A sógorék családbarát szállodája nagyon más, de nem csak a babaszauna miatt …

Szerző: Szlafkai Éva

Ha egy hotel családbarát címmel ruházza fel magát, akkor minden erejével tartsa magát ehhez és ne akarjon más lóra is felülni, mint ahogy Magyarországon sok esetben tapasztalom.  Az osztrák Hotel Sonnenpark (ahol magyarul is beszélnek) maximálisan megvalósította és tükrözi a “családi életérzést”, és valóban magas szintű, és széleskörű szolgáltatásokat nyújt gyermekes családoknak. Igazi gyermeki mesevilág és közben a szülőknek is kikapcsolódás. 

A Happy Family, a Partnereinek kiemelt és közvetlen családelérést biztosító ügynökség,  június 9-én blogger-találkozót szervezett a patinás budai Villa Bagatelle-ben, amelyen én is részt vettem. Ez a helyszín egy mini varázsvilág Buda szívében, a maga pazar miliőjével, tehát ha még nem jártál ott, mindenképpen pótold!  A rendezvény aktuális fővendége a burgenlandi Hotel Sonnenpark csapata volt, aki ajándékokkal, beszámolókkal, interaktív, jópofa feladatokkal lepett meg bennünket, “blogger gyerekeket”. Volt színezés, óriás plüssállat ölelgetés meg minden. 😀

De most nem is a rendezvényről szeretnék írni, hanem néhány dolgot kiemelnék a szállodáról, mert tényleg nagyon odateszik magukat a családbarát címért. És ez a cím nem ugyanazt jelenti, mint hazánkban.

Van hova fejlődnie a magyar gyerekbarát szolgáltatásoknak!

A hotel által képviselt szemlélet, hozzáállás viheti előbbre hazánkban is, a még botladozó családbarát koncepció teljes mértékű megvalósulását. Ha majd egyszer magasabb színvonalon valósulnak meg a magyar gyerekbarát hotelek koncepciói, akkor talán jobban elkülönítik a családosokat a gyermektelen pároktól, hiszen utóbbiak nem annyira élvezik az eggyüttlétet. Ha a családosok számára megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtatnának úgy, hogy ezért nem áldoznák be a gyermektelen párok nyugalmát, akkor minden vendégtípus jól érezné magát a pihenés/nyaralás alatt. Ezt a problémakört leginkább a luxus Bambara Hotelben tapasztaltam, ahol van hova fejlődniük e téren… de ezt majd egy másik cikkben.

Egyébként már elterjedőben vannak az olyan hotelek, ahol “gyerektelenül” lehet csak megszállni. Ha van egy jó tippetek ilyen szállásra, várom. 🙂

Tehát, ha a magyar családbarát hotelek hűen tudják majd ezt a címet képviselni a célzott minőségi szolgáltatásokkal, miközben megteremtik a kikapcsolódás lehetőségét a gyermektelen szállóvendégeknek is, valamint pluszban mellé beilleszkednek az antihotelek, akkor minden célcsoport nyugodtan tud válogatni és nyaralgatni.

Erről ennyit, most fókuszáljunk a családbarátságra. 🙂 Szóval mi újság Burgenlandon a Hotel Sonnenparkban?

Mondok néhány okot, amelyben ők tényleg kiemelkednek, mások, mint mások.

Itt található Ausztria első babaszaunája

Hát ezzel az információval először nem tudtam mit kezdeni. Ez komoly? Ilyen is van már?

Persze nem arról van szó, hogy beteszik a szülők egy jó kis sörös felöntésre a gyerekeket 10 percig, addig ők koktéloznak a bárnál.

A babaszaunákban a gyerekek 60-70 fokos hőmérsékletben, kellemes környezetben simulhatnak anyukájukhoz, és 3-5 percig tartózkodhatnak bent. A szaunázást a friss levegőn tett séta követi, majd pár perces langyos vizes merülés.

csaladbarat3

Miért jó a babaszauna?

