3 szuper módszer, hogy pozitív maradj minden helyzetben

Szerző: Marczinkó Ágnes

Az életben vannak olyan nehéz pillanatok, amikor tényleg próbát kell kiállnunk. Mindegy, hogy ez a stressz, a határidők, a hektikus családi élet vagy egy más fajta dologból származik. Számomra a mostani egyik legnagyobb teszt akkor következett be, amikor egy komolyabb betegséget diagnosztizáltak nálam, amelyet 1 hónapon belül műteni kellett. A műtét után, pedig kezdetét vette a testem rehabilitálása, amikor is próbáltam visszanyerni önmagam. Marczinkó Ági írása

Bár ez alatt szembe kellett néznem, azzal a ténnyel, hogy én sem vagyok halhatatlan és huszonévesen is lehet komoly betegségem. Ebben a helyzetben a legfontosabb az volt, hogy reményteljes és pozitív maradjak. Kezdtem hinni abban, hogy meg fogok gyógyulni és minden rendben lesz és próbáltam elengedni a „mi lett volna, ha” gondolkodást és a negatív érzéseket.

Ez alatt az idő alatt, egy egyszerű rutint vezettem be az életembe, amely segített abban, hogy pozitív tudjak maradni, még ha nem is úgy alakult a nap.

Mindössze 3 lépésről van szó:

1. Maradj hálás

Minden reggelemet azzal kezdtem, hogy megfogalmaztam magamnak, hogy miért vagyok hálás. A listámon legalább három tételnek kellett szerepelnie. Mindegy, hogy mennyire nehezek a körülmények, mindig lesznek dolgok, amelyekért köszönetet mondhatsz. A tanulmányok is bizonyítják, hogy akik hálásak az apró dolgokért, ők sokkal boldogabbak és egészségesebbek. Ha nincs sok időd, akkor az egy perces hálagyakorlatomat is kipróbálhatod.

2. Légy kedves másokkal

A legjobb módja annak, hogy a saját problémáidat elfelejtsd, ha mással kedves vagy. Ha stressz ér vagy túlterhelt vagy, akkor küldj egy kedves üzenetet egy ismerősödnek, akivel rég találkoztál és meglátod, jó érzés lesz talákozni, beszélgetni egymással. A kutatások bebizonyították, hogy ha másoknak jó a kedvük, akkor neked is az lesz, ha kapcsolatba lépsz velük!

3. Számold a győzelmeket

Minden estémet azzal zártam, hogy leírtam milyen győzelmeket értem el aznap. Például, amikor már fel tudtam kelni az ágyból és elmenni a mosdóba egyedül, az már hatalmas napi dicsőség volt.

Koncentrálj apró dolgokra, amelyek erősen tartanak, és hosszú távon hozzájárulnak a teljes felépüléshez.

Minden a hozzáálláson múlik! Hálás vagyok, mert a műtét után lassan egy évvel már teljesen felépültem. Mindazon által megtanultam az élet leckéjét:

Az élet nem lesz soha sem könnyű, csak te leszel erősebb.

Az egyetlen út, ha mindig vidám, pozitív tudsz maradni és rugalmasan gondolkodni, akkor is amikor az élet citromot dobott.

Vendégszerzőnk Marczinkó Ági írása.

Leadfotó: thecuriouscamera.wordpress.com

[sgmb id=”2″]


HA TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?