Az életed játékszabályai, avagy 7 „nemismisztikus” törvény, amely hatással van rád

Szerző: Kugler Ádám

Megosztok veled néhány alaptörvényt, ami befolyást gyakorol mindennapi életünkre, és a helyes alkalmazásukkal képesek lehetünk úgy alakítani az életünket, ahogy azt szeretnénk. Ezekben az alapelvekben nincs semmiféle misztikum, semmiféle ördöngösség, csak a szándékos kiforgatásukból akarnak mindenféle eddig meg nem fejtett titkot csinálni. Kugler Ádám cikke.

Ezek a törvények valóban léteznek és az átolvasásuk, rövid átgondolásuk után te is rájöhetsz, hogy bizony ez valóban így van. Szeretném, ha látnád, amit ma sok pénzért titokként árulnak, azzal már ősanyád és ősapád régóta tisztában volt és alkalmazta is a saját életében. Ezért minden egyes alaptörvényt le fogok fordítani neked „magyarra” is

Akkor nézzük őket.

Az irányítás törvénye

Ez a törvény azt mondja ki, hogy annál boldogabb vagy az életedben, minél inkább úgy érzed, hogy az életed, vagy a sorsod irányítása a saját kezedben van. Ha úgy érzed, hogy te vagy a kapitány, te alakítod az életedet, a te döntéseid határozzák meg a sorsod, ha megérted, hogy te vagy a felelős minden sikeredért és kudarcodért egyaránt, akkor boldog leszel.

Ha azonban úgy gondolod, hogy az életed a szüleid, a párod, a főnököd, vagy a kormány kezében van, akkor boldogtalan vagy, mert nem érzed magad biztonságban.

Magyarul így hangzik: Mindenki a saját sorsának a kovácsa.

A véletlen törvénye

Ez az a törvény, aminek a lakosság 90%-a alá veti magát. A lényege, hogy ha nem tervezel, akkor automatikusan a kudarcod tervezed. Ha nincsenek céljaid, nincsenek terveid és csak sodródsz az árral, akkor boldogtalan vagy és ameddig ezen nem változtatsz, addig az is maradsz.

Ha megtervezed a napjaid, akkor tapasztalni fogod, hogy egy napba mennyi minden belefér, mennyi mindent el lehet végezni és marad időd még a szórakozásra is.

Aki a véletlen törvénye szerint él, az egész életében csak céltalanul sodródik az árral és mások arra kényszerítik, hogy minden idejével és energiájával az ő céljaikat szolgálja.

Magyarul így hangzik: Aki szerencsés akar lenni, az ne bízza a szerencsére.

Ok és okozat törvény

A világunkban minden okkal történik. Okkal lesz valaki milliomos és okkal lesz valaki hajléktalan. Okkal végez valaki színötösre a suliban és okkal buknak meg mások. Te is okkal kerültél abba a helyzetbe, ahol jelenleg vagy, bármennyire is próbálod másra tolni a felelősséget. Az, hogy „valakinek szerencséje volt”, meg hogy  „jókor, jó helyre született”, a vesztesek kifogása.

A gondolataid, a szavaid és a tetteid az okok, az eredményeid pedig az okozatok. Ha nem tetszik az eredmény, akkor változtass az okon.

Magyarul így hangzik: Ki mint vet, úgy arat!

Nincs itt semmi titok, Kedves Rhonda Bryne

A hit törvénye

Ez a törvény azt mondja ki, hogy amiben hiszel, azt fogadod el igaznak, legyen ez bármilyen abszurd dolog is. Amiben meggyőződéssel hiszel, számodra az lesz a valóság.

Ha abban hiszel, hogy szegénynek születtél és szegényen is fogod leélni az életed, akkor ne csodálkozz azon, ha az elméd a nélkülözés és a pénzhiány képét vetíti eléd. Ha azonban hiszed, hogy nagy dolgokra vagy hivatott és minden problémát meg tudsz oldani, akkor számodra ez lesz a valóság. Ahhoz, hogy megváltozzon a világod, meg kell változtatnod a meggyőződéseidet.

Magyarul így hangzik: Mindenki a saját meggyőződése szerint cselekszik.

A megfelelés törvénye

Amilyen belül, olyan kívül, vagyis ha te magad rosszindulatú ember vagy, akkor a többi emberről is ugyanezt feltételezed. Ha hazug vagy, akkor senkinek sem tudsz hinni, mert mindenben a manipulációt, a megvezetést és az átverést látod. Ha nem vagy segítőkész ember, akkor fel sem merül benned, hogy mások valóban, mindenféle hátsó szándék nélkül hajlandóak lennének segíteni.

Ha megbízható, őszinte ember vagy, akkor könnyen megbízol másokban is. Ha barátságos vagy, akkor a többi ember közeledésében is a barátságot látod.

Ha változtatni akarsz a külvilágon, akkor előbb a belső világodat kell megváltoztatnod!

Magyarul így hangzik: Mindenki magából indul ki.

Az elvárás törvénye

E szerint, azt kapod az élettől, amit elvársz tőle! Ha számítasz rá és bízol abban, hogy jó dolgok fognak történni veled, akkor azok is fognak. Csakis olyan magasra juthatsz el az életben, amilyen magasra teszed önmagadnak a lécet. Ha nem vársz el magadtól nagy eredményeket és nem tűzöd ki célként őket, akkor soha nem fogod elérni. Gondolkodj mindig nagyban, és válaszd meg merészen a céljaidat!

Igaz ez a másik oldalra is! Ha folyamatosan csak a rosszra gondolsz, és csak a rosszra számítasz, akkor be is fog következni. Ha állandóan a bukásra, a sikertelenségre, a hibákra, a nélkülözésre, vagy a pénzhiányra számítasz, akkor meg is fogod kapni.

Mint látod, nincs ezekben semmi misztikum, csak a körítést tudják igen felturbózni. Viszont látod, mennyire egyszerű a háttérsztori.

Te hogy vagy ezekkel a törvényekkel? Miként alakítod az életed játékszabályait?

Kugler Ádám cikke (www.innerside.hu)

Leadfotó: Vinh Pham

Kövesd a Szikrákat a több ezer önfejlesztő taggal: SZIKRAMAIL, ONLINE KURZUSOK, HUB, INSTAGRAM, TIKTOK.

Kreatív szemléletmód a fókuszban – előadások, céges tréningek, online kurzusok, egyéni- és csapatfejlesztés változatos témakörökben, más nézőpontokból.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?