Ezt a hangbemelegítést minden beszéded előtt végezd el!

Szerző: Szlafkai Éva
hangbemelegites_365letszikra

Ez az 1 perces gyakorlat nagyon fontos lehet, amennyiben gyakran adsz elő széles plénum előtt, tartasz meetinget egy cégnél, szervezel előadást bármilyen közönségnek. Mint ahogy a testedet egy edzés előtt, úgy a hangképző szerveket is be kell melegíteni, fel kell készíteni a rá váró feladatra, hogy a lehető legjobb formádat tudd hozni.

A hangbemelegítés fontossága beszéd előtt

A megfelelően érthető közlés és a tudatos figyelem hihetetlenül fontos egy előadás alatt, tegyél meg tehát érte mindent. Ha kell, akkor azt is, hogy melegítsd be a hangodat rá, ahogy az itt látható TED-videóben tanítja Julian Treasure hangtanácsadó.

Érdemes elvonulnod a gyakorlat közben. 🙂 Nem biztos, hogy jó hatással lesz a közönségedre, ha félőrültnek tart még mielőtt megbizonyosodna az előadásodon az okos gondolatokról. Bár, mivel az előadók arra törekszenek, hogy emlékezetesek legyenek, ez is egy formája, szóval nem baj, ha hallják, legalább ezzel a sztorival nyithatod hatásosan a mondandódat.

A gyakorlatot a 07:45 percnél találod!

 

Leadkép: strath.ac.uk

Kövesd a Szikrákat a több ezer kíváncsi olvasóval: FB CSOPORT, ONLINE KURZUSOK, INSTAGRAM, FACEBOOK OLDAL, SZIKRAMAIL.

Kreativitás a fókuszban – előadások, céges tréningek, online kurzusok, egyéni- és csapatfejlesztés változatos témakörökben, más nézőpontokból. Rendhagyó módszerek, érdekes témák, egyedi önismereti- és fejlesztési technikák.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?