Ez az 5 perces relax feladat segít, hogy lezárd a munkát

Szerző: Vendég Szerző
Relaxációs technika | Gondolatébresztő Magazinblog | 365letszikra.hu

Érezted már, hogy a napi rohanásnak soha sincs vége? Nem tudsz aludni éjszaka, mert a napi problémákon pörög az agyad? Segítene egy kis relax? Szeretnéd rendben rakni napi 5 perc alatt az életedet?

Régen kaotikus ember voltam. Mindig rohantam, és cikáztak a gondolataim az egyik projektemről a másikra. Ha gyalogoltam, akkor is célirányosan és gyorsan szedtem a lábaimat. A zűrzavar bennem élt, ezért úgy éreztem, hogy nem jutok levegőhöz.

Majd a jóga mellett pár éve elkezdtem meditálni, kezdetben, hogy gyorsan ki tudjak kapcsolni, relaxáljak. Az út elején elég felszínes volt az egész, de most már hosszabb ideig is tudok koncentrálni egyetlen egy dologra. A meditáció mélysége, pedig fontos tényező, mivel egyre jobban megtalálhatód a lelki és szellemi egyensúlyodat.

Ennek a relaxációs feladatnak az egyetlen célja, hogy megtisztítsa az elmédet és lezárd azokat a dolgokat, amelyek nem visznek előrébb.

Van egy meditációs technika, ami nekem nagyon bevált a sok közül. Nem biztos, hogy neked is ez lesz a legjobb, de próbáld ki a kedvemért. Néhány perc alatt egy kicsit le tudod zárni a napi történéseket és a relax átvezet a délutánba.

Íme egy gyors relax gyakorlat

Vizualizálj egy szobát tele dobozokkal, minden egyes doboz, olyan dolgokat szimbolizál, amiken folyamatosan gondolkozol:

  • projektek,
  • ötletek,
  • aggodalmak,
  • felelősségek,
  • elköteleződések,
  • stressz helyzetek.

A nap végén rendezem az előbbi dolgokat. Az első lépésben elképzelem, hogy ott állok a szobában, körülöttem a dobozok, majd minden egyes gondolatot beleteszek abba, amelyikbe tartozik. Rácsapom a fedelét és elzárom. Amikor megtelik és lecsuktam mindegyiket, akkor elhagynom a szobát, bezárom az ajtaját és szögre akasztom a kulcsot.

Ennyi. Hihetetlen egyszerű. Nincs benne semmi világmegváltó. Egyetlen célja, hogy megtisztítsa az elmédet és lezárd azokat a dolgokat, amelyek nem visznek előrébb. Nekem ez egy hatalmas kihívás volt az elején, hogy a vizualizáció segítségével eltávolodjak a mindennapoktól és elengedjek bármit, de mára a mindennapi rutinom része. Remélem neked is segíteni fog és rendezettebb lesz ez által az élted!

Vendégszerzőnk: Marczinkó Ágnes (http://csillagsarok.blog.hu/)

 


HA TE IS A DOBOZON KÍVÜL SZEMLÉLED A VILÁGOT, CSATLAKOZZ A FACEBOOK OLDALHOZ VAGY IRATKOZZ FEL AZ ÖTLETSZIKRÁKRA!

Ezeket olvastad már?