Íme az eVe ékszerek, a keretekből kitörni vágyó nők számára – interjú Reményi Évával

Szerző: Szlafkai Éva
eve ékszerek. Reményi Éva interjú - 365letszikra.hu

Sablonokból való kitörés vágya, igényesség és az egyéniség kibontakoztatása – ez jellemzi az eVe ékszermárka viselőit és magát a minimalista, mégis extravagáns tervezőjét is.

Ismét egy interjú a kreatív szabadság megéléséről egy olyan belevaló nővel, aki sutba dobta a sablonokat, az elvárásokat és belefogott az álmai megvalósításában. Ehhez pedig sárgarezet, ródiumot és hasonló nemes anyagokat, egyszerű formákat, valamint ötvös szerszámokat választott. Másokat is arra buzdít, hogy merjék bevállalni az álmaikat. Interjú Reményi Évával.

Mi vezetett odáig, hogy úgy döntöttél, megvalósítod az álmod?

Az, hogy nyughatatlan és nagyon kíváncsi természet vagyok, nem elégszem meg a középszerűséggel és szeretem az életemet annyira, hogy mertem nagyot álmodni és otthagyni az eredeti pályámat.

eve ékszerek. Reményi Éva interjú - 365letszikra.hu

Voltak nehézségek, amíg eljutottál idáig, ahol ma tartasz?

Nehézség már maga az is, hogy amikor az ember belevág egy új dologba, azért mindig kicsit ott van a bizonytalanság, hogy jól döntött-e, elég jó-e amit csinál, milyen lesz a fogadtatás, meg tud-e majd élni belőle stb.

Ami nálam bevált: egy-egy döntésnél nagyon figyelek az intuíciómra, kivétel nélkül mindig megsúgja mi a helyes út.

Ez nem azt jelenti, hogy az ész érveket figyelmen kívül hagyom. Ha visszatekintek és felidézem, azokat a helyzeteket, amikor mégsem hallgattam rá, mindig megbántam.

További nehézség, hogy arra érdemes felkészülni lélekben, hogy egy kreatív pálya sokkal kevésbé kiszámítható, mint egy biztos munkahely. Bizony az eleje kompromisszumokkal jár. De azt mondom megéri, ezért is mindenkit arra buzdítók, hogy ha van olyan dolog, amit szívesen kipróbálna, ne halogassa!

Manapság egy munkahely mellett is el lehet kezdeni valamit kicsiben, ha az az útja úgyis érezni fogja!

Az ékszereid minimalisták, mégis extravagánsak. Mesélj az általad képviselt stílusról!

Erősen áthatja az ékszereket a térbeli geometria, ami az egyik meghatározó pillére az általam képviselt stílusnak. Gömbök, gúlák, kockák… Imádom ezeket az egyszerű, mégis jelentőségteljes formákat, valahogy megnyugtatnak. A másik, hogy nagyon jól beleilleszthetőek egy mai nő ruhatárába. Az ékszereken sokszor megjelenik egyfajta ritmika, ami a természetben fellelhető burjánzásra is emlékeztet.

image5

A 365letszikra egyik fontos mondanivalója a dobozból való kitekintés és a Te alkotói üzeneted is a megszokott keretek közül való kitörést hirdeti. Mesélj erről, miért?

Az én fő üzenetem, hogy a kiüresedés és tömegcucc helyett válasszuk a tartalmat!

Mindig örülök, ha egy-egy vendégemmel megiszunk nálam a showroom-ban egy kávét és megnézzük melyik az az ékszer, amitől ő jobban érzi magát a bőrében, ami kidomborítja a szépségét.

Kik viselik szívesen, önazonosan az eVe ékszereket?

Azoknak a nőknek szánom, akik igényesek a megjelenésükre, értik és értékelik az egyedi, kézzel készült darabokat, fontos nekik a háttérsztori.

eve ékszerek. Reményi Éva interjú - 365letszikra.hu

Szeretem az ékszereidről készült fotókat illetve az egész arculatot. Kinek/minek köszönhető?

Az arculatáért Bárdos Barbi, gyerekkori barátnőm és egyben grafikusom a felelős. Nagyon jól ráérez arra a letisztult vonalra, ami passzol a márkához. A kampányfotókat és lookbook képeket Ajkai Dávid, a legutóbbi QUADRATIC kollekció képanyagát pedig Gregus Máté készítette. A tárgyfotózást Simon Zsuzsa és Bognár Benedek csinálják.

Mesélj az ékszerek készítéséről!

Ötlet, lelkesedés, még több ötlet, skiccelés, mintadarabok, reszelés, forrasztás, belefeledkezés!

Melyik a kedvenc darabod?

Mindig más, most épp ez a gyűrű!

eve ékszerek. Reményi Éva interjú - 365letszikra.hu

Kötődik valamelyikhez érdekes sztori?

Ezt a nyakláncot 2 hétig készítettem még 3 évvel ezelőtt. Sok sok munka van benne, tudom furcsán hangzik, de nagyon nem szeretném eladni…a részemmé vált.

Te honnan, kitől, miből inspirálódsz?

Ez egy nagyon érdekes kérdés és nehéz rá egyértelmű választ adni. Egy kreatív embert sokminden megihlet, olykor egy forma kap szárnyra vagy egy érdekes helyszín, élethelyzet indít el bennem valamit. Gyakran egy érzés vagy hangulat szüli az ötleteimet. Vannak különösen nyitott, inspiratív időszakok és van mikor máshol van a fókusz. Fontosnak tartom, hogy megadjuk a kellő időt és teret az alkotásnak, nem szabad, hogy a tervezés gépiessé váljon, mert kivész a lényeg.

Mi fogja áthatni a 2017-es kollekciódat?

Egyelőre csak annyit szeretnék elárulni, hogy idén egy kicsit autentikusabb irányba mozdítom a minimalista vonalvezetést.

Mi számodra a kreativitás?

Minden 🙂

Sikeresnek tartod magad?

Igen. Mindenkinek más a siker, én azt gondolom manapság egy kreatív, kétkezi szakmából megélni siker. Siker még, hogy az elmúlt 5 év alatt kialakult egy olyan masszív vendégköröm, akik szeretik a munkáimat és, akik támogatják azt, hogy ez márka fennmaradhasson, fejlődhessen, sikeres lehessen. Siker nap mint nap olyan munkát végezni, amit az ember szívből, jó érzéssel csinál.

Ha üzenhetnél a 10 évvel fiatalabb önmagadnak, mit mondanál?

Mindent bele kisanyám!

Ha tetszettek az ékszerek és maga a szemlélet, akkor látogass el az eVe showroom-ba személyesen (1012 Bp., Logodi utca 63.) vagy tekintsd meg a webshopot.

[sgmb id=”2″]


HA TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?