Kézműves prémium táskát a hétköznapokra is – interjú Pap Annamáriával

Szerző: Szlafkai Éva

Művészien megkomponált részletek, minőségi anyagválasztás, letisztult arculat, kényelmesen hordható fazonok, csodás színekben pompázó bőrtáskák, clutch-ok, pénztárcák és egyéb bőr kiegészítők jellemzik az annamariapap prémium márkát. Minden részletében érződik az a maximalizmust, amely tervezőjét, Pap Annamáriát is bemutatja, aki több multis pozícióban is kipróbálta magát, mielőtt vállalkozó lett. Ő mesél most arról, milyen ember és munka van a márka mögött.

Nagyra tartom a munkájába vetett alázatot és elszánást, nagyon tetszenek a stílusos táskái, valamint a közösségi felületeken felvonultatott igényes képek. Lássuk, mi van az annamariapap minőségi termékek, klassz arculat mögött.

Honnan indultál és hol tartasz most?

2005-ben diplomáztam terméktervező szakon, de itthon a szakmámban nem tudtam elhelyezkedni, ezért ilyen olyan multiknál kötöttem ki. Szám szerint 10 munkahelyem volt, voltam HR-es, rendszergazda stb., amíg párom támogatására főállású vállalkozó nem lettem.

A márka a jelenlegi formájában kb. 2,5 éve létezik. Nagy célokat tűztem ki, és eddig nagyjából (kopp-kopp-kopp) minden terv szerint halad. A legelső pillanattól kezdve a nemzetközi piac a cél, ennek logikus első lépése a
hazai piac meghódítása volt.

Nincs mögöttem (sajnos) sem befektető, sem egy pénzes nagybácsi, szóval bevallom, hogy iszonyatosan nehéz ezt a színvonalat hozni és folyamatosan fejleszteni, de én hiszek benne hogy amit el tudunk képzelni, azt meg is tudjuk valósítani! 🙂

A taposómalom helyetti önmegvalósítás ma már egyre fontosabb a nőknek (is). Te személy szerint mit gondolsz erről?

Úgy gondolom, hogy ma már közhellyé vált az önmegvalósítás szó, divat lett, és sokan (főleg nők) úgy gondolják ha nem rukkolnak elő valami egyedi ötlettel, márkával, bloggal stb., akkor értéktelenné vagy átlag emberré válnak. Szerintem ez nem így van. Mindenkinek mást jelent az önmegvalósítás, a legapróbb dolgoktól a legnagyobbig. Szerintem az is önmegvalósítás, ha valaki ültet a hátsó kertjében egy kis zöldséget és később leszüreteli, vagy rendezetten tartja a kertjét, autóját stb.

annamariapap4

Exkluzivitás és elegancia jellemzi a táskáidat. Mesélj az általad képviselt stílusról!

Köszönöm, hogy így látod, jól esik minden visszacsatolás. Ilyenkor úgy érzem, hogy jó úton járok.
A márka építése tudatos volt, de a stílus az nem. Olyan termékeket szerettem volna készíteni ami egyszerű, letisztult és jól illik a mindennapi életünkhöz, mindezt a lehető legjobb minőségben. Maximalista vagyok, na… 🙂

Csodaszépek a táskák, kiknek szánod őket, milyen típusú nőknek?

Köszönöm szépen, olyan nőknek szánom őket, akik szeretik a bőrt, szeretik a letisztult formákat és a mindennapjaikban nem feltétlenül tömegtermékre hanem egy kicsit egyedibb, minőségi táskára vágynak.

Kézműves prémium táskát a hétköznapokra is - interjú Pap AnnamáriávalKézműves prémium táskát a hétköznapokra is - interjú Pap AnnamáriávalKézműves prémium táskát a hétköznapokra is - interjú Pap AnnamáriávalKézműves prémium táskát a hétköznapokra is - interjú Pap Annamáriával

Mi vezet a bőrtől a kész termékig? Mesélj a folyamatról!

A folyamat nagyon hosszú és összetett. Először is meg kell tervezni az adott terméket, aztán papírból makettezem őket, hogy lássam hogyan fog kinézni, majd fel kell mérnem hogy milyen alapanyagok kellenek hozzá, milyen bőrök állnak rendelkezésre az elkészítéshez. Sokszor sajnos nem tudok olyan bőröket beszerezni amilyet szeretnék, ez azért nagy probléma mert minden típusú bőrnek más az állaga és a tartása.

