Mi a saját kulcsszavad 2017-re? Ez az pár lépés segít megtalálni.

Szerző: Marczinkó Ágnes
Mi a saját kulcsszavad 2017-re? Ez az 5 lépés segít megtalálni. | 365letszikra Magazinblog

Minden évet lehet egy szóval jellemezni utólag, mi lenne, ha most megpróbálnád előre kitalálni, hogy mi lehet ez a szó. Csupán egy szó összesen és ezért talán túl egyszerűnek tűnik, ám szükséged lesz hozzá nem kevés önismeretre.

A következőkben bemutatóm, hogy én hogyan találtam meg az idei szavamat. Szükség lesz hozzá három üres lapra, tollra és egy pohár meleg kakaóra.

5 lépés, amely közelebb visz a saját szavadhoz:

  1. Valószínűleg jó néhány fontos célkitűzésed van az újévre. Írd le ezeket az első lapra!
  2. Milyen érzelmek jelennek meg, amikor a célok megvalósítására gondolsz? Talán összeszorul a gyomrod, vagy hevesebben ver a szíved. Figyeled, meg mit mond a tested. Vagy ha nem érzel semmit, akkor próbáld megválaszolni azt a kérdést, hogy miért nem érted el eddig, mik voltak az akadályok? Írd le ezeket is!
  3. Gondolj öt emberre, akiket csodálsz és írd le mindegyik esetében azt a három tulajdonságot, ami miatt csodálod, fel nézel rájuk és te is szeretnél elérni!
  4. Most már van 3 lapon 3 lista: célok, félelmek és vágyak. Nézd végig mindegyiket még egyszer. Van olyan, amit kiemelnél a többi közül?
  5. Melyik az a szó vagy cselekvést kifejező ige, ami ahhoz kell, hogy elérd idén a céljaidat és előrébb vigyen az életben?

Lehet, erre napok kellenek, hogy meg legyen, de ne gondolkodj túl sokat rajta, hiszen legbelül már most is ott van a válasz. Ami először felbukkan az elmédben az lesz a megfelelő. Biztatlak arra, hogy tarts ki emellett a szó mellett egész évben. Még akkor is, ha júliusban már nem érzed azt, hogy segít a céljaid elérésében.

Az vagyunk, amit gondolunk. Mindaz, ami vagyunk, a gondolatainkból táplálkozik. Gondolatainkból építjük fel a világunkat. (Buddha)

Mi lesz a Te mottód, kulcsszavad 2017-re?

Ha kellően elszánt vagy, oszd meg velünk a cikk alján, és az által, hogy “világgá kiáltottad”, még erősebb lesz az elköteleződés. Próbáld ki! 😉


TETSZETT A CIKK? OSZD MEG MÁSOKKAL IS ÉS HA TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?