5 dolog, hogy sikeresen tervezd meg a heted! Letölthető tervezővel!

Szerző: Szlafkai Éva
Heti tervező letölthető - 365letszikra Magazinblog

Ha szeretnéd sikerrel zárni a heted, ezek a tanácsok hasznodra válhatnak. Egyébként Te hol vezeted a heti teendőidet? Applikáció, határidőnapló, jegyzetfüzet, cetli vagy egyéb? Ha neked is fontos, hogy ne csak hasznos, hanem designos is legyen, mindez papír alapon, akkor töltsd le a szikratervezőt!

Az én heti tervező módszerem: kreatív, stílusos és hasznos

Több időtervező módszert is használok, de egyik sem igazán megfelelő számomra. A heti terveimet szeretnem előre összeírni és átgondolni, ehhez vázlatosan firkálok és csak utána vezetem bele a határidőnaplómba és a telefonomba. De az a helyzet, hogy szeretem folyamatosan látni, ám a firkalap nem igazán szép, szóval nem árt, ha stílusos és jól mutat munkakörnyezetben. 🙂

Arra gondoltam, hogy készítek néhány stílusos és kreatív papír alapú heti tervezőt , amelyet Te is letölthetsz és nyomtatás után bátran használhatsz. Remélem neked is hasznos lesz!

Ezen kívül csinálok napi cetliket is és kitűzöm az íróasztalom moodboardjára, majd minden elvégzett feladatot pipálok. Viszont megelégeltem ezt a sok firkát, és gondoltam készítek egy kreatív alapot hozzá. Persze mindezt veled is megosztom, hátha neked is segíti a munkád! 😉

Egyébként Galambos Mártonnak, a Forbes főszerkesztőjének is számít a feladatairól, terveiről készült jegyzeteinek a külleme:

Nekem fontos, hogy szép legyen, amibe írom a napi teendőim – ez valahogy segít. (Galambos Márton)

Amennyiben kíváncsi vagy Forbes-os szokásokra, hogyan szervezik a szerkesztők a napi/heti teendőiket, itt leshetsz el tőlük módszereket! 🙂 Valamint itt olvashatsz még időmenedzsment módszerekről, és arról, hogy szerkesztőnk szerint miért nem igazán használnak.

De most íme a címben ígért 5 módszer és a cikk végén le is töltheted a heti tervezőt.

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen tervezd meg a heted?

1.Írd le!

Akármilyen triviálisan hangzik, ha azt akarod érezni, hogy sikerrel zártál egy hetet, ne csak átgondold előre a terveidet, hanem írd is le. Ez igazából minden célról és vágyról elmondható.

A Getting Things Done (más néven GTD), egy egyszerű, lista alapú metódus is arra apellál, hogy ne fejben tartsd a dolgokat, hanem azonnal írd le őket. Ezt a célt szolgája a kinyomtatható szikra heti tervező.

2.Tedd mérhetővé!

Sokszor elsiklunk a teendőhöz szükséges idő felett, úgy gondoljuk, hogy “Oh, hát ez pár perc!” vagy éppen ellenkezőleg “Úristen, ehhez hozzá sem kezdek, mert egy csomó időmet elviszi“. Miközben nem feltétlenül van így és az átgondolatlanság keresztül húzhatja a számításaidat, besűrítheti, felboríthatja a napodat. Ha tehát minden feladatodhoz rendelsz időtényezőt, vagyis odaírod, hogy mennyi idő, hány óra vagy perc kell a feladat elvégzéséhez, jóval sikeresebben tudod összeállítani a heti/napi teendőidet. Próbáld ki! A szikratervezőben minden feladat mögé odaírhatod, hogy hány percet vesz igénybe.

3. Fontos és sürgős

Sok szakértő tanácsolja azt az időmenedzsment módszert, hogy gondoljuk át a feladataink sürgősség és fontosság alapján. Erre vonatkoztatható a GDT módszertan vagy az Eisenhower mátrix. Az ilyen jellegű átgondolás segíteni fog minket, hogy megfelelő priort tudjunk alkalmazni a feladatainkat illetően. Kezdjük a teendőink elvégzését a fontos és sürgős feladatokkal. Majd a sürgőseket végezzük el, és gondoljuk át, hogy a fontosakat mikor tudjuk elvégezni, vagy kinek tudjuk delegálni.

Az Eisenhower mátrix egyébként 4 részből áll:

  1. Fontos és sürgős: azonnal saját magunknak el kell intézni.
  2. Sürgős, de nem fontos: azonnal végezzük el vagy delegáljuk.
  3. Fontos, de nem sürgős: tervezzük, ütemezzük, esetleg delegáljuk. Ilyen legyen a feladataink többsége.
  4.  Nem fontos, nem sürgős:  hagyjuk a fenébe, töröljük a teendőlistánkról.

A szikra heti tervezőn kiemelt helyet szenteltem a fontos dolgaidnak.

4. Határozz meg egy irányvonalat és örülj a sikernek

Jó dolog, ha látod, mit akarsz elérni, mi a célod, legyen az akár egy éves vagy hetes cél. Valamint az is nagyon fontos, hogy ha elérted, akkor be tudd azonosítani és örülj neki. A szikratervezőn a célnak és a sikernek is van hely. 😉

5. Ne csak a saját ötleteidnek adj helyet, segíts másokat is

Az ötletek erejéről és hasznáról már sok cikket írtam, éppen ezért a heti tervezőben is szorítottam neki helyet. Ezen kívül nagyon fontos azt is tudatosítani, mivel lehetünk mások segítségére, hiszen a mese is mondja, hogy “jó tett helyében jót várj“.

Szóval kattints a képre a tervező letöltéséhez, nyomtasd ki és bátran tedd olyan helyre, ahol jól látod a napod során. Használd sikerrel a szikra tervezőt és oszd meg a tapasztalataidat a cikk alatti kommentfalon. 🙂 Mutasd meg, hogy néz ki a sajátod: #365letszikratervezo

ITT TALÁLOD a többi letölthető tervezőt!

Heti tervező letölthető - 365letszikra MagazinblogFotóalap: pixeden.com

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

[sgmb id=”2″]


HA TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?