Így kovácsolt hátrányból előnyt Richard Branson

Szerző: Szlafkai Éva
Hátrányból előny Richard Bransons | Out of Your Box Magazinblog | 365letszikra.hu

Tudtad, hogy Richard Branson, a világ egyik legsikeresebb innovatív üzletembere DISZLEXIÁS VOLT? És azt, hogy ebből hogyan kovácsolt előnyt?

Tudod mit felelt, amikor azt kérdezték tőle, hogy vajon akkor is itt tartana az életben, ha nem lett volna diszlexiás?

“A diszlexiám miatt hagytam ott 15 évesen az iskolát és kezdtem saját vállalkozásba. A diszlexia tanított meg rá, hogy ne egyedül akarjak megoldani a mindent, hanem csapatban. Valamint a hallgatás, a figyelem felbecsülhetetlen hasznára. Szinte gyermekkoromtól kezdve vállalkozó szellemű voltam, de a tanulási nehézségeimből fakadt számomra a legnagyobb adomány – A MÁSKÉNT GONDOLKODÁS KÉPESSÉGE!”

Hogy ebből mi lehet a tanulság számodra?

Az, hogy ne hátrálj meg, ha hátránnyal is indultál az életben, nyerd ki belőle a számodra építő, hasznos dolgokat. Építs emberi kapcsolatokat  valamint többet figyelj és hallgass, mint beszélj!  Valamint a látóköröd kiszélesítése, a dobozból való kitekintés haszna, a másként gondolkodás fontossága – ami a blog ars poetikája is –  csak előnyödre válhat.

Te hogyan tudsz egy hátrányodból előnyt kovácsolni?

HVG Extra Business 2015/04

TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY? KÖVESD A SZIKRÁKAT A TÖBB EZER FEJLŐDNI VÁGYÓ, KREATÍV NÉZŐPONTRA NYITOTT OLVASÓVAL EGYÜTT: SZIKRAMAILFACEBOOKINSTAGRAM , FB CSOPORT.

Ezeket olvastad már?