Ezt a hangbemelegítést minden beszéded előtt végezd el!

Szerző: Szlafkai Éva
hangbemelegites_365letszikra

Ez az 1 perces gyakorlat nagyon fontos lehet, amennyiben gyakran adsz elő széles plénum előtt, tartasz meetinget egy cégnél, szervezel előadást bármilyen közönségnek. Mint ahogy a testedet egy edzés előtt, úgy a hangképző szerveket is be kell melegíteni, fel kell készíteni a rá váró feladatra, hogy a lehető legjobb formádat tudd hozni.

A hangbemelegítés fontossága beszéd előtt

A megfelelően érthető közlés és a tudatos figyelem hihetetlenül fontos egy előadás alatt, tegyél meg tehát érte mindent. Ha kell, akkor azt is, hogy melegítsd be a hangodat rá, ahogy az itt látható TED-videóben tanítja Julian Treasure hangtanácsadó.

Érdemes elvonulnod a gyakorlat közben. 🙂 Nem biztos, hogy jó hatással lesz a közönségedre, ha félőrültnek tart még mielőtt megbizonyosodna az előadásodon az okos gondolatokról. Bár, mivel az előadók arra törekszenek, hogy emlékezetesek legyenek, ez is egy formája, szóval nem baj, ha hallják, legalább ezzel a sztorival nyithatod hatásosan a mondandódat.

A gyakorlatot a 07:45 percnél találod!

 

Leadkép: strath.ac.uk

Téged is hajt a kíváncsi tudásvágy, számodra is fontos az önfejlesztés és a kreatív szemléletmód? Ha igen, kövesd a szikrákat a több ezer fejlődni vágyó olvasóval együtt: SZIKRAMAILFB CSOPORT, FBINSTAGRAM, PODCAST, ÉLJ KREATÍVAN KÖNYV ÉS PROGRAM, SZIKRA KURZUSOK.

Ha személyre szabottabb segítség kell komplex projektek, kreatív problémamegoldás vagy énmárka építés témában, jelentkezz be egyéni konzultációra.

Ezeket olvastad már?