A coach, a mentor és a tanácsadó. Melyiket bíznád meg a tortád megsütésével?

Szerző: Szlafkai Éva
A coach, a mentor és a tanácsadó. Melyiket bíznád meg a tortád megsütésével? _365letszikra_1170x650_schutterstock

Íme egy nagyon jó megközelítés a coach, a mentor és a tanácsadó fogalmának megértéséhez. Egyszerűen megmutatja, miként tudnak nekünk segíteni lelkünk konyhájában.

Képzeld el, hogy egy tortát szeretnél sütni és ebben segítséget kérsz valakitől. Miként segítene neked egy coach, egy mentor, egy tanácsadó vagy egy tréner? Akár azt is kérdezhettem volna, hogy mi a különbség köztük, melyik milyen módszert használ az ügyfelével. De a cukrászos hasonlat sokkal jobban megmutatja. 😉

Te melyik cukrászt bíznád meg a konyhádban?

Mentor

A mentor megosztaná veled az ő saját receptjét és tapasztalatait a sütéssel kapcsolatban. Az ő módszereiből meríthetsz, inspirálódhatsz.

A személyi tanácsadó

A személyi tanácsadó segítene feltárni neked, hogy milyen félelmeid vannak a sütéssel kapcsolatban. A többi a Te dolgod, hogy akkor süssél is valamit és vajon mit sütsz ki belőle.

A szaktanácsadó

A szaktanácsadó feltárná a helyzetet, és felkínálna neked három-négy receptet, majd megbeszélnétek, neked melyik a legmegfelelőbb recept. És ezt kellene megsütnöd.

A tréner

A tréner bemutatná, hogy miként kell elkészíteni a tortát, majd a rendelkezésedre bocsátaná az eszközöket és az alapanyagokat, majd figyelemmel kísérné a munkádat, és szükség esetén visszajelzést adna.

A coach

A coach kérdéseket tenne fel azzal kapcsolatosan, hogy milyen eredményt szeretnél elérni, hogy nézzen ki a torta, milyen hatást akarsz kiváltani vele a vendégekből. Segítene ellenőrizni, hogy ehhez minden erőforrás (pl. konyhai eszközök, formák, összetevő lista stb.) rendelkezésedre áll-e, illetve milyen hozzávalókra van még szükséged. A sütés közben pedig segítene azt is tudatosítani, hogy valóban a kívánt cél felé haladsz-e és helyt tudsz-e állni a séfként?

Te melyik cukrászt bíznád meg a konyhádban? 🙂

[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY ÉS TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?