A vagány író, Austin Kleon Mutasd meg magad c. könyve

Szerző: Szlafkai Éva
Austin Kleaon - Mutasd meg magad | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.hu

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom Austin Kleon könyvét, azt mondanám, hogy nagyon designos, egyedi, tartalmilag lényegre törő és sallangmentes, merészen ötletes stílusú könyv. Itt a hangsúly az ötletes designon van, mert szerintem az vitte a prímet. 

Hogy miért? Elmondom.

Mert ez egy mai designkönyv

Mind tartalmában, mind küllemében…már említettem, hogy ha nem is a csomagolás ad végül el, de az emeli ki a többi közül a terméket. Engem is ez fogott meg elsőként, velem is ez a hangulat vitette a könyvet a pénztárig.  Szóval kicsit olyan feeling jut eszembe az egész könyvről, mint a mai Budapest király utcai oldschool bárjai, street foodos trendkajáldái és hipsteres kávézói kínálnak a maguk dizájnos tipóival, cégtábláival és az enyészettől megmentettnek tűnő drága enteriőrjükkel.

A vagány, hipster író

Ez a fajta szellemiség, ami nekem átjött a könyvből már első pillantásra, beleolvasásra, az rögtön folytatódik az író hitvallásával.” I am a writer, who draws.”, vagyis az énmárka szerint ő egy író, aki rajzol. Pont. És ezzel egyébként az ő egyszerű, de megfontolt marketingstratégiát sejtető módján definiálta is magát.  Nem véletlenül szövegíró és webdesigner. Klassz. Ez a párosítás egyébként is magában hordozza az eredetiséget. A könyv tele van klassz ábrákkal, kézírást imitáló bejegyzésekkel, kicsit mint egy jegyzetkönyv.

 I am a writer, who draws.

Tényleg az a kifejezés jut róla eszembe, hogy jegyzetkönyv. Megmutatom miért, íme pár kulisszafotó. 🙂

Tetszett/nem tetszett

Engem igazából a designja ejtett rabul a könyvesboltban. Kiszúrtam a borítót, belelapoztam, és ott sem csalódtam. Annyira mai, kreatív és érdekes volt, hogy nem is igazán érdekelt a tartalma (persze, amin kiemelik, hogy kreatív vállalkozóknak szól, számomra az egy “want it & buy it”nyomógomb)…nah ment is a kosárba.

A tartalom nem igazán tartogatott kihívást vagy nyitott új üzleti dimenziókat az életemben. A klasszul felöltöztetett, sokat ígérő külső mögött lévő velősen összefoglalt puritán tartalom hagy kívánnivalót maga után. De voltak benne az ötletes megoldásokon kívül magvas gondolatok is.

Szikrázó mondatok a könyvben

Volt benne néhány olyan mondat, ami felismerő jelleggel hatott rám. Mondjuk úgy: megihletett. Villanykörtés felismerésre gondolok. Engem írásra és megosztásra inspirált…talán ez volt a könyv, ami megadta végül a kezdő lökést, hogy a munkámat, a szellemi termékeimet, az ötleteimet ne őrizgessem magamnak (vagy üzleti céllal csak cégeknek kínáljam), hanem osszam meg. Valahol kezdjem el, például írjak minden nap. És tádáááám, ennek már 2 éve (akkor olvastam a könyvet).

Mit tudsz a világnak mondani magadról, ami informatív, oktató jellegű és előre vivő egyben?

Add át a tudást, ettől a tudásod még értékesebb lesz!

Ajánlom inspirálódáshoz, csak úgy böngészéshez, ha nem vagy jártas marketing berkekben, ha szereted az ízléses és újszerű designt, ha nem annyira szakmai szakkönyvre vágysz vagy egyszerűen csak szeretnéd a polcodon tudni, mert más, mint a többi….vagy egyszerűen neked is csak egy löket kell, hogy megmutasd magad. HÁT MUTASD MEG MAGAD, ahogy Klein fogalmaz.

Austin Kleaon - Mutasd meg magad | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.huAustin Kleaon - Mutasd meg magad | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.huAustin Kleaon - Mutasd meg magad | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.huAustin Kleaon - Mutasd meg magad | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.hu

2017. június 10-ig kedvezményesen megvásárolható a 365letszikra olvasói számára. Részletek ide kattintva.

kupon_mutasdmegmagad

[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY ÉS A DOBOZON KÍVÜLRŐL SZEMLÉLNÉD A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?