Segítség, elakadtam! – hogyan tovább, ha úgy érzed nincs tovább?

Szerző: Marczinkó Ágnes
Segítség, elakadtam! - hogyan tovább, ha úgy érzed nincs tovább? | elakadtam_365letszikra_1170x650_pixabay

Az elmúlt félévben többször is váltottam munkahelyet és az átmeneti időszakban sokszor éreztem demotiváltságot és elakadást. Már-már úgy éreztem, hogy elakadtam teljesen. A barátaim előtt is zavarban voltam és legszívesebben nem találkoztam volna senkivel sem. Nem könnyű ilyenkor más színben látni a világot, de következő pár lépés átsegített a nehezén. Marczinkó Ági írása

Nincsenek rossz ötletek

Gyakran azért nem azt csinálod, amit szeretnél, mert a külső erők és körülmények nem engedik. Például, meglátsz egy szuper álláslehetőséget vagy jön egy jó ötleted és elmeséled ezt a barátaidnak és a családodnak, akik szintén izgatottak vagy aggódni kezdenek ezzel kapcsolatban. Ha az utóbbi, akkor egyből rossz ötletnek skatulyázzák be a dolgot és próbálnak alternatívákat mondani neked.

Annak ellenére, hogy negatív értékelést kaptál, fogadd el azt, hogy nincs jó és rossz ötlet, csak az ötlet van. Minden egyes ötlet értelmes és hozzájárul, hogy előrébb juss és tartalmas életet élj. Az egyetlen ok, amiért valaki azt mondja, hogy nem tudsz megcsinálni valamit, az azért van, mert nem tudja elképzelni. Amit a család és a barátok elfelejtettek, az az, hogy az ötlet nem az ő életüket teszi teljessé, hanem tiedet. Ha egyszer ezt megérted, akkor elkerülhetővé válik, hogy a negatív vélemények rossz irányba tereljenek.

A negatívitást és a kétséget próbáld lecsökkenteni az életedben és helyükre megérkezik a hit. A gondolkodásmódod lassan megváltozik és nyitottabb lesz a világra és az álmaidra. Ebben a szakaszban van szükséged a legtöbb lendületre, hogy el tudj kezdeni a tervezést és a stratégia kidolgozást. Amint felismered, hogy álmaidat valóra tudod váltani, azonnal kezdd el kitalálni, hogy mit kell konkrétan tenned érte.

Légy nyitott

Az egyik legjobb módja, hogy nyitottabb legyél, ha könyveket olvasol. Rengeteg könyv foglalkozik különböző nézőpontokkal, hogy kik hogyan látják és élik meg a saját valóságukat. Egy szuper könyvet ajánlok kezdésnek, amely tényleg kizökkent a mindennapok egyhangúgásából, Eckhart Tolle: A most hatalma. Ez a könyv megmutatja, hogy hogyan lehet észrevenni minél több lehetőséget, hogy jobb életed legyen. Kövesd a gyakorlatokat és segíteni fognak kijutni a labirintusból és sötét jövőből, és ezáltal rengeteg élménnyel leszel gazdagabb!

Ne a könnyebb utat válaszd: Fedezz fel!

Az életben ne könnyebb utat válaszd! Emlékezz: azok a dolgok, amelyekhez több erőfeszítés kell, sokkal jobban tudod értékelni!

Ezzel szemben a mindennapokban az apró dolgok élvezetének elsajátítása nem kis feladat. Például hallgass zenét, menj el túrázni, találkozz érdekes emberekkel. Ezek közben felismerhetővé válik, hogy az élet gazdag és gyönyörű tud lenni a maga módján. Ráadásul, ha kimozdulsz, és beleveted magad az események sokaságába, akkor már nem fogod egyedül érezni magadat. Rengeteg olyan ember van, aki olyan, mint te.

Otthon ülni a számítógép előtt és csak terv nélkül ötleteket gyártani, nem éppen a hosszútávon inspirált és sikeres élet ismérve. Ha legközelebb ezen kapod magadat, akkor gondolj a következő idézetre:

Stratégia cselekvés nélkül, csak hallucináció. (Mike Roach)

Ne gondold azt, hogy most rögtön inspiráltnak kell lenned!

Teljesen rendben van, ha egyet hátra lépsz, pihensz egyet és veszel pár mély lélegzetet. Sokan gyorshajtásként élik az életüket. Állandóan elfoglaltak, dolgoznak, és rohannak valahova. Még ha úgy érzed, hogy lemaradtál az életedről, akkor is sokkal hatékonyabb, ha lelassulsz. Adj magadnak engedélyt, hogy ember legyél és nem pedig gép!

via GIPHY

Miután a belső nyugtalanságod rendeződik, akkor van esélyed, hogy tisztábban lásd, hogy milyen irányba lenne jó navigálni az életed hajóját. Légy jelen, figyelj, és ne rohanj!

Minden elképzelésed értékes, védd őket a legjobb képességeid szerint. Etesd őket kedvességgel és nyitottsággal. Fürdesd meg őket mély tapasztalatokkal és ne engedd, hogy túl kritikus legyél önmagaddal szemben!

Mindened meg van már most ahhoz, hogy sikeres legyél.

Leadfotó: pixabay.com

[sgmb id=”2″]


HA TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY, TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, KÖVESD A SZIKRÁKAT! IRATKOZZ FEL A SZIKRAMAILRE VALAMINT CSATLAKOZZ A FACEBOOK ÉS AZ INSTAGRAM OLDALUNKHOZ!

Ezeket olvastad már?