Karácsony, te jó ég! Ilyen a hangulatom…

Szerző: Szokoli Bernadett

Évek óta a karácsony egy hatalmas nagy dömping. A boltok minden eladási listát ilyenkor döntenek meg legyen szó élelmiszerről, elektronikai kütyüről vagy éppen könyvről, ruháról. Már december eleje óta esélytelen egy nyugodt hétvégi bevásárlás, a fővárost és környékét pedig lehetetlen megközelíteni. Mit jelent ez számomra?

Együttérzés, öröm, derű, meghitt hangulat, megnyugvás… na, ezek azok az érzések, amelyeknek mostanában a közelében sem jártam. Helyette valami egészen más vesz körül (… és az nem a karácsony –> Igazából szerelem rajongók előnyben!:-)).

Így élem meg a karácsonyi készülődést

Kapkodom, hogy mindennel időben végezzek, mindenhol ott legyek, minden ajándékot magammal vigyek.

Mérgelődöm, hogy nem lehet normális körülmények között kenyeret és tejet venni, mert mindenhol tömegnyomor van és egymást tapossák az emberek.

Stresszelek, hogy lesz-e olyan munka, amelyet a két ünnep között muszáj megcsinálnom? És akkor arról szól majd az a néhány nap, hogy én magyarázkodom, hogy csak fél óra, a család meg hitetlenkedik.

Vívódom, hogy lesz-e elég szabad idő a barátokra, ismerősökre, a megbeszélt sok-sok programra? Vagy megint minden úgy lesz, ahogy tavaly: mentegetődzöm, hogy miért nem érek rá.

Izgulok, hogy mindenkinek tetszik-e az ajándék? Beletrafáltunk vagy még gondolkodhattunk volna egy kicsit?

Aggódom, hogy minden jól sikerül-e? Családi viszályok kibogozódnak vagy bonyolódnak? Egyáltalán képes leszek vacsorát készíteni?

Letargiába kerülök néha, ugyanis karácsony előttre sikerült időzítenem a „Lány a vonaton” című könyv elolvasását, ami aztán minden, csak nem ünnepi. (Erről majd egy másik cikkben)

Számot vetek arról, hogy mi minden történt velem, milyen voltam a szerepeimben, mennyire hoztam azt mások számára, amit vártak tőlem. Számot vetek arról is, hogy magamnak mennyire feleltem meg, eljutottam-e a kitűzött célig?

Tervezek, mi vár rám a következő évben? Mi az, amit mindenképpen másképp kell csinálnom? Hová szeretnék eljutni és vajon ki tart velem?

Agyalok azon, hogy hogyan tudom a „hangulatot” megragadni… hogy én is együttérző, vidám, megbocsátó, ünnepi legyek, ahogyan az a képeslapokon meg van írva.

Bizakodom, ugyanis remélem pénteken már lesz időm arra, hogy előszedjem a régi karácsonyi válogatásokat és a John Lennon Happy Xmas-ével, az Igazából szerelemmel, mézeskaláccsal, forralt borral ráhangolódjak a pihenésre, kikapcsolódásra és a nagy-nagy ünnepre.

 

Te hogy éled meg a karácsonyi készülődést? Van valami bevált trükköd arra, hogy kicsit lassíts?

Leadfotó: allthatglistenscleaning.co.uk

Kövesd a szikrákat a több ezer kíváncsi olvasóval: FB CSOPORT, ONLINE KURZUSOK, INSTAGRAM, FACEBOOK OLDAL, SZIKRAMAIL.

Előadások, tréningek, konzultációk kreatív gondolkodás, problémamegoldás témában: evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?