Az álommunka titka,vagyis a Sündisznó-elv

Szerző: Szlafkai Éva

Biztosan Te is vágysz egy olyan munkára, amit nem is szeretnél munkának hívni, hiszen szinte hobbi, mivel imádod csinálni és ráadásul jól is profitál. Ha még nincsen meg ez az álommeló, sebaj, mutatok egy szemléletes módszert, ami segíthet megtalálni.

Erre a 3 kérdésre adott válaszod megmutatja, hogy számodra mi lehet a tökéletes munka, az úgymond álommeló:

Mi is az a Sündisznó-elv?

Olvastam anno egy nagyon jó bejegyzést, amit Dr. Mihály Andrea személyiségfejlesztő hölgy írt a blogjában.  Ő említ egy HVG-s könyvet (Jim Collins: Jóból kiváló), amelyben kitérnek erre az elvre (is). Van egy rövid tanmese a süniről és a rókáról, aminek az üzenete, hogy az energiáinkat, tehetségünket ne szórjuk szét és ne kezdjünk bele mindenbe lelkesen, mert megbökhetjük magunkat (ahogy a róka pórul járt). Koncentráljunk inkább azokra az erőforrásokra, amelyben valóban jók vagyunk és magabiztosan mozgunk és akkor célirányosan és sikeresen haladhatunk előre az életben (mint a sündisznó a tanmesében).

A róka nagyon sokoldalú, ravasz állat, szemben a sündisznóval, aki valójában egy dologhoz ért, ahhoz viszont nagyon: a védekezéshez. Hiába a róka ravaszsága, ha erősebbek támadnak rá, legyőzik, ezzel szemben a sündisznó megmenekül. Ugyanis azt teszi, arra koncentrál, amiben a legjobb: összehúzza magát, kiereszti a tüskéit, így sérthetetlenné válik, még a rókával szemben is.

Ahogy Andrea írásában és a könyvben is olvasható tanács, tegyél fel magadnak 3 kérdést, ha eredményesebben szeretnél haladni a karrieredben…az életedben.

3 kérdés, amit tegyél fel, ha a tökéletes munkát keresed:

  • Mi az, amiben én vagyok a legjobb?
  • Mi az, amit igazán-igazán szeretek tenni?
  • Mi az, ami kellő jövedelmet is biztosíthat számomra?

Ha megvannak a kérdésekre a válaszok, akkor írd be őket az alsó képen is látható halmazokba és a közös metszéspontba eső dolgok között kaphatjuk a legjobb megoldásokat arra vonatkozólag, hogy mi lehet számunkra a tökéletes, szinte „álommunka”.

Az „álommunka” az, amit szívesen és eredményesen végzünk, ráadásul jól is jövedelmező.

az álommunka titka_szlafkai_eva_motivacios_blog

Sündisznó-elv

Hajrá, remélem megtalálod az álommunkádat! …én is rajzolgattam és egészen közel vagyok már. 😉

Tetszett a cikk? A tudás akkor ér igazán valamit, ha megosztod.

[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY, TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, CSATLAKOZZ A FACEBOOK VAGY AZ INSTAGRAM OLDALHOZ VAGY IRATKOZZ FEL AZ ÖTLETSZIKRÁKRA!

Ezeket olvastad már?