Ez a gondolkodásmód jellemző a sikeres vezetőkre

Szerző: Szlafkai Éva
Ezen az 5 dolgon múlik a siker, vagyis a gondolkodásmód tehet jó vezetővé

A sikeres emberek legfőképpen a tudatos gondolkodásmódjuktól, pozitív életszemléletüktől és a kapcsolathálójuk ápolásától váltak igazán sikeres emberekké.

További fontos attitűdök a tapasztalat, rátermettség, önérvényesítés, a lehetőségek kiaknázása és a fejlődési hajlandóság, de nézzük bővebben a Gap International 2014-es kutatását.

Milyen gondolkodásmód szükséges ahhoz, hogy a legjobbat tudd kihozni magadból?

A kutatás során vezető beosztásban lévő embereket vizsgáltak és azt keresték, hogy milyen gondolkodásmód jellemző rájuk, amikor valóban sikeresnek érzik magukat.

1. Leginkább a tudatosságon múlik a siker (26%)

Az egyik legfontosabb attitűd a tudatos életszemlélet, a céltudatosság. A spiritualitás és a hit képessége, ami a vallástól független, amikor hiszel valamiben, főként önmagadban, hogy képes vagy elérni dolgokat. Te hiszel magadban?

2. Az emberi kapcsolatok legalább olyan fontosak (23%)

Szintén nagyon fontos tulajdonság az emberi kapcsolatok ápolása. Ide tartozik a segítőszándék, együttműködés, önérvényesítő, de mások érdekeit is szem előtt tartó kommunikáció, vagyis az asszertivitás és a kapcsolatok ápolása.

3. A pohár legyen félig tele, vagyis a pozitív attitűd (10%)

Pozitív életszemlélet, szabadság, választás, lehetőségek feltérképezése, vagyis mindig legyen félig tele a pohár a félig üres helyett.

4. Légy kíváncsi! (9%)

Tanulás, kíváncsiság, fejlődés, kihívás, kreativitás, innováció. Ezt a szeletet képviseli a Szikra magazinblog is.

5. A lehetőségek felismerése és kiaknázása (9%)

Logika, problémamegoldás, optimalizálás.

Persze nagyon fontos még az élettapasztalat, a vidámság, szórakozás, jókedv, konzekvenciák leszűrése is. De nézd meg az erről szóló infógrafikát. A képre kattintva megnyílik az eredeti, angol nyelvű kép!

Te hogy állsz ezekkel a készségekkel?

Az infógrafika forrása: entrepreneur.com
Leadfotó: Thomas Barwick via Getty images


TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY? KÖVESD A SZIKRÁKAT A TÖBB EZER KÍVÁNCSI, SZIPORKÁZÓ OLVASÓVAL EGYÜTT: SZIKRAMAIL, FACEBOOK, INSTAGRAM

Ezeket olvastad már?