A humor, a divat és a példaképek szerepe a vizes vb kapcsán

Szerző: Szlafkai Éva

Már egy ideje bőszen készül hazánk a vizes vb-re, amelyet július 14-30. között rendeznek. Az ezzel kapcsolatos fennforgásokat igencsak megérezte a főváros és meg is osztotta az embereket. Viszont most nem politikai, se nem gazdasági szempontból írnék az eseményről, hanem egy kicsit más nézőpontból. Humor, divat és példaképek a vizes vb-n.

Részemről egyébként szép és jó, hogy lesz nálunk vizes vb, ha már a focipálya helyett a vízben jól mozgunk, de néhány dolgot elkerülhettünk volna. Mondjuk a Dagály strand, gyerekkorom egyik meghatározó színhelyének tönkretevését. Az egy kicsit fájt. És gondolom nem csak nekem… Szerintem nem mindent kell nyugat-európai színvonalúvá tenni, jó volt az nekünk ilyen nosztalgikus, keleti-európai módra is. 🙂

A vizes vb és a humor

Ami népszerű téma, az biztosan megjelenik a humoros megmondóemberek repertoárjában is. Az egyik kedvencem a téma kapcsán az Lovász László és Kovács András Péter KAP vizes vb megnyitójának paródiája. A világverseny körüli rumlit azonnal felkapták a humoristák, hiszen bőséggel vannak a szervezés körül olyan momentumok, amelyeket ki lehetett kezdeni: viccelődtek a ráfordított összegen, a külföldi fellépők körüli botrány, a sportolók eskümondásán,  vizes vb által okozott forgalmi változásokon, valamint túltolták a hungarikumok kérdéskörét is. Mindenképp nézd meg a videót, miután elolvastad a cikket!

A vizes vb és a divat

Minden, ami minta és a nyárral kapcsolatos viszi a prímet idén. A lengyel divattervezőket is megihlette az úszás, és ha bár a vizes vb nálunk van, kínálnak olyan darabokat, amelyeket hazánk lányai imádni fognak. Nemcsak a FINA-val összeköthető minta miatt, hanem mert a lengyel divattervezők kreációi kreatívak, trendik és egyre tudatosabban keresik őket a vásárlók.

Számos Lengyelországból induló, nemzetközivé nőtt márka vált Magyarországon is elérhetővé. Az eddigi tapasztalatok szerint hazánkban ezek a kollekciók a legkedveltebb világmárkák élvonalába léptek az online vásárlások alapján. Íme az idei tavasz három legnépszerűbb divatmárkája az answear.hu webáruháztól: Medicine, Answear, Kiss My Dress. Mindenképp nézz körül, milyen izgalmas kollekciót rejtenek ezek a lengyel márkanevek. Mutatom a vizes vb-hez is köthető cuccokat, én imádom:

Szabad újragondolás

Az Answear divattervezői csapata a legfrissebb, világszintű trendek által inspirált választékot tárnak a vásárlók elé, mindenképp csekkold le.  Ezáltal nem kizárólag a fashion trendek követésére, hanem azoknak szabad újragondolására és személyre szabására helyezik a hangsúlyt. A ‘szabad újragondolás’ egy remek kulcsszó és passzol a szikrák szellemiségéhez! Az úszkáló emberek mintája pedig a vizes vb-hez.

A vizes vb és a példaképek

Az én olvasatomban a példakép az, akinek az élete, munkássága, gondolkodásmódja inspirálóan hat. Olyan értéket közvetít, amellyel azonosulni tudsz, ami számodra is érték. Hiteles a mondanivaló és a mögötte lévő ember. Aki fejleszt benned is valamit, aki miatt elkezdesz csinálni valamit, vagy másként kezded el csinálni. Aki hozzád tesz, aki utat mutat, perspektívát ad. Aki olyat tesz, aminek egy szeletét te is tennéd, vagy motivál, hogy tedd. A példaképekről már több írás is született itt a szikrákon.

A vizes vb-n jócskán akadnak ilyen példamutató fiatalok, akiknek a szemlélete és kitartása inspirálhat, erőt adhat és utat mutathat nekünk is. Többek között szurkolhatunk Kapás Boglárkának, Verrasztó Evelynnek, Verrasztó Dávidnak, Kenderesi Tamásnak és még sok magyar tehetséges sportembernek. Példaértékű, ahogy harmóniába hozzák az életük színtereit a szerelemsportjukkal és erőt merítenek belőle az élet mindennapi kihívásaihoz. A sport sok mindenre tanít, amely haszon jól jön az életben: kitartás, kifogások leküzdése, tisztelet, önmagunkba vetett hit és még sorolhatnám.  A jó példákból pedig mi is tanulhatunk.

Aki esetleg nem is szereti a vizes sportokat, akkor már csak ezekért a fiatalokért érdemes akár élőben, akár közvetítésen keresztül követni az eseményeket és szurkolni nekik. Ha közelebb is megismernéd a vizes vb sztárjait, itt találod az m4 sport videós összefoglalóját a témáról.

Ti jöttök valamelyik programra?

Én biztos kint leszek valamelyik versenyszámon, bár még a jegyet nem vettem meg. Nézz körül a vizes vb hivatalos oldalán, válaszd ki a neked szimpatikus programot és azonnal tudsz helyet is foglalni.  Jó szórakozást és hajrá magyar sellőlányok és sellőfiúk!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A TUDÁSVÁGY ÉS TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?