Az igazság, amit a vonzás törvényéről és a hasonló „csodaelvekről” tudnod kell

Szerző: Kugler Ádám
Az igazság, amit a vonzás törvényéről és a hasonló "csodaelvekről" tudnod kell | 365letszikra.hu

Léteznek bullshitként puffogtatott „csoda” törvények, miközben azok az életünk természetes részei mindenféle misztikusság nélkül. Viszont nagyon is hatnak ránk. Mint ahogy a vonzás törvénye is, de nyugodtan le lehet róla rántani az ezoterikus köpenyt. Nincs itt kérem semmi mágia. Kugler Ádám cikkét olvashatjátok.

Mielőtt belevágsz, érdemes elolvasnod az előzmény cikket, abban is van pár életszabály.

Az igazság a vonzás törvényéről

Ez a törvény azt mondja ki, hogy olyan embereket, körülményeket és eseményeket vonzol az életedbe, amik összhangban állnak veled, a gondolataiddal, a cselekedeteiddel.

Felejtsd el azt a beetetést, hogy azt kapod az élettől, amit akarsz, meg azt, hogy az Univerzum egy hatalmas „dzsin”, ami láss csodát nem csak három kívánságot, hanem az összes kívánságodat teljesíti. Hát meg ne haragudj, de már a gyermeked sem hisz az ilyen mesékben.

Azt kapod, ami vagy! Nem azt, amit akarsz!

Ha undok, hazug, pletykás, rosszindulatú ember vagy, akkor nem kell csodálkozni, hogy ilyen emberek vesznek körbe.

Magyarul így hangzik: „Zsák a foltját.”

A koncentráció fontossága

Az ok és okozat törvénye mellett szintén fontos alapelv. Mindenre, amire sokat gondolsz, az előbb-utóbb meg fogja határozni a fő irányvonalat a fejedben, és így az életedben is. Amire sokat gondolsz, az belenő a valóságodba, hiszen amire a legtöbbet gondolsz, arról egy idő után elkezdesz beszélni, majd egyre többet beszélsz róla, végül pedig ennek a gondolatnak megfelelően fogsz cselekedni.

A gondolataid, főleg ha érzelmek is párosulnak hozzájuk, akkor cselekvésre fognak ösztönözni!

Ha a céljaidról szőtt gondolataid megrekednek azon a szinten, hogy „de jó lenne ha” vagy „majd egyszer”, akkor soha nem fognak fizikai valót ölteni.

Ha a céljaidról szőtt gondolataid mellett nincs ott a megvalósításuk iránt érzett égető vágy, akkor nem fognak megvalósulni!  Cselekvés, cselekvés, cselekvés! Enélkül nincs más, csak örök álmodozás.

Meg tudod csinálni do it

Siker vs. kudarc szokások

A cselekedeteink 95%-a szokás. Szokás a fogmosás, a biciklizés, az autóvezetés, a gépelés a számítógépen, a lustaság, a fegyelmezetlenség, de még az is, hogy hogyan reagálsz bizonyos szituációkban. Ezeket a dolgokat mind, mind a szokásaid irányítják. A szokás, ha úgy tetszik egy program. Ez a program pedig úgy jön létre, hogy valamit nagyon sokszor és nagyon sokáig ismételsz, ezáltal a részeddé válik.

Durván hangozhat, hogy a cselekedeteid 95%-át egy berögzült program vezérli, de ez az igazság. Jó hír, hogy megvan a lehetőséged, hogy azt programozz az elmédbe amit akarsz, vagyis olyan szokásokat vegyél fel amilyeneket akarsz.

Ha szeretnéd lecserélni a lustaságodat szorgalomra, a bunkóságodat pedig kedvességre, akkor ugyanazt kell tenned, mint tetted a lustaság és a bunkóság esetében is. Ismételd minél többször, minél több ideig! Egészen addig, amíg a részeddé nem válnak!

Ha szeretnél szert tenni némi sikerszokásra, akkor íme, ez a 8 szokás jellemző az ötletdús emberekre.

A kifejeződés törvénye

Én ezt a törvényt úgy hívom, hogy „minden ember hazudik magának” törvény. A lényege, hogy mindenki a saját világát a saját énképe, a saját szűrője alapján látja. Bármilyen külső benyomás éri az embert, az kifejeződik a személyiségén is.

Minden ember azt hisz, amit akar, azt fogad el igaznak, amit akar! Olyan képet fest a világról és olyan véleményt alkot másokról, amilyet akar! Azt lát a dolgokba amit akar, úgy forgatja ki őket, ahogy akarja, és persze úgy gyárt magának önigazolásokat, ahogy nem szégyelli. Minden ember beképzel magának egy képet a világról, és eszerint a nézet szerint éli le az egész életét. Ezért szokták azt mondani, hogy minden egyes ember a Földön egy másik világban él.

A hiszem, ha látom, egy nagyon félresiklott állítás. A valóságban ez úgy működik, hogy látom, ha hiszem.

Mindenki azt látja bele a világába, amiben hisz!

Tehát soha ne téveszd szem elől, hogy a pszichológus, a tudós, a politikus, a spirituális tanító, a guru, a „nagymester” is ember. Vagyis ők is csak a kis álom világaikban élnek, aminek a képét úgy alakítják, ahogy akarják, a valóságtól teljesen függetlenül.

Az akkumuláció törvénye, az én személyes kedvencem

A törvény magyarul annyit jelent, hogy „minden fontos, minden számít”. Tehát minden, amit teszel, vagy nem teszel a céljaid megvalósítása érdekében az összeadódva hatványozódik és a jövődet alkotja. Az életünkben nincs stagnálás! Nincs egy helyben toporgás! Vagy fejlődsz vagy felejtesz minden egyes percben!

Minden számít!

  • Tehát ha diétázol, akkor igenis számít, ha suttyomban bekapsz egy szelet sütit. Kamuzhatod magadnak, hogy „Ó csak egy szelet volt, az nem számít”, de az eredményeiden látni fogod, hogy igenis számított. Ha pedig egyszer megtetted, akkor többször is megfogod.
  • Ne maradjon ki egy edzés sem, mert számít!
  • Ne maradjon ki egy nap sem anélkül, hogy tettél volna valamit a szakmai vagy a személyes fejlődésed érdekében!

Olyan dolgokkal foglalkozz többet, amelyek közelebb visznek a céljaidhoz és kevesebbet olyanokkal, amelyek tévútra visznek vagy egy helyben toporgásra késztetnek.

Vendégszerzőnk, Kugler Ádám cikke | innerside.hu

Leadfotó: acenter.ru

Csatlakozz most a Szikra Hub-hoz, amely egy kreatív fókuszú tudástár, és fejlődj több mint 300 inspiráló tudásanyagból. Irány a szikrahub.hu! További lehetőségek: SZIKRAMAIL, ONLINE KURZUSOK.

Kreatív szemléletmód a fókuszban – előadások, kurzusok, céges tréningek változatos témákban, rendhagyó nézőpontokból.  evaszlafkai.hu

Ezeket olvastad már?