A bőrön túl a fém kellékek és a logózás is bonyolult, itthon nem állnak rendelkezésre olyan kellékek mint amiket más nagyobb külföldi márkáknál látunk. Néha megesik, hogy teljesen újra kell terveznem a táskát az adott bőrhöz és kellékekhez hogy azokkal is jól mutasson, és a végén lehet hogy az eredeti tervtől teljesen eltérő terméket kapok.

annamariapap5

Az is előfordul, hogy amikor elkészül az első mintatáska, akkor nem úgy néz ki mint ahogy elképzeltem és nem is tetszik. Ilyenkor jön az újratervezés, egészen addig, amíg azt nem mondom a táskára nézve, hogy na valami ilyesmit képzeltem el.

Melyek a favorit formák és színek, amelyek a legnépszerűbbek?

Mindenkinek más-más fazon tetszik, színekben a fekete, sárga és barna színek a legkeresettebbek, de úgy vettem észre, hogy egyre nyitottabbak az emberek a színesebb darabok felé.

Megmutatod, hol alkotsz?

Íme. 🙂 De ha lehet választani, inkább a kamera másik oldalán érzem jól magam.

annamariapap

 Mit tervezel 2017-re?

Nagyon sok tervem van folyamatosan, amiket minden szezonban csúsztatok magam előtt vagy idő, vagy anyaghiány miatt, vagy a kivitelezés lehetetlensége miatt. Erre az évre terveztem az első férfi termékek debütálását, amelyek nemsokára elkészülnek…

Kötődik valamelyikhez termékedhez érdekes sztori?

Minden táska életútját végigkísérem az első tollvonástól, ezért a maga módján mindegyik a szívemhez nő. Kimonodottan érdekes sztorit nem tudok kiemelni, de kb. 30 céggel állok kapcsolatban, szóval kaland az akad bőven!

Neked melyik a kedvenc táskád és miért?

Több kedvenc táskám is van, a közepes méretet szeretem, mert azt nem tudom több kilósra telepakolni 🙂 Ez az egyik favorit:

annamariapap2

Te honnan, kitől, miből inspirálódsz?

Ez egy érdekes kérdés, sokszor hallom és olvasom hogy mások miből honnan inspirálódnak… olyankor az az érzésem, hogy sokan csak azért találnak ki valamit hogy meg tudják válaszolni a kérdést. Én nem tudok semmi konkrétumot mondani, a nagy divatházak bemutatóit és termékpalettáját folyton figyelem, színekbe és formákba, részletebe szoktam beleszeretni. Amikor elkezdek táskát tervezni, akkor az az első hogy tudom h milyen alakú legyen és mekkora, a többit pedig addig gyúrom amíg nem érik eggyé. Fontos számomra továbbá, hogy valamilyen szinten passzoljon az aktuális trendbe, hisz’ mégiscsak egy kiegészítőről van szó. Tőlem soha nem fogsz olyat hallani, hogy egy táskát a csillagos ég, vagy a kolibri csőre inspirálta.

Mi számodra a kreativitás?

Mai napig csodálattal tölt el, hogy egy 2 dimenziós bőrből egy 3 dimenziós táska lesz. Életre hozni egy új terméket az első kósza gondolattól odáig, hogy a polcra kerül. Számomra ez a kreativitás.

annamariapap3

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a napjaim 100%-ban kreatívan telnek. Sok az adminisztráció és az ügyintézés. Szinte egyfolytában zsonglőrködök az idővel, sok apró döntést kell gyorsan meghoznom úgy, hogy a lehető legjobban alakuljanak a dolgok. A tervezés mellett az insta és facebook oldalakon látott kompozíciókat is én fotózom és retusálom, amit nagyon élvezek, ebben is kicsit kiélem a kreatív oldalam.

Sikeresnek tartod magad? Ha igen, miben nyilvánul meg az életedben a siker?

Vannak kisebb-nagyobb sikerélményeim, de sikeresnek nem nevezném magam 🙂

Ha üzenhetnél a 10 évvel fiatalabb önmagadnak, mit mondanál?

Azt, hogy rögtön kezdjem el csinálni amit szeretnék, mert ha nem kezdek bele akkor sosem tudom meg, hogy egyáltalán milyen érzés.

Ha tetszettek a termékek és szívesen megfogdosnád őket (mi nők, minent meg akarunk tapintani), akkor keresd őket a ONE Fashion Budapest (Budapest, Ráday u. 9.) és a ONE Fashion Debrecen (Debrecen, Hal köz) üzleteiben, valamint a Divo Style-ban (Budagyöngye bevásárlóközpont). De ha nem akarsz tapizni, csak minél hamarabb megcsodálni a táskakollekciót, nézz fel a weboldalra.

Én például beleszerettem az összes púderrózsaszín és coral bőrcuccba! 🙂

[sgmb id=”2″]


HA TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?