Kreativitás infografika, avagy az ötletelés 21 módja

Szerző: Szlafkai Éva
A kreativitás felélesztése 21 módszerrel - infografika | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.hu

Ha megakadtál egy folyamatban, legyen az bármilyen ötlet, beszámoló, cikkírás, tervezés stb., ezek az  igazolt stratégiák segítenek visszazökkenni egy produktívabb, inspiratív irányba. Mondjuk úgy segítenek kiszabadítani a kreatív zsenit a palackodból! 🙂

Erről szól ez szuperjó kis infógrafika, amelyet a Entrepreneur Magazine, vagyis egy amerikai vállalkozói magazin készített.

Ez a kreativitás infografika megmutatja, hogyan lehet kiszabadítani a kreatív géniuszt a palackból.

Kivel ne fordult volna elő, hogy megakad egy folyamatban? Biztosan veled is előfordult már valamilyen esetben, még ha nem is a tipikus reklámügynökségi brainstorming során vagy egyéb üzleti szituációban.

Mondjuk meg akartál írni egy cikket vagy blogbejegyzést és nem jöttek a szavak, nem jött az ihlet.  Vagy meg kellett tervezned egy összejövetelt, beszámolót kellett írnod, vagy egyszerűen csak az otthoni ügyekben kellett volna egy jó döntést hoznod, legyen az az ebéd kitalálása, a gyerekek szakkörlogisztikája vagy karbantartási munkák előkészítése. De nem jött a szikra.

Ilyen esetben, ha szorít az idő és nem hagyhatod a dolgot máskorra, amikor produktívabb leszel, vess be néhány trükköt. Mondjuk játssz le fejben egy-két rossz ötletet vagy kérdezz meg 3 embert, hátha inspirál a válaszuk, netán kérj tanácsot a barátaidtól, vagy vonulj egy csendes helyre, esetleg fókuszálj másra. Ilyen teendőket javasol a következő infografika.

Mi a te működő módszered arra, ha megcsappan az inspiratív forrásod?

Én sok esetben képeket böngészek a témában, főleg a Pinteresten, nem véletlenül olyan dús a falam, tele inspiratív szikrákkal. Az elmúlt évek során több, mint 3000 pint gyűjtöttem össze, vagyis “szúrtam” virtuálisan a falamra. Itt tudod megnézni és örülök, ha követsz. 😉 Ezen kívül, ha nem jön az ihlet, mással kezdek el foglalkozni, belekezdek egy másik feladatomba, vagy megiszom egy jó kávét, elmegyek edzeni, esetleg elintézek egy telefont. Persze a közösségi média is be tud szippantani, de lehet, hogy épp onnan fog jönni a megfelelő válasz a kérdésemre.

Szóval, neked milyen módszereid vannak?

entrepreneur-genius_uj_Szlafkai-Éva_kreativ_modszerek_365letszikra


HA TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, CSATLAKOZZ A FACEBOOK OLDALHOZ VAGY KÖVESD A SZIKRÁKAT AZ INSTAGRAMON!

 Az eredeti cikket és grafikát itt találod: http://www.entrepreneur.com/article/242299
Leadfotó: ideasonline.info

Ezeket olvastad már?