy épp életművész.

Csodáljuk, mert olyanok szeretnénk lenni, mint ő, de mi nem tudjuk, hogyan kell.

via GIPHY

Egy ilyen kapcsolatban az egymásnak adott visszajelzések is teljesen eltérőek. Más gondolkodásmód, más szemszög, más hozzáállás, más látásmód, más visszajelzés. Óriási tanulási potenciál rejlik ebben, ha képesek vagyunk megérteni a másikat, elfogadni az ő világlátását és hinni a jó szándékában és az észrevételeiben.

Ne feledjük, attól, hogy a másik máshogy gondolkodik, még nem akar nekünk rosszat! Fogadjuk el, hogy egyik fél sem látja „rosszul” a világot, egyszerűen csak mindenki a saját szemüvegén át vizsgálódik. Nincs helyes és helytelen. Mindkét félnek igaza van és akármit érez is a másik, az úgy van és kész.

Érzésekről – mindegy, hogy a párod az ellentéted-e vagy sem – nem vitatkozunk! Az érzéseket elfogadjuk.

Olyan, mintha a saját belső magunkat piszkálná meg egy ilyen kapcsolat, ahol nagyon mélyen lévő berögződéseket érint meg és újrakalibrál.

Egy ilyen párkapcsolat aranyat ér!

Ő szeret és én is szeretem őt.
Ő képes a kompromisszumokra és én is.
Ő fontos nekem és én is fontos vagyok neki.

Vendégszerzőnk: Bális Katus (www.baliskatus.com)

Leadfotó: pixabay.xom

[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY, TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, CSATLAKOZZ A FACEBOOK VAGY AZ INSTAGRAM OLDALHOZ VAGY IRATKOZZ FEL AZ ÖTLETSZIKRÁKRA!

Ezeket olvastad már?