Tíz inspiráló üzleti idézet vállalkozóknak

Szerző: Szlafkai Éva
GuyKawasaki vállalkozóknak idézetek
A vállalkozói lét tele van kihívásokkal és kell néha egy kis hátszél, inspiráció, motiváció az üzleti élet kialandorainak is.

Éppen ezért hoztam 10 üzleti idézetet Guy Kawasakitól.

Ha nem csengene ismerősen Guy Kawasaki, vagyis az Apple evangelistájának a neve, akkor keress itt az oldalon, mert már számtalan bejegyzésben említettem már őt. Mondjuk itt is. Évekig dolgozott az Apple-nél, számos könyvet írt, de még több előadást tartott csupa érdekes üzleti témában és az elmúlt évek legnagyobb dobása részéről a Canva, amelynek szerkesztőprogramját én is előszeretettel használom. 🙂 Lássuk, hogyan motivál ő. 1. Vannak jó és vannak rossz dolgok egy vállalkozásban,  de inkább mondjuk úgy, hogy valami működik vagy nem működik. „Remember, few things are right or wrong in entrepreneurship – there’s only what works and what doesn’t work” 2. A vállalkozás magáról a cselekvésről szól, nem arról, hogy megtanulj cselekedni. „Entrepreneurship is about doing, not learning to do.”
Ne várj a tökéletességre! Az ‘Elég jó!’ is elég jó. Majd később tökéletesítgetsz, javítgatsz, hiszen nem az számít, hogy milyen nagyszerű a kezdés, hanem, hogy végül milyen nagyszerű dolog lesz belőle. „Don’t wait for perfection. Good enough is good enough. There is time for refinement later. It’s not how great you start – it’s how great you end up.”
4. Ha egy vállalkozás rizikómentes lenne, valószínű több ember próbálná ki.  „If entrepreneurship was without a risk more people would try it.” 5. A legrosszabb beszéd az, amit az emberek egyből értékesítési pitchként ételmeznek. „The worst speech you can give is the one that people interpret as a sales pitch.” 6. Amikor az emberek hisznek a termékedben, segíteni fognak a folyamatos, költséghatékony, hiteles és sikeres népszerűsítésében. „When people believe in your product, they will help you succeed through credible, continuous, and cost-effective proselytization.” 7. Egy vezetőnek nem lehet rossz napja. Mindegy, hogy mennyire ijedt és leterhelt, nem mutathat félelmet és kétséget. Ki kell izzadnia magából az optimizmust, hogy menjen a szekér. „Leaders cannot have a bad day. No matter how scary and depressed are, you cannot show fear, uncertainty, or doubt. You must exude optimism every day.”
Ha arra vársz, hogy jöjjön a tökéletes termék, a tökéletes ember (vagy ötlet – szerk.), az lehet már túl későn lesz. If you wait „until you have the perfect product or person, it may be too late.”
9. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel dolgozz együtt, akiket nem bírsz. „Life is too short to work with people who you don’t like.” 10. Segíts annak is, aki neked nem tud. Segíts minden viszont várás nélkül minél több embernek. „Help people who cannot help you. Help without the expectation of return. Help many people” Nem mondom, hogy én magam mindegyikkel teljesen egyetértek; nekem a 3-as, 6-os és a 8-as jön be leginkább. Te melyikkel tudsz azonosulni?

Az eredeti angol nyelvű cikk egyenesen Guy-tól.

A honlapját pedig itt találod. Leadfotó


TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY? KÖVESD A SZIKRÁKAT A TÖBB EZER KÍVÁNCSI, SZIPORKÁZÓ OLVASÓVAL EGYÜTT: SZIKRAMAILFACEBOOKINSTAGRAM.

Ezeket olvastad már?