A babaszaunákban a gyerkőc és az anyuka csak pár percig tartózkodik, miközben közös wellnessezésre van lehetőségük, amely jótékony hatással van a pici szervezetére (is). A legújabb orvosi kutat ások szerint (Otto-von-Guericke egyetem kutatása) a szaunázás a kisbabák számára is egészséges. A megfelelő mértékű izzadás stabilizálja a gyermek jólétét és immunrendszerét. Az izomzat és a szervek erősödnek, a motorika és az ügyesség fejlődik, az ellenállóképesség javul és pozitívan hat az agyra, keringési rendszerre és a légzőszervekre is.

Tagja a világ 99 legkedveltebb hoteljének

A Hotel Sonnenpark már harmadjára nyerte el (2012, 2013, 2017) a a Holiday Check Award “Világ 99 legkedveltebb szállodája” kitüntetését. Nagyon modern szálloda, és reggeltől estig változatos programok, kényelmi szolgáltatások várják a családokat. Ráadásul a hotel össze van kötve egy hatalmas élményfürdő komplexummal, ahol szintén minden korosztály megtalálja a maga vízi-kikapcsolódását.

csaladbarat2

0-24h élményprogramok a gyerekeknek

A hotel szolgáltatásai és a személyzet teljes mértékben igazodik a családok életritmusához, és már a megérkezés pillanatában otthonossá teszik a légkört és igyekeznek levenni a szülők válláról a terhet, szórakoztatni a gyerekeket. A kényelemhez tartozik a jól felszerelt babakocsikölcsönzés, babyphone – amelyen keresztül bárhol elérik a szülőket a gyerkőcgondozók – szoptatójurták, babakonyha, pihenőszobák, gyermek chip-órák és tényleg sokáig lehetne sorolni az olyan szolgáltatásokat, amelyek Magyarországon nemigen elterjedtek. Ha van kivétel, várom kommentben.

csaladbarat5

Olyan brutális órarend van a különféle programokkal megtöltve, hogy bármikor találnak a pihenni vágyó szülők érdekes kikapcsolódási formát a gyerekeknek. Vannak mászó-zónák és érzéki szobák a 0-2 éveseknek, illetve csendesen pezsgő buborék-oszlop, vízágyak és halk zene fejleszti  a picik érzékeit. A Sunny Bunny Club-ban a 2-8 évesek érezhetik jól magukat a rengeteg animációs programon, élményjátszótereken, versenypályákon, barkács- és játékprogramon.

Vízi-paradicsom: baby world, fun world, speed world, relax world

A Sonnentherme élményfürdőben a babák a baby worldben ismerkedhetnek a vízzel – a fokozatosan mélyülő baba-laguna medencében, a baba-aktív medencében vagy a pezsgőfürdőben, úszásoktatás is várja a kicsiket, ráadásul szoptatójurták – igen, ilyen van -, pelenkázó sarok, altató szoba és babakonyha teszi még teljesebbé a szolgáltatások körét. A nagyobb gyerekek a fun world-ben tombolhatnak a hullámmedencékben és a különleges csúszdákon. És ezután jön a speed word, vagyis a brutál csúszdavilág, ahol kiérdemelte Ausztria leghosszabb csúszdájának címét a maga 270 méterével. A relax world pedig gyerekmentes övezet, amely a szülők nyugodt kikapcsolódását szolgálja az élményfürdő területén.

csaladbarat1

Szóval igaz, hogy még nincsen gyermekem, így én inkább a másik oldalt képviselem, vagyis nem szeretem, ha a wellness hétvégém alatt gyerekek randalíroznak és zajonganak körülöttem, viszont nem is megyek még családosoknak való szállóba.

Viszont hazánkban van pár szálloda, amely családbarátként (is) aposztrofálja magát, ám esetükben nem ilyen valódi “családi életérzést” nyújt, hanem csalogatja a gyermektelen párokat is szolgáltatásokkal, viszont még nem jártam olyan helyen, ahol megteremtették volna a feltételeket a békés együtt nyaralásra. Szóval ha egy hotel családbarát címmel ruházza fel magát, akkor minden erejével tartsa magát ehhez és ne akarjon más lóra is felülni.  Az osztrák  Hotel Sonnenparknak ez sikerült, nem is akárhogyan. Emelem a kalapom, és ha egyszer gyerkőcöm lesz, biztosan ellátogatunk hozzájuk.

Fotók: sonnenpark.at

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

[sgmb id=”2″]

Ezeket olvastad már?