Hogy lehetsz boldogabb a munkádban? Így jön meg a munkakedv!

Szerző: Marczinkó Ágnes
Hogy lehetsz boldogabb a munkádban? Így jön meg a munkakedv! | munkakakedv_365letszikra_1170x1170_pixabay

Előfordult már veled, hogy kijöttél a munkahelyedről és elöntöttek a negatív gondolatok? Esetleg egész este csak panaszkodni tudtál vagy azon rágódni, hogy mennyire nem jó bent a munkahelyeden? Velem ez előfordult sokszor és bizony nem mindig az a megoldás, hogy váltani kell. Sokszor elegendő a jó oldalát nézni. Segítek, hogy hogyan. Marczinkó Ági írása.

Nos, akár milyen napod is van, a lényeg, hogy légy jelen. Ahelyett, hogy panaszkodsz a munkádról, javíts a körülményeiden és próbáld megváltoztatni a hozzáállásodat. A világ folyton változik körülötted. Tudatosítss a jelenlegi frusztrációd, szorongásodat és soha véget nem érő tennivalóid listáját, hogy tanulhass, fejlődj ezekből.

Ha nem jön a munkakedv, találd meg!

Ha nem kapod meg a vágyott projektet, akkor keress lehetőséget, hogy azt csináld amit szeretsz vagy építsed a tudásodat. Jógaoktatóként szuper érzés, hogy az irodában is elkezdhetek tanítani és segíteni a többieknek a fejlődésben, ez is segít a munkakedv szintentartásában. Beszélj a főnököddel arról, amit igazán szeretsz a munkádban, így egy új projektnél tudni fogja, hogy mire számíthat tőled. Az első lépés pedig, hogy a napi munkádban is próbáld meglátni, amit élvezettel csinálsz.

To-do lista a túlterheltség ellen

Ahelyett, hogy az üres időben az Instagram hírfolyamot nézed, szánj 10-20 percet arra, hogy távolabbról szemléld a napot. Az idő felét szánhatod meditálásra, a másikat pedig egy to-do listára, hogy még mit kell elvégezni ma. Állíts fel prioritásokat a fontosság alapján! Érdemes a nagyobb feladatokkal reggel kezdeni, amikor még több energiád van.

Készíts egy hétközepi tervet a hétvégi rohanás ellen

Ahelyett, hogy az utált hétfőtől rettegnél újra, találj ki magadnak valamit, amire vársz a héten – baráti találkozó, anyukás beszélgetés, szabad este, egy új mozi film/színdarab megnézése – amelyek kapcsolódnak a szenvedélyedhez. Időzítsd be ezt a hét közepére, így könnyebb lesz előtte és utána átvészelni a munkát és talán megjön a munkakedv is.

Kérj segítséget, amikor szükséged van rá

Mindenkinek voltál már biztosan olyan projektje, amit a káosz szó jellemez a legjobban. Általában nem túl jól végződik, és az ember szereti ezt eltusolni. Ez azonban egy óriási lehetőség is lehet arra, hogy jobban megfigyeled a saját erősségeidet és gyengeségeidet. Mindenekelőtt: figyelj! Mi romlott el? Gondolkodj azon, hogy mit kell tenned, hogy legközelebb ne történjen meg! A nagy problémák megoldásakor nagy jutalom jár, de az egodat, hagy kint továbbra is, hogy segítséget kérhess, amikor már nem megy egyedül.

Naplóírás

A legjobb javaslatom a végére, hogy kezdj el naplót írni, amelyben leírod a napi dolgokat: mi az, amit szerettél, mi az amit nem, min tudsz javítani, és mit tettél ma a céljaidért (őszintén)! Tekints úgy minden következő projektre, vagy versenyhelyzetre, hogy egy új lehetőség, hogy megismered magadat és a többieket.

Járd végig ezeket a lépéseket és nézd meg, hogy sikerül-e más szemmel tekintened a munkádra! Jó örömforrás-keresést kívánok! 🙂

[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY, TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?