Szerelemprojekt to-do lista, amit érdemes kipipálni

Szerző: Vendég Szerző

Neked mit jelent a szerelemprojekt? Sokszor évekig dédelgetünk egy álmot, amit később egy távoli, jellemzően utópikus jövőben, majd elérünk. A nirvana állapothoz vezető út azonban nem olyan ZEN, hogy csak úgy küzdés és kitartás nélkül megkapjuk. A vágyakozás nem elég. Egy-egy drasztikus tett sem. Ahogyan a szuper tuti diéta lejárta után is (nehogy visszaszedjük a felesleget), a céljaink eléréséhez is teljes életmód- és szemléletmódváltásra van szükségünk. Kecskés D. Ágnes, online marketing specialista szikracikke, aki több szerelemprojektet is vezet.

Ez a cikk most arról fog szólni, hogy milyen apró változtatásokkal teheted meg az első kis lépéseket az álmaidhoz vezető nehéz úton.

Rutin, a szerelemprojekt titkos fegyvere

Amikor először végzünk el egy feladatot, mindig sokkal több időbe kerül. Amikor viszont már végre kialakítottuk a saját kis folyamatainkat azt vesszük észre, hogy egyrészt nem olyan fárasztó, másrészt az első pár próbálkozásunkhoz képest sokkal hamarabb befejeztük. Ezt hívják gyakorlatnak, más néven rutinnak. Kezeld a saját projektedet is úgy, mint egy fizetős ügyfeledet vagy egy munkahelyi feladatot. Legalább akkora figyelemmel és odaadással gondozd a sajátodat is. Sokat segíthet az is, ha beleépíted a napi teendők közé.

Ha sikerül minden nap foglalkoznod vele legalább egy kicsit, többet ér, mintha bizonyos időközönként próbálnád egyszerre, nagy erővel előremozdítani.

A “bootcamp” megoldásnak is megvan a helye, azonban hosszabb távon nem fenntartható. 

A kimondott szó ereje

Találj három embert, akinek mesélsz az ötletedről. Ne csak a projektet mutatsd be, hanem a következő előrelátható lépéseket is. Nagyon motiváló tud lenni, ha valaki már tud róla és rendszeresen érdeklődik. Ezen kívül, ha kimondjuk, akkor valóságosabbnak tűnik, mintha csak a fejünkben létezne.

Hogyan lopjunk időt a hétköznapokból?

Gondold végig a hetedet, de most olyan szemmel, hogy melyek azok a napok, napszakok, amikor a legkevesebb feladat zúdul rád. Amikor a leginkább tudnál a saját ötletedre fókuszálni. Ezekre az időszakokra próbáld időzíteni a munkát. Foglald le a naptáradban is, hogy nehogy végül pont erre ne legyen idő.

Érdemes azt az időszakot kijelölnöd, amikor a leginkább fog az agyad. Ha például ez reggel 10 és 12 között tudsz a legaktívabban figyelni, akkor ebben az időintervallumban találj neki helyet és a kevesebb kreativitást igénylő feladatokat hagyd későbbre.

Motiváció

Kérjünk visszajelzést bárkitől, aki hajlandó minket meghallgatni. Miért? Mert minél többször mondjuk el, annál inkább ki fog rajzolódni pontosan az ötletünk és annál többféle értékes visszajelzést kaphatunk. 

Imagináció

Tölts el napi 5 percet azzal, hogy elképzeled, hogy 5 év múlva, amikor sikeres már a projekted, hogyan fogod üzemeltetni, kiket szeretnél felvenni, hogyan fogod fejleszteni. Részletekbe menően. Erre azért van szükség, hogy az agyad elhiggye, hogy az álmod igenis valóságos, nem lehetetlen, mi több, Te fogod megvalósítani.

To-do lista, hogy még egyszerűbb legyen belevágnod a szerelemprojektedbe

  1. Találj 3 embert, akinek elmeséled!
  2. Jelöld ki a naptáradba, hogy mikor fogsz a projekteddel foglalkozni!
  3. Tölts el napi 5 percet azzal, hogy elképzeled a jövőt részletesen!

Neked mi a szerelemprojekted, illetve mi az az első lépés, amelyet már megtettél felé? A cikkhez tartozó FB posztba jöhetnek a kommentek dögivel!

Szerző: Kecskés D. Ágnes, online marketing specialista | Blog: girldoesbusiness.com


TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY? KÖVESD A SZIKRÁKAT A TÖBB EZER KÍVÁNCSI, SZIPORKÁZÓ OLVASÓVAL EGYÜTT: SZIKRAMAILFACEBOOKINSTAGRAM.

 

Ezeket olvastad már?