Boldogság, mint versenyelőny | videóval

Szerző: Szlafkai Éva

Ki ne szeretne jobban teljesíteni a munkahelyén, előléptetést bezsebelni (egy nagyobb fizetéssel), sokkal aktívabb és kevésbé fáradtabb lenni, elégedettebben menni dolgozni és tovább élni?Shawn Archor a boldogságot kutatja már több, mint 12 éve, és nem kis fába vágta a fejszéjét, amikor 104 országot átfogó kutatásának kezdett, amelynek az eredményét most megosztja a videóban.

Ráadásul nem csak érdekes titkokra derül fény, de ez a videó a 10 legviccesebb TED előadás között is van. Nézd meg a videót, ha érdekel, hogyan találhatod meg a boldogságot és akkor is, ha csak egy jót szórakoznál.

Miért fontos az élet napos oldalán állni?

Tudományosan is bizonyított, hogy aki optimistábban gondolkodik, annak nem csak a lelke és a teste, de az agya is aktívabb és ellenállóbb. Shawn Achor (a videón lévő előadó, és a Boldogság, mint versenyelőny című könyv szerzője) 104 országot átfogó, 12 éves kutatásának eredményét osztja meg a nagyvilággal és ezt a módszertant igyekeznek hazánkban is bemutatni. Tavaly én is részt vettem a Boldogság, mint versenyelőny című HVG szemináriumon, amelyről ebben a cikkben olvashatsz.

Tudtad, hogy bizonyítottan szoros összefüggés mutatható ki a mindennapi munkahelyi boldogság növelése és az üzleti eredményesség között?

És ez nem csak az üzleti életre igaz, hanem a magánélet színtereire is.

De most komolyan, ki ne szeretne egy hálásabban, optimistábban gondolkodó aggyal cselekedni?

Felejtsük el azt, hogy mindig a körülmények áldozata legyünk, a körülmények olyanok, amilyenek, de a mi hozzáállásunk megválasztható. Válasszuk az élet naposabb oldalát, és a jobb kedvünk mellett egy sor pozitív hatást is hordoz még ez a fajta életlátás: az agyi kapacitás hatékonyabb lesz, gyorsabb, kreatívabb, nyitottabb, cselekvőbb, kapcsolatcentrikusabb, segítőkészebb stb. Beillesztek egy adathalmazt is, amelyet a szeminárium oldaláról szedtem.

Az ilyen „boldogabb” szemléletmódú cégek és emberek körében végzett kutatások azt mutatják, hogy:

  • 37%-al jobb eladás;
  • háromszor nagyobb kreativitás;
  • 31%-al magasabb teljesítmény;
  • 40%-al nagyobb az esélye az előléptetésnek;
  • 23%-al kevesebb fáradtsági tünet;
  • 10%-al megnövekedett munkatársi elégedettség;
  • 39%-al többen érhetnek el magas életkort

Ki ne szeretne jobban teljesíteni a munkahelyén, előléptetést bezsebelni (egy nagyobb fizetéssel), sokkal aktívabb és kevésbé fáradtabb lenni, elégedettebben menni dolgozni és tovább élni?

Az agyat megfelelően trenírozva- ugyanúgy mint a testet- meg tudjuk fordítani a boldogság és a siker formuláját a jelenlegi negatív aspektusból és sokkal hatékonyabbá, kreatívabbá, gyorsabbá, eredményesebbé tehetjük az elménk működését és ez által az munkánk és az életünk működését!

Ez a videó a 10 legviccesebb TED előadás között van

Csak annyit még elöljáróban, hogy Shawn Archer a TED keretében tartott előadást. A TED (Technology, Entertainment, Design) egy globális konferencia rendezvény , amelynek fő jelszava: „ideas worth spreading”, azaz olyan gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni.

Shawn 12 perces beszéde bekerült a 10 leghumorosabb TED előadás közé…tényleg nagyon szellemes a fickó, tiszta stand-up comedy, csak nagyon tanulságos és komoly mondanivalóval.

És akkor lássuk a videót, magyar felirattal. 😉

 

Leadfotó: theodysseyonline.com

[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY, ÉS TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, CSATLAKOZZ A FACEBOOK OLDALHOZ VAGY IRATKOZZ FEL AZ ÖTLETSZIKRÁKRA!

Ezeket olvastad már?