Divat a természet, avagy a lombzöld a 2017-es év színe a Pantone szerint

Szerző: Szlafkai Éva
Divat lett a természet, avagy a lombzöld a 2017-es év színe a Pantone szerint

A Pantone nemrég kiadta, a friss és üde, zöldes sárga lombszín lesz az idei év színe. Belopózik a ruhásszekrényünkbe és az otthonunkba is, tehát ezzel a színnel egy leheletnyi természetességet csempészhetünk az életterünkbe. A bátrabbak használhatják a falakon vagy bútorfelületeken, de természetesen egy-egy kiegészítő is tökéletes választás lehet.

Így nyilatkoztak a Pantone-nál:

A megválasztott szín vizsgálatra, kísérletezésre és feltalálásra ösztönöz.

Úgy tűnik ez egy tökéletesen kíváncsi szín, tehát helye van a hírnek a szikrákon. 🙂
A természet színei a pszichológusok szerint nyugtatólag hatnak és harmóniát sugároznak, miközben üdeség, frissesség, újító szellem árad belőle.

Pantone, a színdiktátor

2016-ban a rózsakvarc és a babakék voltak az év színei, melyek a nyugalom és a biztonság iránti vágyunkat jelképezték. 2015-ben a barna egyik árnyalatára, 2014-ben az orchidea lilájára, 2013-ban pedig a smaragdzöldre esett a Pantone választása. Idén pedig igen, a Greenery (lombzöld) lett a nyerő. Nézd meg a hangulatvideójukat!

Én is szeretem a zöldnek több árnyalatát, de különösen a sárgásakat, illetve egyre jobban a a páfrány- és pálmalevél zöldet. Csempésztem is néhány trópusi levelet a nappaliba (vázába, párnahuzatra, képbe stb.), mert az Instagramon beleszerettem ezekbe a trópusi természet hangulatát idéző növényekbe, kiegészítőkbe. Mit tehet az ember, inspirálódik. 🙂

Ám de visszatérve a lakberendezés világába, a kika összegyűjtötte az idei trendszín szinte valamennyi előnyét és megmutatja, hogyan alakíthatjuk át otthonunkat könnyedén az új trendnek megfelelően.

A zöldnek helye van mindenhol. Hideg vagy meleg hatást szeretnél?

A nappaliban a zöld színnel sokféle hatást érhetünk el és sokféle stílust kialakíthatunk. Nem mindegy, hogy a zöld meleg árnyalatait vagy a hideg árnyalatait használjuk. Érdemes a pasztell színek között is szétnézni. A zöld szín mellé választhatunk kiegészítő színnek meleg vagy hideg árnyalatokat, kontrasztosakat vagy épp ellenkezőleg. Nézzünk meg sokféle összeállítást, mielőtt a végső döntést meghozzuk.

Divat lett a természet, avagy a lombzöld a 2017-es év színe a Pantone szerint_365letszikra_1170x650

Isteni színe van ennek a fotelnek. Olíva zöld?

A zöld szín jelentése

Ha egy lakberendező meg akar minket győzni a zöld szín választásáról, el fogja mondani, hogy a zöld megnyugtatja a lelket. Ha egy természetet kedvelőt kérdezünk meg, a természet színének nevezi a zöldet. Egyesek szerint fejlődést, harmóniát, mozgásban levést sugároz a zöld. Az emberi szem számára a legpihentetőbb szín. A zöld szín a címerekben a remény és a fejlődés megtestesítője. Jelzéseknél a zöld a szabad jelzésére szolgál.

A zöld a természet, növekedés, tavasz, megújulás, nyugalom, gyógyítás, kitartás, döntőképesség, az élet vagyis, az egész növényvilág színe. A szivárvány központja.

A zöld tehát egy igazán pozitív szín, ám mindenkinek mást és mást jelenthet, találd meg a saját értelmezésedet.

Kedves kis kaktuszos kiegészítők a kikától

Kedves kis kaktuszos kiegészítők a kikától

Irány a természet!

A természetes zöld színeket ötvözve a barna árnyalataival egészen természet közeli hatást érhetünk el. Ultramodern környezetben válasszunk fényes felületeket és állítsuk kontrasztba egy sötét színnel, például feketével. A zöld szín egy kicsit barátságosabbá teszi a minimalista stílust. Üde, tavaszi összhatást érhetünk el egy meleg árnyalatú, zöld alapon virágos függönnyel. Különleges harmóniát teremthetünk, ha a díszpárna huzata ugyanabból az anyagból készül, mint a függöny. Ennek a stílusnak is jó kiegészítő színe a barna, bézs és sárga.

parna

Szép párna, de nekem inkább a trópusi hangulatúak tetszenek…mindjárt mutatom

Nemcsak szerintem, de a hozzáértők szerint is további divatos szín idén a szürke, mellé a zöld igazán stílusos hangulatot áraszt, ráadásul fel is erősödik. A szürkeségből igazi felüdülés a zöld színfolt a lakásban. Már attól is felfrissülhet az otthonod, ha egy zöld árnyalatú/mintás párnát vagy takarót csempészel a kanapéra, vagy kiegészítőből szerzed be a vágyott árnyalatot. Persze az a legjobb, ha a természetet költözteted be egy légtisztító növény formájában (filodendron, fikusz, zöldike, dracéna stb.).

Természet a lakásban

Természet a lakásban

Megnyugtató hatást érhetünk el otthonunkban, ha a zöld színt fehér környezetben alkalmazzuk. Tehetünk a falra egy képet, elhelyezhetünk zöld növényeket látványos levelekkel, becsempészhetünk egy zöld díszpárnát a díszpárnák közé. Mindenképpen megfontolandó, hogy ezek a kiegészítők jó minőségű, különleges darabok legyenek, mivel vendégeink legelőször ezeket a tárgyakat fogják észrevenni a lakásunkban, nappalinkban.

Április 20-án újra nyit a megújult soroksári kika áruház és a nyitás napjától csütörtöktől vasárnapig szuper újranyitási akciókkal és ajánlatokkal várja az áruház a vásárlókat. Nézz be, hátha találsz valami klassz zöld cuccot a lakásba.

Milyen a Te zölded?

Mint ahogy az elején írtam, a zöld egy igazán pozitív szín, dinamikus, ugyanakkor nyugalmat sugároz. Persze minden attól függ, hogy milyen árnyalatban és arányban használjuk az életterünkben. Én idén tavasszal a trópusokat csempésztem egy kicsit a nappaliba, illetve több levegőtisztító növényt is beszereztem. Most azon gondolkodom, hogy a szürke sötétítőfüggönyt is lecserélem az alul látható tukános díszpárna stílusára. Merész, viszont mivel a nappalinkat a szürke és a fehér szín uralja (némi fa kiegészítővel), így az igényesen megválasztott zöld holmik okos aránya kreatívan dobja fel a teret és vidámságot csempész bele. Te hogy hozod be a lakásba az zöld színt? #azénzöldem

#azénzöldem

#azénzöldem | Ez a könyv volt egyébként a 15/52-es könyvem #52hét52könyv

Fotók: kika Utolsó fotó: saját Videó: youtube.com

[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY ÉS TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHO

Ezeket olvastad már?