1 perces hála gyakorlat, ami megváltoztathat mindent

Szerző: Marczinkó Ágnes
1 perces hála gyakorlat, ami megváltoztathat mindent | 365letszikra - Gondolatébresztő Magazinblog

Számos kutatás bizonyította, hogy a hála gyakorlása az egyik legjótékonyabb dolog a pszichológiai és érzelmi jólétedre nézve. Nemrég a Harvard egyetem kutatói fedezték fel, hogy 75 évig tartó megfigyelésben, hogy a legerősebb indikátora a boldog életnek a hála. Marczinkó Ágnes írása.

Amerikában 1777 óta óriási ünnep a Hálaadás, ami szerintem az egyik legjobb eseményük. Jó lenne ezt az érzést többet gyakorolni a mindennapokban is nem csak egy röpke pillanatig az évben, vagy itthon még annyira sem.

A családodnak köszönetet mondani az egyik legkönnyebb módja, hogy újra megerősítsed ezeket a fontos kapcsolataidat.

Én már az előtt gyakorolni kezdtem ezt az érzést, mielőtt pontosan tudtam volna mit jelent a szó. És biztosíthatom, hatalmas ereje van.

A hála jótékony hatásai:

  • Erősíti az immunrendszeredet és növeli a fehérvérsejtek számát a véráramban,
  • 23%-al csökkenti a kortizon szintedet, vagy a stressz szinted csökken,
  • Csökkenti a vérnyomást és szívbetegségek kockázatát.

Hála tószt – próbáld ki a következő 60 másodperces hálagyakorlatot

Ez a Hála Tószt, amely segít abban, hogy az egyik legegyedibb lehetőséget nyújtsd magadnak és másoknak is egy gyors köszönet és összekapcsolódás formájában. Egy ünnepen (szülinap, névnap, karácsony stb.) az étkezés egy pontján mond a többieknek, hogy szeretnél egy Hála Tósztot, amellyel mindenkit emlékeztetni akarsz arra, hogy mennyire hálás lehet az eddigi életért.

Majd menj körbe és kérdezd meg mindenkitől a következő három kérdést:

  1. Kinek vagy hálás idén?
  2. Miért vagy hálás?
  3. Mi az az egy dolog, amit vársz a következő időszakban?

Ezek a kérdések segítenek neked és nekik, hogy azonosítsák, hogy miért mondjanak köszönetet a múltban és mi az, amiért a jelenlegi tudásuk alapján, hálát adnak a jövőben. Amikor elmondjátok egymásnak, hogy miért vagytok hálásak, akkor az mindenkinek egy csodálatos pillanatot ad az ünnephez.

Tudom, hogy ez nagyon furcsának tűnik, de ez a gyakorlat jobban összeköti majd a családot és másképpen tekintenek majd egymásra. Továbbá, ha bármilyen diszkomfort érzésed vagy félelmed van a Hála Tószttal kapcsolatban, soha nem feled, hogy csak pozitív dolgokat adsz és kaphatsz mindenkitől.

Légy hálás ezekért!

Vendégszerző: Marczinkó Ágnes (http://csillagsarok.blog.hu/)

Csatlakozz most a Szikra Hub-hoz, amely egy kreatív fókuszú tudástár, és fejlődj több mint 300 inspiráló tudásanyagból. Irány a szikrahub.hu! További lehetőségek: SZIKRAMAIL, ONLINE KURZUSOK.

Kreatív szemléletmód a fókuszban – előadások, kurzusok, céges tréningek változatos témákban, rendhagyó nézőpontokból.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?