Mikor jön el a nagy tettek ideje? Talán ezen a héten…

Szerző: Szlafkai Éva

Mit gondolsz a nagyszabású tervekről, amelyek óriási kockázattal járnak? Félsz tőlük, esetleg a félelmedet legyőzi a kíváncsiság, netán túl sokat mérlegelsz és végül győznek az ész érvek a vágyak felett? És mi történik, ha most egy lépéssel tovább mész, mert lehet, eljött a nagy tettek ideje…

Vannak dolgok, amelyeket megvalósítunk és némelyek csak álmok maradnak, de biztosan veled is történtek már sorsfordító dolgok, melyeket éppen te idézetél elő. A változás lehetett külföldi munka, külföldi egyetem, cserediákprogram, gyerekszületés, saját lakásba költözés, új szakképzettség megszerzése, házasság, vállalkozás indítása és még sorolhatnám. A lényeg, hogy ezek a nagy lépések mindig hatalmas változásokat hoznak az életünkbe. Először talán nem is hiszünk benne, hogy képesek leszünk helyt állni, majd lassan az addig ismeretlen helyzet egyre ismerősebb lesz, végül kényelmes és ismét a következő nagy lépésen törjük a fejünket.

Neked milyen nagy lépésre lenne szükséged, csak még hiányzik a szikra? Biztosan ott motoszkál a fejedben egy ideje…

  • Új állás?
  • Saját vállalkozás?
  • Új projekt?
  • Egy könyv megírása?
  • Lánykérés?
  • Külföldre költözés?
  • Újabb diploma?
  • Hátizsákkal bejárni Európát?

Mit szólnál, ha egy lépéssel most közelebb kerülnél a következő nagy tetthez?

A nagyszabású döntések, a kockázatosnak tűnő lépések, a félelem és kíváncsiság elegye olyan erőteljes, hogy kirángat minket a robotpilóta üzemmódból. Új impulzusok, új szituációk, bejáratott útvonalak helyett ismeretlen terep. Ha pedig helyt állunk, az nem csak érdekesebbé teszi a napjainkat, de olyan belső erővel, pozitív hittel és magabiztossággal ruház fel, amelytől további löketet kapunk az életünkhöz.

Nem mindig érezzük magunkat felkészültnek a nagy dolgokra, de a felkészülés hiánya gyakran csak kifogásként szolgál. Az időzítés sohasem lesz tökéletes, és sohasem leszünk tökéletesen felkészültek. Szóval ha eddig arra vártál, akkor rossz hírem van. Nem késznek kell lenned, hanem elég bátornak, és hagyni, hogy a félelmeden felülkerekedjen a kíváncsiság…

10/52. feladat: Hajtsd végre valami nagy tettet!

Gondold végig, hogy számodra mik lehetnek azok a dolgok, amelyek megváltoztatnák az életed eddigi menetét. Milyen nagyszabású dologra vállalkoznál? Jegyezd le magadnak azokat a dolgokat, amelyek már ott motoszkálnak egy ideje a gondolataidban, vagy éppen pontosan tudod, mit szeretnél, csak még nem léptél felé elég nagyot.

Mi az, amelynek gondolata nagyfokú izgalommal tölt el?

Ha nem is ezen a héten vágsz bele a következő nagy tettbe, de tedd meg az első lépést felé! Hidd el, mindig az első lépés a legnehezebb, utána már csak folytatni kell az utat.

Nekem az egyik legnagyobb döntés anno az volt, amikor felmondtam az utolsó munkahelyemen és szabadúszóvá váltam. Sokat mérlegeltem előtte, de mikor eljött az idő, olyan fantasztikusan izgalmas és ismeretlen érzés kerített hatalmába, amely hetekig elkísért. Ez az egy döntés/lépés óriási változást hozott az életembe. Azóta pedig minden egyes új projektembe még nagyobb bátorsággal vágok bele. Idén már két – számomra – nagy tettbe vágtam bele.  Az egyik a Womenspiration inspirációs reggeli programsorozat, a másik pedig a Nők az útON videós podcast csatorna. Utóbbi még csak március 08-án debütál, addig csak az Insta oldalt érheted el… a bejelentés március 08-án 09:00-kor lesz az RTL Klub Reggeli műsorában. 🙂

Te milyen nagy tettet hajtasz végre vagy lépsz egyet felé a héten?

Konklúzióm

Számomra egy óriási lépés volt, hogy a héten elindult a Csorba Anitával közös videós podcast csatornánk, a Nők az útON. Régóta szerettem volna videós megjelenést, és most partnerre találtam benne egy profi Youtuber személyében. Ráadásul az indulást az RTL klub Reggeli című műsorában jelentettük be nőnapon. Azt hiszem jó nagy pipa az e heti kihívás, mert ez egy nagy tett számomra: nem csak első videófelvételek, de egyből tv is és persze az első haza videós podcast csatorna, amit mi indítottunk útjára. Csekkoljátok! 🙂


Mi ez a kihívás?

Ez a kihívás egy felszabadultabb, derűsebb, lazább, boldogabb élet lehetőségéhez vezet! Próbáljunk ki új dolgokat, szélesítsük a látókörünket, éljük meg másként a hétköznapjainkat! Erről szól a 2018-as kihívásom: #52hét52kihívás, amelyről ebben a cikkben olvashatsz bővebben! A feladatokat a SZIKRAKIHÍVÁSOK menüpontban és a zárt FB csoportban találod minden vasárnap este, addig titokban van, mivel kell szembenéznetek. Kíváncsi vagy? Ha Te is kipróbálod ezt a kihívást, bármikor belevághatsz. Kíváncsian várom a tapasztalatodat itt a cikk alatti kommentfalon vagy a csoportban.


TÉGED IS HAJT A KÍVÁNCSI TUDÁSVÁGY? KÖVESD A SZIKRÁKAT A TÖBB EZER KÍVÁNCSI, SZIPORKÁZÓ OLVASÓVAL EGYÜTT: SZIKRAMAIL, FACEBOOK, INSTAGRAM.

Ezeket olvastad már?