Az XYZ generáció harca – Erre a 6 dologra figyelj, ha jól akartok együtt dolgozni!

Szerző: Szlafkai Éva
Az XYZ generáció harca - Erre a 6 dologra kell figyelni, ha jól akarnak együtt dolgozni! | xyz-generacio_365letszikra_1170x1170_pixabay-com

Hogyan értheti meg egy fix álláspályára felkészült X-es az Y lelkes ambícióit, miközben mindketten azon fáradoznak, hogy 1 évnél tovább tartsák a cégnél a digitális bennszülött Z-t? Napjaink munkahelyének óriási problémái ezek.

A startupok korában  már nem csak a szárnypróbálgatásaival kell számolni a fiatal generációnak, hanem sebes repülésével is a csúcs felé. Ám közben ott az idősebb generáció, akinek ez a paradigmaváltás szokatlan, és szakadékot, különbségeket szül. A munkapiacon lévő  generációk közötti különbség sok mindenből adódik, de van két fő tulajdonság, ami különösen meghatározza: A jelenlegi 20-30-asok, vagyis a Z és Y generáció tagjai generalisták (mindenhez értenek egy kicsit), míg a 35 év feletti X generáció tagjai specialisták (egy kimelet terület mélyebb ismerői).

A minap a LinkedIn-t böngészve olvastam egy klassz cikket az igencsak aktuális generációs problémáról. Megosztom veled is a lényeget!

Kik a XYZ generáció?

Mindamellett, hogy az egész írás nagyon friss és lényegre tapintó, nekem – mint az Y generáció egy képviselőjének – nagyon tetszett a generalista és a specialista közötti párhuzam. Én pont a kettő között tengődöm és igyekszem harmonizálására. Közel áll hozzám a multitasking szemlélet, ahol minden egy kicsit inzulinlöket a lehetőségek cukorkaboltjában, de szeretek a sok lehetőség közül el is mélyülni néhány dologban.

Pont a paradigmaváltás határán nőttem fel

’85-ös születésű lévén egy kicsit belekóstoltam még a szocializmusba, majd a váltás nehéz éveiben cseperedtem, az ambícióim pedig már a milleniumban kezdtek kibontakozni. Két korszak hatott rám, amikor átbillentünk a hiánygazdaságból a piacgazdaságba, a tradicionális elvárásokból a liberális gondolkodásmódba.

A gyökereim az in-the-box gondolkodásba húznak, de az autodidakta és szabadelvű énem az out-of-the-box gondolkodásban hisz, ami már a XXI.sz. sajátja.

A balansz nem könnyű, de azt hiszem szükséges. Hiszen az egyik segíti a jelenlegi konceptuális kor lehetőségeinek meglátását és kihasználását: komplexnek és kreatívnak kell lenni. Viszont a másik szolgáltatja azt a stabil alapot, vagyis az analitikus képességet és a rendszerszemléletet, amely segít koncepcióba foglalni az elszálló gondolatokat.

6 dolog, amire mindenképp figyeljünk, ha az XYZ generáció sikeresen akar együtt dolgozni.

  1. A közös munkát a Z és Y multitasking és önmotiváló hozzáállása, valamint az X alaposság fogja sikeressé tenni.
  2. A fiatalok a digitális világban lévő gyors eligazodása felületessé teheti az infókat, ezért szükséges egy olyan rendszerszemlélet, amit az idősebb generációba beleneveltek.
  3. A generációk közötti kommunikációáramlás akadálytalanságához tanulni kell egymástól, meghallgatni egymást és alkalmazkodni egymás megoldásaihoz.
  4. A jó vezető nem attól jó, hogy hierarchiát tart fent, vagy mindig bizonygatja, hogy ő a főnök, hanem példaértékűen és felelősségteljesen végzi a munkáját és a megfelelő döntéseket hozza. Ez nem kor kérdése.
  5. Az idősebb generáció tapasztalataiból értékes tudásra tehetnek szert a fiatalabb generáció munkavállalói, vezetői.
  6. A kölcsönös tiszteletadás elengedhetetlen és nem kor vagy rang kérdése. A vezető beosztású X is tisztelje a szabadúszó Y-t és a backpacker Z-t és persze visszafele ugyanígy.

Mindegy, melyik generációba tartozol, ha sikeres együttműködést szeretnél egy másik generáció tagjával, akkor ismerned kell a határmezsgyéket. Valamint az erős kooperációhoz fontos ismerned és elismerned a másik erősségeit, amelyek akár kiegészíthetik a Te hiányosságaidat. És vice versa.

Így él és dolgozik az Y-generáció – podcast adás

A Nők az útON videós podcast adásunkban az Y-generációt érintő kérdésekről beszélgettünk Cseh Orsolyával, aki coachként maga is az Y generációhoz tartozik. Itt tudod elolvasni az adáshoz kapcsolódó cikket, vagy meghallgatni az adást podcast lejátszókon, esetleg feliratkozni a csatornáinkra. Tarts velünk, menjünk együtt az úton!


HA TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?